herkese hayırlı forumlar ben aksarayda ikamet ediyorum arazimiz kıraç kireç oranı yüksek dekardan 200 kg arpa zor alıyoruz bu arazilere trikale eksem olurmu hangi türünü ekmeliyim teşekkürler bereketli seneler.
Ekıceksen 200 kg arpa aldığın yerden cok rahat 300 350 kg alırsın cesıt olarak umran hanım yada tatlıcak 97 cesıdıne öneririm
TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ekilir çokta farkı olmuyo diğer mahsülden ama sap lazım dersen arpa buğdaydan daha fazla sap oluyo
Trikale hiç kilo dövmüyor arpa daha iyi
hep arpa arpa toprağı yorduk bir değişiklik daha iyi olmazmı dersiniz
hep arpa arpa toprağı yorduk bir değişiklik daha iyi olmazmı dersiniz
bizde sureklı arpa ekıyoruz 3 sene önce trikali arpaay altarnatıf olarak görduk 30 dönüm denedık sap cok kuvvetlıydı kelle verımı olarak arpadan daha az cıktı ve hafıf geldı bidahada ekmeyiz
size nacizane önerim ilk sene deneme amaçlı ekın
herkese hayırlı forumlar ben aksarayda ikamet ediyorum arazimiz kıraç kireç oranı yüksek dekardan 200 kg arpa zor alıyoruz bu arazilere trikale eksem olurmu hangi türünü ekmeliyim teşekkürler bereketli seneler.
Peki sadece arpami ektiniz mesela içanadoluda bazi yerler buğday verimi normalken( bölgeye göre) arpada verim daha az oluyo buğdayda da kate odeska ve ikizce uygun düsüyo kate en cok verim yapan ancak biraz kalite düsük hasatida gecikirse sapi kirilip dusuyo ruzgardan odeska tohumu pahali ama en kaliteli buğdaylardan kurağa ve sogugada dayanikli bence eğer sadece arpa ektiyseniz bugday cinslerinide deneyin en azindan küçükte olsa tarla tarla deneyin bu sene gerci arpa buğdaydan fazla para etti ama normalde arpa buğdaydan yüzde 20 civari fazla çikmali ki buğdayla ayni paraya gelsin
Ekilir Cavdarın Yani tritikalenin bitmeyecegi hic bi toprak yoktur sulu susuz her yerde yetişir en son soguk alacak şey cavdardır bende aksaraylıyım bizim buralarda cok eken var tritikale ekiyorlar ne sulama ne gübre ne ilac atıyorlar yetişiyor bizzat kendimde şahidim sen aksraayın neresinde oturuyorsun ozelden yazarsan bana yardımcı olurum