HAYVANCILIK, BİLGİ TAZELEME

YEM DEĞİŞİKLİĞİ NEYİ ETKİLER

1-İŞKEMBEDEKİ BAKTERİ TÜRLERİNİ
2-İŞKEMBEDEKİ BAZI BAKTERİ TÜRLERİNİN DAHA ÇOK YA DA DAHA AZ ÇOĞALMASINI
3-İŞKEMBEDEKİ ASİTLİK DERECESİNİ
4-BUNLARIN HEPSİNİ ETKİLER
 
Son düzenleme:
RASYONDA 900 GIRAM PROTEIN VARSA, BU RASYONA, EN ÇOK NE KADAR ÜRE KATILIR

RASYONDAKİ PROTEININ 1/3'İ KADAR PROTEİN ÜREDEN YAPILMALI
HESAP:
900/3=300 GIRAM PUROTEIN ÜRE AZOTUNDAN YAPILMALI
300/6,25=48 GIRAM ÜRE AZOTU
ÜREDE, %46 AZOT OLDUĞUNDAN
48 X 100/46 =104 GIRAM ÜRE
 
RASYONA ÜRE KATILIRSA, NE KADAR KÜKÜRT EKLENMELİ

N/S ORANI 10 OLMALI (10:1)

50 GRAM ÜRE İLAVE EDİLDİĞİNDE
50 X 0,46 = 23 GRAM ÜRE AZOTU İLAVE EDİLMİŞ OLUR
23 GIRAMIN ONDA BİRİ
23/10= 2,3 GRAM S İLAVE EDİLMELİ
1 KG MELASTA 6 GIRAM KÜKÜRT VAR
0,5 KG MELASTA:
6 X 0,5 X 0,78 = 2,34 GIRAM KÜKÜRT VAR
0,78 İLE ÇARPMANIN SEBEBİ: 1 KG NELASIN %78 İ KURU MELAS, %22 Sİ SU
 
BAZI YEMLERDE NE KADAR NDF VAR

MISIR SILAJINDA 480 GR/KG KURU SİLAJDA (3 KG SİLAJ= 1 KİLO KURU SİLAJ)
YONCADA: TAM ÇİÇEK EVRESİNDE BİÇİLENDE: 500 GR/KG (1,1 KG YONCA=1 KG KURU YONCA)(%90 KURU İSE)
BUĞDAYOTUNDA: 650 GIRAM
BUĞDAY SILAJINDA: 600 GIRAM/KG
SAMANDA: 780-810 GRAM/KG
YAŞ PANCAR KÜSPESİNDE: 480-520 GIRAM/KG
SOYA KABUĞUNDA: 650 GR/KG
 
Son düzenleme:
HAYVAN BESLENMESİ ALANINDA, GENELLİKLE YEMLER KURU YEM TEMELİNDE DEĞERLENDİRİLİR
BAZAN, SULU YEMLER KONUŞULDUĞUNDA, KURU MADDE TEMELİNDE İFADE EDİLİR

RASYONDA 3 KG MISIR SİLAJI VAR,
DENDİĞİNDE
RASYONDA, YAŞ 9 KG SİLAJ OLDUĞU

RASYONDA, 5 KG MISIR SİLAJI VAR , KULLANILIYOR DENDİĞİNDE
RASYONDA, 15 KG YAŞ MISIR SİLAJI OLDUĞU ANLAŞILIR

BENZER ŞEKİLDE, YAŞ PANCAR KÜSPESİNDEN BAHSEDİLDİĞİNDE
RASYONDA, 1 KG PANCAR KÜSPESİ VAR DENDİĞİNDE
YAŞ PANCAR KÜSPESİNDEN 5 KG OLDUĞU,

RASYONDA, 2 KG PANCAR KÜSPESİ VAR DENDİĞİNDE
RASYONDA 10 KG YAŞ PANCAR KÜSPESİ OLDUĞU ANLAŞILIR
(YAŞ PANCAR KÜSPESİNDE %20 KM VAR, BEŞTE BİRİ (1/5) KURUYEM)
 

Benzer Konular