Holstein melezleme

fea56389ae5677ad8bc313e8d33444e8.jpg
bizim veteriner resmen bizi kobay olarak kullaniyo limuzin koydum diyo mondofon cikiyo smentel koydum diyo akbas cikiyo

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ne koyduğunu o da bilmiyor belki de [emoji1]

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selam arkadaşlar aranızda Holstein ile etçi bir ırk(Angus,şarole,limuzin,belçika mavisi gibi vs) hayvanlar ile melezleyen varmı? Bu melezlemede doğan danalar Simental kadar et verimi varmı.

Bizim köyde var. Holsteine, Belçika mavisi ve Angus attırıyorlar. Ben düvelere kolay doğum için, Angus tavsiye ediyorum ama, onlar belçika mavisi attırma taraftarı. Hatta kolay doğum olduğu için belçika mavisini tercih ettiklerini söylüyorlar. Ben de şaşırdım.
Hangi boğayı seçtiklerini bilmiyorum ama, galiba bu kolay doğum puanı yüksek bir belçika mavisi galiba.

Belçika yaptırmıştım kendisi doğdu ama ineğin heryerinden buhar çıkıyordu hayvan çok zorlanmıştı birdaha attırmam hayvana yazık

valla bizde 7 kisi asildik ham duve ye atmistim gecen sene subatta 3300 tl ye aldigim duvelerin hepsine smentel attim hepsi dogdu suan yavrularina 3500 veriyorlar alaca olaydi 2000 tl di