Hazine tarım arazilerini çiftçiye satacak !

Kullandığı hazine arazisini satın almak isteyen üreticiler geçtiğimiz yıl kasım ayı sonuna kadar başvurusunu Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne yapmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de bugün yayımladığı tebliğle bu süre 31 Aralık 2019’a uzatıldı.

Buna göre, belediye sınırlarında meydana gelen değişiklikler nedeniyle hazineye ait olan ancak vatandaşlar tarafından ecrimisil ödenerek kullanılan, şehir içindeki tarım arazilerini kullanıcılar talep ederse satın alabilecek. Satış işlemleri rayiç bedelin yarısı üzerinden gerçekleştirilecek. Araziler 3 yıl tarımsal amaçla kullanılmazsa satış işlemi iptal edilecek. İşlemler için son başvuru tarihi 31 Aralık 2019 olacak. Peşin ödemelerde satış bedeline yüzde 20, taksitli ödemelerde ise satış bedelinin yüzde 50’sinin peşin ödenmesi durumunda yüzde 10 indirim uygulanacağı bildirildi.

Sizce bu gelişme çiftçiye neler getirir? Avantaj sağlar mı?
FB_IMG_1564766550417.jpg

Benim amcamın 30 dekar ecrimisin ödeyerek kullandığı bir arazi var ama satım alma imkanı yok parasını ben versem amcam alsa daha sonra bana satış yaparak tapuyu devredebilir mi yoksa aldıktan sonra hemen satış yapamıyor mu bilgisi olan var mı