Hudutsuz Ürün-Köy Projesi

Ynt: Hudutsuz Ürün-Köy Projesi

nailyetek link=topic=61411.msg680719#msg680719 date=1357558366' Alıntı:
Geçenlerde KİT lerinde müdürlük yapan Maden Mühendisi bir abimiz ile sohbet ettik, bunların bir aile şirketi var 1400 civarı hayvan ve 1000 da. arazileri var. İşlerini kurumsallaştırmışlar, şirket haline gelmişler. Başlangıcında bizim şu anki işletmeden küçük şekilde başlamışlar. Mali disiplin, maliyet hesabı v.s. birçok konudan sohbet ettik. İşin en can alıcı yeri neydi biliyormusunuz? Bundan yaklaşık 20 gün önce 15 TL den hayvan kesimi yaptırıyor olmaları, büyüksün dolayısıyla büyüklerle iş yapıyorsun. Ben kalksam o kesimhaneye bende 3 dana var kaça kesersiniz desem fiyat bile vermez, bu kadar eminim.
Bu projede ki amaçta kurumsal kimlik kazandırmak, büyütmek, kayıt altına almak; dolayısıyla vergi v.s. devletin kasasına girecek.
YANİ KÖYDE YENİ KAPİTALİST DÜZEN BAŞLIYOR

nailyetek link=topic=61411.msg680719#msg680719 date=1357558366' Alıntı:
Geçenlerde KİT lerinde müdürlük yapan Maden Mühendisi bir abimiz ile sohbet ettik, bunların bir aile şirketi var 1400 civarı hayvan ve 1000 da. arazileri var. İşlerini kurumsallaştırmışlar, şirket haline gelmişler. Başlangıcında bizim şu anki işletmeden küçük şekilde başlamışlar. Mali disiplin, maliyet hesabı v.s. birçok konudan sohbet ettik. İşin en can alıcı yeri neydi biliyormusunuz? Bundan yaklaşık 20 gün önce 15 TL den hayvan kesimi yaptırıyor olmaları, büyüksün dolayısıyla büyüklerle iş yapıyorsun. Ben kalksam o kesimhaneye bende 3 dana var kaça kesersiniz desem fiyat bile vermez, bu kadar eminim.
Bu projede ki amaçta kurumsal kimlik kazandırmak, büyütmek, kayıt altına almak; dolayısıyla vergi v.s. devletin kasasına girecek.
O konuda katılıyorum.Ama bence zaten işi yapanlara kurumsal kimlik kazandırmaya çalışmak daha iyi.Sanırım asıl problem Türkiyede milletin devlete güveni olmaması,her olayda rantçıların köşe olması hak sahiplerinin mağdur olması,vs bunlardan dolayı güven yok.Belki de daha iyi olacak ama güvenemiyoruz.

azmi link=topic=61411.msg680721#msg680721 date=1357558549' Alıntı:
YANİ KÖYDE YENİ KAPİTALİST DÜZEN BAŞLIYOR
nerde yok ki zaten :)

olay farklı .şirrketleştirip satması daha basit olacak ..bu şekilde köylünün elinden alması zor ...bunu yapacak olan köylü vatandaş kendi arasında kooperatifleşerek,şirketleşerek zaten yapar bunu devletin zorlamayla yapması gereksiz ..

Bulgaristan dan gelen biri söylemişti .Araziler kooperatife kiraya veriliyormuş.Kooperatif tarlaları işleyip değerlendirip masraf çıktıktan sonra net bedeli ödüyormuş.Bu durum da arazi sahibi başka işler de yapabilir heralde.

Toplulaştırma iyi ama, toplu toplu duran bazı devlet üretme çiftlikleri niye özel sektör eliyle işletiliyor, demekki daha fazlasına ihtiyaçları var.

ben böyle işin aq birileri sulu tarımı bitirmeye calışıyor birileri tarımı büyütmeye ne halt yiyorlar her kez bir yere cekiştiryor bunları adım attırmıycam kendi işimde beni kendilerine köle edecekler en güzeli bireysel şirket kendi işini kendin yönetecen elimizdekini almasınlarda bunların verdiginin aq KAOS ortamı hazırlanıyor

Arkadaşlar toplulaştırmayı daha önce yaşadık Babmın tarlalarının olduğu mevkiyi toplulaştırdılar adı toplulaştırma işini yürütebileninki toplulaşıyor yada kötü yerden daha iyi arazilere kayıyor öyle her parselinizide birleştirmiyorlar birbirine çok yakın 3 büyük tarlayı toplulaştırmadılar arada işini yürütemeyen garibanların tarlalarını kaşa-taşa kaydırdılar burada bahsedilen toplulaştırma değil arazileri birleştirip büyük tarım işletmeleri oluşturmak ama yönetimi nasıl olacak kimler nasıl yönetime gelecek burası kafamı karıştırıyor ülkemizde nerede bir koltuk varsa genelde yiyici ve cebini düşünen zihinler başa getiriliyor seçimle yada atanarak ama burada seçim olur galiba,bu proje bölgemiz için saçma olur zaten köyümüzdeki çifçilerin en az %30 arazilerini satıyor araziler toplulaşıyor tekelleşiyor zaten.

Hadi hayırlısı bakalım.
Ağalık düzenini yeniden getirmeye çalışıyorlar,şirketin patronu ağa([glow=red,2,300]bu kişilerde yandaş iş adamları veya yabancı dostlardan seçilir genelde[/glow]) asıl mal sahipleride maraba yapılacak galiba...

su
SEYİT link=topic=61411.msg680957#msg680957 date=1357576295' Alıntı:
ben böyle işin aq birileri sulu tarımı bitirmeye calışıyor birileri tarımı büyütmeye ne halt yiyorlar her kez bir yere cekiştiryor bunları adım attırmıycam kendi işimde beni kendilerine köle edecekler en güzeli bireysel şirket kendi işini kendin yönetecen elimizdekini almasınlarda bunların verdiginin aq KAOS ortamı hazırlanıyor
kullanacagın suyu ılerıde bu proje gerceklesırse dıye saklamasınlar benımkı kışısel dusunce

maygun10 link=topic=61411.msg680737#msg680737 date=1357560185' Alıntı:
Bulgaristan dan gelen biri söylemişti .Araziler kooperatife kiraya veriliyormuş.Kooperatif tarlaları işleyip değerlendirip masraf çıktıktan sonra net bedeli ödüyormuş.Bu durum da arazi sahibi başka işler de yapabilir heralde.
bizim bu memlekette kooperatif kursalar 1 yıl sonra hortumlarlar ve batırırlar yine mağdur çiftci olur her şeyi türkiye şartlarına göre değerlendirmek lazım.

BENİM TOPRAĞIMA KİMSE EL SÜREMEZ. toplulaştırmaya evet, özelleştirmeye hayır. bizde 2 tane kooperatif var birisi ORMAN KOOP. diğeri TAR.KAL.KOOP. başkan olan kasayı boşaltıyor. ATALARIMIZ NE DEMİŞ , her koyun kendi bacağından asılır.

Sen hele bizim köye gel bak sana nasil ücün birini veriyoruz.. Varmi lan öyle is. Bi toprak kaldi elimizde, onuda tasiyabilseniz yabancilara satacaksiniz..

akşam akşam açtıracaklar milletin bayramlık ağzını.hersey bitti tabi satılacak biryer kalmadı gözü çiftçinin elinde ki topraga diktiler.

arkadaslar bence cözüm arazi komsusundan baskasına satılamamalı tek care bu diye dusunuyorum böyle bi kanun cıkmalı ki araziler büyüsün bölunmeler de yasaklansın böylece sorun ortadan kalkmıs olur ve köylerimize yabancılar giremez hem üc keğatcı emlakcılar da biz ciftcileri kandıramaz

Sitenin nabzina baklirsa bu secimlerde zulum bitecek gibi duruyor ama sandiga gelince herkes unutuyor..ya aglayanlar bosa agliyor yada o gun evde komur kalmamis...

ya bu vekiller çalışmasa daha hayırlı olacak, geliştirmek şöyle dursun, en azından var olan düzeni ...ok etmezler. Otursun bilgisayarda okey oynasın mesai süresince, bence bu ülkeye en fazla böyle faydaları dokunur...

bu mantıkla haraket edersek işsizleride yarın taş ocaklarında çalıştırırlar çalışamayanlarıda sabun felan yaparlar herhal

kangalli link=topic=61411.msg681798#msg681798 date=1357666624' Alıntı:
bu mantıkla haraket edersek işsizleride yarın taş ocaklarında çalıştırırlar çalışamayanlarıda sabun felan yaparlar herhal
zuha-*-s