Yok Ufuk abi, siyah zaten ucuzdu piyasa 6-8den başladı. 7-10 şuanda. Firmalar kışın 7den sözleşme yapıp, firesini düştükten sonra 5-6tl verecekleri müşteriler bittikten sonra biraz daha yüksekleceğini umuyoruz, Babam firmadan bağımsız, silo görevlisinden duymuş. Piyasa yükselirse 6tl para ödecekleri sözleşmeliler isyan çıkarıp malı vermeyebilirmiş. Hatta firmanın biri sözleşmede yazan 7tl'ye 1tl daha eklemiş sıkıntı yaşamayalım diye. Ben bu bahsi geçen fiyatlara malımın gitmesine göz yumarsam, sadece kuş beklediğim zamandaki emeğimin karşılığını alamam. Gerekirse şuanki gibi eşe dosta satarız. Bugünkü paylaştığım nodanın satışına henüz başlamadık, onun perakende fiyatı daha yüksek olacaktır.
Şuanki verimler çok düşük. Bu verimi kabullenipte seneye daha hırslı olmazsam kendime saygısızlık yapmış olurum. Tabi su olmazsa gene bu verimler alınır ama seneye 500kg'dan aşağı olursa yüzüm gülmez.
Maddi güç kışın "2020'den beklentileriniz" konusuna şu kadar verim almayı planlıyorum demeyle olmuyormuş abi[emoji846]. Mesela o konuda yazıma göre dekara 8 ton silaj beklerken yarın biçtirdigimiz de 4-5ton anca alacağız adım gibi biliyorum. Sulama hariç diğer masraflar geçen seneye göre bilgiz şekilde daha fazla yapıldı ( babamın gereksiz gübre aşkı). E sen 8 yerine 5 alırsan ve gereksiz fazla masraf yaparsan ne olur? O maddi güç hayal olur. Susuzluk bu sene belimizi büktü. Zaten her sene kıtlık vardı ama bu sene lanetli bir yıl. Ne kuyuda su kaldı ne de 4 kazılan kuyudan su çıktı.
Farklı bir bakış açısı olsa da artık sadece rüyalarda ve şoförlük yaparsam kavuşabileceğimize inanıyorum [emoji846]. Misyon ve vizyon sahibi olmayan yöneticiler ( tarımda koltuk sevdalısı +40yaş, çoğunluğu) sağ olsun... Bu senenin de kazancı inek, düve alımına harcanılıp; tarlanın susuzluk yüzünden zar zor kazanılan kârı güzelce hayvancılık tarafından veterinere, ölen hayvanlara uçacak.
Benim için bu saatten sonra önemli olan bilgi ve tecrübe.