hayvancılık, ilçelerde çiftçileri eğitme kursları yapılmalı

tarım bakanlığının, ilçe teşkilatları,
hayvancılıkla ilgili (sığırcılık, koyunculuk, keçi yetiştirilmesi), yılda 2-4 defa, çiftçilere, çiftlik hayvanlarını yetiştirme konusunda
temel bilgileri vermek hedefiyle, çiftlik hayvanları ile ilgili/ çiftliklerindeki tatbikatlarla ilgili çiftçileri eğitme kursları yapılmalı...

büyükbaş hayvancılık kursları
koyunculuk kursları
keçi yetiştirme kursları

bu kurslar sonunda, çiftçilere/kursa katılanlara sertifika verilmeli...
gençler, hayvancılık yapmaları için teşvik edilmeli...

hayvancılıkla ilgili teknik konular (barınak, sürülerde sağlık, yemler ve beslenme, üreme, ilaç kullanma) yanında,
kıredi temini,
yeni çiftlikler kurmak, ekipman, makine temini
satın alma,
pazarlama, satış vb
çiftçi kooperatifleri kurmak,
konularında çiftçiler eğitilmelidir.

bu konuda, eğitim verecek kişilerin (eğitmenlerin, ziraat mühendisleri, zooteknistler, veteriner hekimler, ziraat teknikerleri, sağlık teknikerleri) eğitilmesi için de kurslar yapılmalıdır...
çiftçilere verilecek eğitimin, standart kurslar şeklinde olması için, üniversitelerden yardım alınmalıdır...

Son düzenleme:
tarım bakanlığının, ilçe teşkilatları,
hayvancılıkla ilgili (sığırcılık, koyunculuk, keçi yetiştirilmesi), yılda 2-4 defa, çiftçilere, çiftlik hayvanlarını yetiştirme konusunda
temel bilgileri vermek hedefiyle, çiftlik hayvanları ile ilgili/ çiftliklerindeki tatbikatlarla ilgili çiftçileri eğitme kursları yapılmalı...

büyükbaş hayvancılık kursları
koyunculuk kursları
keçi yetiştirme kursları

bu kurslar sonunda, çiftçilere/kursa katılanlara sertifika verilmeli...
gençler, hayvancılık yapmaları için teşvik edilmeli...

hayvancılıkla ilgili teknik konular (barınak, sürülerde sağlık, yemler ve beslenme, üreme, ilaç kullanma) yanında,
kıredi temini,
yeni çiftlikler kurmak, ekipman, makine temini
satın alma,
pazarlama, satış vb
çiftçi kooperatifleri kurmak,
konularında çiftçiler eğitilmelidir.

bu konuda, eğitim verecek kişilerin (eğitmenlerin, ziraat mühendisleri, zooteknistler, veteriner hekimler, ziraat teknikerleri, sağlık teknikerleri) eğitilmesi için de kurslar yapılmalıdır...
çiftçilere verilecek eğitimin, standart kurslar şeklinde olması için, üniversitelerden yardım alınmalıdır...
Aslında daha önce de demiştim bir telegram gurubu kuralım çeşitli bilgi alış verişi rasyon hastalık tecrübe gibi konuları paylaşsak faydalı olur