holstein ırkı denenmiş sunni tohum (sperma) tavsiyeleri

Ynt: holstein ırkı denenmiş sunni tohum (sperma) tavsiyeleri

ABS firmasından tohum kataloğu isteyip seçiminizi bir veteriner yardımıyla yapabilirsiniz.Biz ABS kullanıyoruz ve çok memnunuz.

Arkadaşlar konu için teşekkürler birçok firmanın boğa katoloklarını araştırıyoruz soruyoruz soruşturuyoruz ama çok kaliteli tohumlar pek veteriner arkadaşlarda bulunmuyor ve o katolok şampiyonlarıda oldukça fiyatı yüksek tohumlar ben kişisel tecrübelerime daynarak tutacağına ihtimal verdiğim ineklerime kaliteli ithal holstayn tohumlar attırıyorum düvelerede kaliteli tohumlar attırıyorum ama şüphelendiğim ineklere normal tohum attırıp ardından boğaya çekiyorum aynı hayvanlara farklı ırk tohum attırıyorumki boğadanmı aşıdanmı olduğu belirli olsun diye genlde %80 boğadan doğuyor o tarz şüpheli hayvanlar,kullandığım damızlık boğalarda katoloktakilerden aşağı kalmaz kendi boğalarımın danaları daha kaliteli çıkıyor,düvelerin ilk laktasyon dönemindede 35 litrelere kadar aldığımız hayvanlarımız var veteriner tohumlarından aldığım en kaliteli düvelerde Bio-meganın CONCORD adlı boğasından aldım
concord.png

Doğanların kalitesi annelerin genetik fiziksel yapısına görede değişiyor işletmenin bakım ve beslemesine görede çok farklılıklar doğa biliyor aynı zamanda düvelerin ilk doğumlarından önceki bakımda çok önemli hayvanları açabilirsek göğüsleri doğum öncesi iyi gelişirse yüksek verimler alınıyor

Arkadaslar yakinda 10 adet Holstein duvelerimi tohumlatmak istiyorum. Tavsiye edebileceginiz sut verimi yuksek ve onun disinda biraz fizik yapisi guclu boga hangilerini secebilirim? Bunun disinda Avrupa ' da suan Crossbreeding diye bir sistem uygulaniyor. Bu sistemde farkli irklardan hayvanlari 3lu sistemde tohumlatiyorlar. Mesela HOLSTEIN x Montbeliarde x Mondofon. bunu tavsiye eden arkadaslar varmi?

benim tercihlerim

toystory demsa genetik
ıota alta genetik
balboa alta genetik
hill shotle demsa genetik
toyota alta genetik

En iyi, kendini kanıtlamış 15 holstein boğa bunlarmış.

58Gk4q.jpg

Aşağıdaki sitede ' ' Rasse ' ' yazan yerde ' ' Holstein ' ' i ve sağ tarafta ' ' genom./NK ' ' yazan yerde de ' ' NK-geprüft ' ' ü seçip, en altta ' ' Suche starten ' ' e tıklarsanız; kendisini kanıtlamış, yeteri kadar kızı incelenmiş, en iyi holtein boğa listesini görebilirsiniz.

http://cgi.zar.at/zuchtwertdb_hf.htm

Arama yapmak isterseniz de ' ' Stier ' ' yazan yerin karşısındaki boşluğa boğanın adını yazıp ' ' Suche starten ' ' e basarsanız sisteme kayıtlı ise boğayı bulabilir ve özelliklerine bakabilirsiniz.

Laktasyondaki süt değerleri belli değil spermayi getiren furmalar süt değerleri belli burada neden velli değil acaba

sıralama güzel boğalar fakat iste bunların malesef birkaç tanesini bulabiliyoruz Türkiyede, bakanlığın izin verdiği spermalar ithal ediliyor

Yukarıdaki listede Egevet ' te olan bir kaç tane buldum.

Bronco

http://www.egevet.com.tr/boga_detay.aspx?id=193

Man o man

http://www.egevet.com.tr/boga_detay.aspx?id=230

Freddie

http://www.egevet.com.tr/boga_detay.aspx?id=130

Bu liste de genel bir liste. Robust 21. sırada. Kendini kanıtlamış, yeterince kızı incelenmiş boğaların isimlerinin yanında N yazar.

rgOV7V.jpg

Bu genel listeye bakmak için aşağıdaki sitede ' ' Rasse ' ' yazan yerde ' ' Holstein ' ' i ve sağ tarafta ' ' genom./NK ' ' yazan yerde de ' ' alle ' ' yi seçip, en altta ' ' Suche starten ' ' e tıklarsanız; en iyi holstein boğa listesini görebilirsiniz.

http://cgi.zar.at/zuchtwertdb_hf.htm

merhabalar forumda yeniyim ancak bu durumda belirtmek istediğim önemli bir nokta var lütfen ineklerinizde iki yıl üst üste aynı spermayı kullanmamaya özen gösterin özellikle bir spermadan doğan bir düvede aynı sperma kullanılarak tohumlama yapılması akraba evliliği dolayısıyla genetik bozukluklar meydana getirebilir, bu durum veriminizi önemli ölçüde etkileyebilir. Aynı zamanda etik olmadığı kanaatindeyim. Kullandığımız tohumları en azından yılda bir değiştirmekte fayda olduğunu düşünüyorum.

WILDTHING Bu bogadan olan ham düve şu anda hamlıgına 25 verdi kardeş

WILLROCK başka bi düvem ise gene 25 üstü verdi hamlıgına 2 .ci ve 3 cü bızalarına 30 hatta güzel bir bakımla 35 mümkun

Firma Genovet siteye girip ayrıntılı bakabilirsin bogalara

Denizlihorozu link=topic=52750.msg756064#msg756064 date=1372775217' Alıntı:
Arkadaslar yakinda 10 adet Holstein duvelerimi tohumlatmak istiyorum. Tavsiye edebileceginiz sut verimi yuksek ve onun disinda biraz fizik yapisi guclu boga hangilerini secebilirim? Bunun disinda Avrupa ' da suan Crossbreeding diye bir sistem uygulaniyor. Bu sistemde farkli irklardan hayvanlari 3lu sistemde tohumlatiyorlar. Mesela HOLSTEIN x Montbeliarde x Mondofon. bunu tavsiye eden arkadaslar varmi?
kaliteli boalar kullanmanız kaydıyla tavsiye ederim birçokistenmeyen rahatsızlıın kaybldugunudoan yavrularınızın daha dayanıklıoldugunu göreceksiniz ayrıca erkekdanalarınızındaha iyigeliştiini göreceksiniz birişletmede en önemliolan maddigelridir buşekilde yapdıgınızüüretimde mesela 100kgm karkas randımanınıartırırsanız hayvan bgası2500lira fazla gelirinizolur yılda 40başdna kesiminde artı 10000tlgibi bir menfaatinizolacakdır üstelik aynı yemle

Rexondi.Buzağı doğdu büyüdü ve gene buzagı doğurdu. İkisininde süt verimi çok iyi ama şimdi bu spermayı bulamıyorum Rexondi nin soyundan gelen Emerson Everett spermayı kullanıyorum. Buzağı çok güzel Doğdu. Yetişkin halini bende merak ediyorum

baxter.brıtt düvelerinin çok güzel süt verimleri var.ilkine 28-30 civarı veriyorlar.ayrıca meme yapısı ve tip yapısını da düzeltiyorlar...

sevgiliarkadaslartohumlamayaparken ineğinize akrabaolmayn boğaları kullanın zira akraba olan boğalarla yapılan eşleşmelerde verim düşüyor...

2ineğime 2şerdefa apex jagger ohum attırdım tutumadıdeğerleriyiyi genover flavour kullandıgım 2düvemvar onlar tutttu şüküdogumu kolay sütü iyilakin vüct puanları çok iyiydeğil..en son genovetten deponhek altafıghter kulllandım