hayvancılık ve ileriki dönemler

Ynt: hayvancılık ve ileriki dönemler

zelgazelganore link=topic=82307.msg979376#msg979376 date=1425838247' Alıntı:
belkide geleceği cok dusunmemek gerek Allah c.c bilir biz bismillah diyerek başlayalım sonucta Allah c.c. rızkımızı verir

İşte bu...:)) Bizim yapmamız gereken 'Önce tefekkür sonra tevekkül' yani kısaca; yapacağımız bir işi iyi araştırıp en güzel şekilde yapmak ve her tedbiri almak, bundan sonra o işin olurunu Cenab-ı Allah ' a havale edip hayırlısını dilemek.

bilgileriniz yorumlarınız için teşekkür ederim kısmetse 1-2 ay içinde başlıyorum Allah yardımcımız olsun

zelgazelganore link=topic=82307.msg985180#msg985180 date=1427057942' Alıntı:
bilgileriniz yorumlarınız için teşekkür ederim kısmetse 1-2 ay içinde başlıyorum Allah yardımcımız olsun
Allah yardımcın olsun bu işte paradan puldan ziyade başka birnin emrinde çalışmaktan mı sıkılıyoruz bilmiyorum ne biliyim bu işe bir kere bulaşan bir daha iflah olmuyor tarımla uğraşmak hastalık bir kere başladın mı 5 bin tl ' de maaş alsan yok hep aklının bir köşesinde oluyor :D

ORION link=topic=82307.msg985379#msg985379 date=1427123868' Alıntı:
Allah yardımcın olsun bu işte paradan puldan ziyade başka birnin emrinde çalışmaktan mı sıkılıyoruz bilmiyorum ne biliyim bu işe bir kere bulaşan bir daha iflah olmuyor tarımla uğraşmak hastalık bir kere başladın mı 5 bin tl ' de maaş alsan yok hep aklının bir köşesinde oluyor :D
çok haklısın başkasının emrinde çalışmaktansa kendi işinini patronusun vücutun yorulsa da kafan rahat oldun mu huzura kavuşur insan

hançer. link=topic=82307.msg985388#msg985388 date=1427125154' Alıntı:
çok haklısın başkasının emrinde çalışmaktansa kendi işinini patronusun vücutun yorulsa da kafan rahat oldun mu huzura kavuşur insan
Öyle ama abi tarih bitirdim şuan öğretmenlik yapmam lazım sözleşmeli öğretmenlik yapabiliyorum ama canım yapmak istemiyor :D

ORION link=topic=82307.msg985391#msg985391 date=1427125319' Alıntı:
Öyle ama abi tarih bitirdim şuan öğretmenlik yapmam lazım sözleşmeli öğretmenlik yapabiliyorum ama canım yapmak istemiyor :D
aynı kaderi paylaşıyoruz bende uluslararası ilişkiler bitirdim bir süre boş kaldım şimdi istanbulda özel bir şirkette çoğunlukla masa başında çalışıyorum ama içime bir türlü sindiremedim hem ekonomik olarak hemde kişisel özgürlük ve saygınlık açısından yani her yönden memnun değilim. şurası var ki herkesin durumu farklıdır. mesela bazı bölümlerin özel sektörde çalışacağı pozisyonlar daha iyidir bazıları da iyi değildir.

ORION link=topic=82307.msg985379#msg985379 date=1427123868' Alıntı:

kesinlikle kardesim 1 dönem tek basıma yaptım besicliği ama tadı damagımda kaldı en guzel iş hayatım o zamanlardı ne kadar iyi firmalardada calıssam kendi işim gibisi yok Allah yardımcımız olsun.

hem kendi işini yapmak hem kendi özgür iradenle calısmak sevabıyla gunahıyla hersey senın. kendi duzenimin kurulu olması kendime güvenmem hersey beni bu alana itiyor sürekli aklımda koyunculuk surekli gece gunduz arastırıyorum. sadece dogum konusu cekincem onun dısında üstesinden gelirim diye düşünüyorum ama doğumda bakıcı ve zamanla kendi tecrübelerimle üstesinden gelirim :)

gun sayıyorum ziraat bankasıyla bu aralar konusacagım kısmetse :)

zelgazelganore link=topic=82307.msg979349#msg979349 date=1425836393' Alıntı:
dusunceleriniz için teşekkür ederim arkadaslar aklımda sürekli bu iş var surekli arastırıyorum soruyorum sorusturuyorum niyetim girmek
herseyim hazır sadece ziraat bankasından kredi cekip yarı acık besihaneye yerleştirmek. Buyukbas maliyetli koyunculuk cazip geliyor
offff cok dusnuyorum surekli aklımda maaşım 2500 tl sigortam tam yatıyor ama içinde surekli koyunculuk var :/
yaşın benden büyükse kardeş küçükse abi nasihatı 2500 tl muazzam bir gelir Allah azının tadını bozmasın

türkiyede hayvancılıkta istikrar yoktur hele koyunculukta hiç yoktur
forudaki arkadaşlar koyunculuğun karlı olduğunu yazmışlar ya hesap yapmayı biz bilmiyoruz ya onlar yanlış hesap yapıyor

1 koyunun yem saman maliyeti yaklaşık 150tl.(veteriner çoban maliyeti hariç)
1 kuzunun yem saman maliyeti 6 aylık besi için 180 tl.(veteriner çoban maliyeti hariç)

100 koyundan 100 kuzu elde et besi sonucu karkas otalama 25 kg gelse 25x100=2500x19=47500 toplam
yem maliyeti 18.000çıkar 47.500-18.000=29.500net ve koyunların yem maliyeti 15000 tl. 29.500-15.000=14.500
veteriner çoban maliyeti hariç koyunların yem maliyeti 6 ay içindir
çobanlığı kendin yapacaksın yoksa 14.000 çoban götörür

14500 iyi günlerde harca kardeşim not: koyunların yıllık %5 kaybı eklenmedi kuzuların %15 kaybı için ikiz kuzulardan dolayı bire bir hesaplandı

yada git asgari ücretle çalış sigortan bari olsun :)

çifçilik zor iş link=topic=82307.msg985745#msg985745 date=1427191437' Alıntı:
yaşın benden büyükse kardeş küçükse abi nasihatı 2500 tl muazzam bir gelir Allah azının tadını bozmasın

türkiyede hayvancılıkta istikrar yoktur hele koyunculukta hiç yoktur
forudaki arkadaşlar koyunculuğun karlı olduğunu yazmışlar ya hesap yapmayı biz bilmiyoruz ya onlar yanlış hesap yapıyor

1 koyunun yem saman maliyeti yaklaşık 150tl.(veteriner çoban maliyeti hariç)
1 kuzunun yem saman maliyeti 6 aylık besi için 180 tl.(veteriner çoban maliyeti hariç)

100 koyundan 100 kuzu elde et besi sonucu karkas otalama 25 kg gelse 25x100=2500x19=47500 toplam
yem maliyeti 18.000çıkar 47.500-18.000=29.500net ve koyunların yem maliyeti 15000 tl. 29.500-15.000=14.500
veteriner çoban maliyeti hariç koyunların yem maliyeti 6 ay içindir
çobanlığı kendin yapacaksın yoksa 14.000 çoban götörür

14500 iyi günlerde harca kardeşim not: koyunların yıllık %5 kaybı eklenmedi kuzuların %15 kaybı için ikiz kuzulardan dolayı bire bir hesaplandı

yada git asgari ücretle çalış sigortan bari olsun :)

Kamil Abi %5 kaybın olabilmesi için bir koyunun 20 yıl yaşaması lazım. :D

Ideal sürü yenileme oranı yıllık minimum %10, ideali %20 olmalı. Yoksa hiç anlamadan, bir anda yaşlı bşr sürü sahibi olabilirsin.

İyimser bi tablo çizmiştim yani.

Avukat ' ım, aynı zamanda çiftçilik ve hayvancılıkta yapabilen şanslı insanlardanım.Hemen hemen her sektör hakkında bilgim var.Bu tecrübeme dayanarak görüşlerim şunlar;

1-Kesinlikle üniversite okuyun.Hangi bölüm olursa olsun üniversite mezunu çiftçiler kendilerini hemen belli ediyor.Zaten yaklaşık 10 yıl sonra desteklerde eğitim şartı da aranacak.

2-Babanız dan bir düzen kalmamışsa sıfırdan çiftçiliğe başlamak çok zor.Bu sebeple en az bir traktör ve temel ekipmanlardan bir kaçı olmalı.

3-Unutulmamalıdır ki ülkenin nüfusu 2030 yılında 90 milyon olacak.40 milyon ' da turist geliyor.Bunlara gıda,et,süt lazım.Yani tarım ürünlerine talep her zaman olacak.

4-Genç çiftçilere önerim sadece iç piyasayı değil dışarıyı da takip edin.özellikle Çin ' i.

5-Tahir Yavuz,Ali Ekber Yıldırım ve İrfan DONAT ' I sıkı takip edin.Unutmayın ki Entellektüel boyutunu eksik bırakırsanız ,hangi mesleği yaparsanız yapın zevk almazsınız.Trakklüp ' te sektörün entellektüel boyutunu tadabildiğimiz en güzel mecra.

6-Unutulmamalıdır ki; Sevdiği mesleği yapan mutlu olur huzurlu uyur.Ama az kazanır,ama çok... Kısmet meselesi biraz da.

Ben dunyanin en zengin ciftcilerinin oldugu yabanci bir ulkede yasiyorum.Burada kucukbas hayvancilik genelde su sekilde yapiliyor,Koyunlari mayis ayi gibi daga birakirlar,eylul ekim gibi gidip kuzulari ile beraber toplayip getirirler..Coban falan yok.Kurdun kusun yedigini devlet karsilar. Ciftcilerin devletten aldigi ortalama destek gecen sene 37 bin dolardi.Az alan var,cok alan var..Buna ragmen genede ciftcilik ulkenin en mesakkatli ve geliri en dusuk is kolu kabul edilir..Yani demek istedigim bu isin,bu meslek sevgisinin DNA kodlariniza islenmis olmasi lazim.Yoksa cekilmez.

hayvancılık geleceğin meslekleri arasında bana göre herkezin yapamayacağı yapmak istemeyeceği bir iş
özel sektörde maaşlı çalışanlar için ise çok kötü bir öngörüm var emeklilik yaşı 65 organizedeki abilerimle konuştuğumda hep
sorarım 60 yaşında adam çalıştırırmısın daha çalıştırırım diyen duymadım bundan 10-15 yıl sonra türkiyede 40-50 yaş aralığında milyonlarca işsiz olacak
emekli maaşı yok iş veren yok bu insanlar ne yapacak bir düşünsenize.
bu devirde özel sektörde maaşlı kesinlikle çalışılmaz bunu ilerde daha net göreceğiz
avrupada herkezin hayat güvencesi var bizim burda hiçbir güvence yok emeklilik yaşı 65 avrupaya uyum sağlıyoruz bize uysun uymasın

Osman Musaogullari link=topic=82307.msg985789#msg985789 date=1427200408' Alıntı:
Ben dunyanin en zengin ciftcilerinin oldugu yabanci bir ulkede yasiyorum.Burada kucukbas hayvancilik genelde su sekilde yapiliyor,Koyunlari mayis ayi gibi daga birakirlar,eylul ekim gibi gidip kuzulari ile beraber toplayip getirirler..Coban falan yok.Kurdun kusun yedigini devlet karsilar. Ciftcilerin devletten aldigi ortalama destek gecen sene 37 bin dolardi.Az alan var,cok alan var..Buna ragmen genede ciftcilik ulkenin en mesakkatli ve geliri en dusuk is kolu kabul edilir..Yani demek istedigim bu isin,bu meslek sevgisinin DNA kodlariniza islenmis olmasi lazim.Yoksa cekilmez.

İste bahsetmek istediğim bu. İşletme basına 37.000$ (94.350 lira)

Sırf birileri bu işi yapsın, çarkını dondursun diye devletin verdigi destek bu.

Mera zihniyetine bir de bu destekleri eklerseniz durum anlaşılır.

Biz o destekleri de istemiyoruz. Malimiz heba olmasın, ürettiğimize kast etmesinler yeter.

n-sayan ' a katılıyorum.
Bizim köyün gençleri büyük şehirlerde hemde en iyi özel sektör fabrikalarında çalışıyorlar aldıkları maaş 1100 TL.
Babaları köyden her ay emekli maaşının yarısını bunlara gönderiyor.Gene de doğal olarak geçinemiyorlar.Babaları yaşlandığı için çalışamaz hale geldiler.Tarlaları satıyor ya da icar veriyorlar, hayvanlarını da sattılar.Köyde 3 tane genç çiftçi var onlar da bu satılan yada icar verilen tarlaları ekiyorlar.
ŞEHİRDEKİLER SÜREKLİ GÜN SAYIYORLAR BAYRAMLARDA YADA yazın izinde köye gelebilelim diye.Köyde ki genç çiftçiler de çalışıp çalışıp mangal partisi yapıyorlar ya da göl kenarında keyif yaparak hayatlarını yaşamaktalar.

zelgazelganore link=topic=82307.msg979349#msg979349 date=1425836393' Alıntı:
dusunceleriniz için teşekkür ederim arkadaslar aklımda sürekli bu iş var surekli arastırıyorum soruyorum sorusturuyorum niyetim girmek
herseyim hazır sadece ziraat bankasından kredi cekip yarı acık besihaneye yerleştirmek. Buyukbas maliyetli koyunculuk cazip geliyor
offff cok dusnuyorum surekli aklımda maaşım 2500 tl sigortam tam yatıyor ama içinde surekli koyunculuk var :/
Birader bak sana kardeş tavsiyesi , sen iyi birine benziyorsun, Eğer imkanın varsa çalıştığın işi bırakmadan, 3-5 inekle başlamanı isterim. Eşin felan şayet yardımcı olursa dediğimi yap, yok ben işi bırakıcam, kendi işimin patronu olacağım dersen, patron değil züğürt ağa olursun. Süt inekçiliğinde öyle kağıt üzerinde hesaplandığı gibi bol paralar yok, hatta çok güzel cepten harcanan paralar var. Bizim burada en az 20 koyun sürüsü var, herbiriyle de görüşürüm, çektikleri rezillik minare boyu, kazandıkları ise çektikleri zorluğa göre koca bir HİÇ. İyi düşünmeni tavsiye ederim, Yoksa mezarda emekli olursun :D

celal deniz link=topic=82307.msg985787#msg985787 date=1427199275' Alıntı:
Avukat ' ım, aynı zamanda çiftçilik ve hayvancılıkta yapabilen şanslı insanlardanım.Hemen hemen her sektör hakkında bilgim var.Bu tecrübeme dayanarak görüşlerim şunlar;

1-Kesinlikle üniversite okuyun.Hangi bölüm olursa olsun üniversite mezunu çiftçiler kendilerini hemen belli ediyor.Zaten yaklaşık 10 yıl sonra desteklerde eğitim şartı da aranacak.

2-Babanız dan bir düzen kalmamışsa sıfırdan çiftçiliğe başlamak çok zor.Bu sebeple en az bir traktör ve temel ekipmanlardan bir kaçı olmalı.

3-Unutulmamalıdır ki ülkenin nüfusu 2030 yılında 90 milyon olacak.40 milyon ' da turist geliyor.Bunlara gıda,et,süt lazım.Yani tarım ürünlerine talep her zaman olacak.

4-Genç çiftçilere önerim sadece iç piyasayı değil dışarıyı da takip edin.özellikle Çin ' i.

5-Tahir Yavuz,Ali Ekber Yıldırım ve İrfan DONAT ' I sıkı takip edin.Unutmayın ki Entellektüel boyutunu eksik bırakırsanız ,hangi mesleği yaparsanız yapın zevk almazsınız.Trakklüp ' te sektörün entellektüel boyutunu tadabildiğimiz en güzel mecra.

6-Unutulmamalıdır ki; Sevdiği mesleği yapan mutlu olur huzurlu uyur.Ama az kazanır,ama çok... Kısmet meselesi biraz da.

4 yıllık ingilizce eğitim veren orgun ogretim ingilizce mezunuyum 3 sene ozel sector tecrübem var.
daha once besilick yapıoyrumdum ama okudun masa bası dedikleri için mecburen bıraktım. ama 3 senede içime hiç sinmedi özel sektorde çalışmak .

kendim daha once bu işi severek yaptıgım için tekrar girmek istiyorum hayatımda yasadığım en guzel zamanlardandı diyebilirim.

işi birazdaha profosyonel olarak yapmak istiyorum. zaten besicilk yaparken iş kurmak, işletmeyi yönetmek ve hayvancılıka iligil sürekli kitap okuyordum ve netten arastırlamalar yapıyordum.

daha once büyükbas konusunda tecrübeli olduğum için kucukbas konusunda cok tecrübem yok uzun zamandır kucukbas hakkında inceleme yapıyorum. meramiz geniş yıllık 150 donum ekilişim, acık besimhane, traktor, ekipmanlar vsvs mevcuttur.

hafta içi 4 gun mesayim var hafta sonuda geliyorum o yuzden hem hayvancılık hem özel sector bir arada yürümez diye düşünüyorum.

benim niyetim min 250 koyun ile başlayıp cifliği geliştirerk istediğim işi yapmak

sebazios link=topic=82307.msg985780#msg985780 date=1427197656' Alıntı:
Kamil Abi %5 kaybın olabilmesi için bir koyunun 20 yıl yaşaması lazım. :D

Ideal sürü yenileme oranı yıllık minimum %10, ideali %20 olmalı. Yoksa hiç anlamadan, bir anda yaşlı bşr sürü sahibi olabilirsin.

İyimser bi tablo çizmiştim yani.
yılmaz bey haklısın %5 kaybı sadece hayvan ölümüne göre. meme yangısı (tek ve çif kör kalma) hastalık tan dolayı 100-150 tl. elden çıkarmahesabı yok. ve dişileri sürüye katmada yok
eğer bunlarıda hesap edersk elde sıfır değil -%10 kalr

zelgazelganore link=topic=82307.msg985809#msg985809 date=1427206553' Alıntı:
4 yıllık ingilizce eğitim veren orgun ogretim ingilizce mezunuyum 3 sene ozel sector tecrübem var.
daha once besilick yapıoyrumdum ama okudun masa bası dedikleri için mecburen bıraktım. ama 3 senede içime hiç sinmedi özel sektorde çalışmak .

kendim daha once bu işi severek yaptıgım için tekrar girmek istiyorum hayatımda yasadığım en guzel zamanlardandı diyebilirim.

işi birazdaha profosyonel olarak yapmak istiyorum. zaten besicilk yaparken iş kurmak, işletmeyi yönetmek ve hayvancılıka iligil sürekli kitap okuyordum ve netten arastırlamalar yapıyordum.

daha once büyükbas konusunda tecrübeli olduğum için kucukbas konusunda cok tecrübem yok uzun zamandır kucukbas hakkında inceleme yapıyorum. meramiz geniş yıllık 150 donum ekilişim, acık besimhane, traktor, ekipmanlar vsvs mevcuttur.

hafta içi 4 gun mesayim var hafta sonuda geliyorum o yuzden hem hayvancılık hem özel sector bir arada yürümez diye düşünüyorum.

benim niyetim min 250 koyun ile başlayıp cifliği geliştirerk istediğim işi yapmak
hayırlı olsun kardeş başırılar

ağa birde hayvancılığın geleceğinin iyi olacağını bahseden arkadaşlar var

ben 45 yaşındayım 25 yıldı yarının iyi olacağını düşündüm

25 yıl sonra anlaşılan aynı düşünceleri genç arkadaşlara decretmişiz

bizde bir sözvardır.
75 yaşlarında vefat eden çifçinin karnını açmışlar tam 75 tana bu yılcık çıkmış(bu yıl kazanamadım ama inşallah gelecek yıl ve yaş 75 )