Hayvan yemi büyükbaş

Seni anlıyorum yemden kaçıp slaj ve kuruotlarla , maliyet leri düşürmek istiyorsun tamamen katılıyorum, yinede bir buxağı doğduktan 15 aylık olans kadar fabrika yemi yemeli yada baharda 2 ay , sonbaharda 2 ay çayır yaylım olmalı .çobanlık yani.başlıbaşına bir iş..sahibindende satılık hayvanlarım var, bakabilirsin bafra fuat uncu 9000 tlyazıyor.

Seni anlıyorum yemden kaçıp slaj ve kuruotlarla , maliyet leri düşürmek istiyorsun tamamen katılıyorum, yinede bir buxağı doğduktan 15 aylık olans kadar fabrika yemi yemeli yada baharda 2 ay , sonbaharda 2 ay çayır yaylım olmalı .çobanlık yani.başlıbaşına bir iş..sahibindende satılık hayvanlarım var, bakabilirsin bafra fuat uncu 9000 tlyazıyor.
Aslında yemden kaçmış gibi duruyor rasyon ama tamda öyle değil.
İçinde arpa kepek ayçiçeği küspesi var daha ne olsun.
Bide ben extradan soya slajı da girecem daha ne olsun. 🙂
İlan no verebilir misin abi bakalım Hayvanlarına.

Dedim ya sorumluluğu vebali vardır bu isin birşey olursa benden bilme
Ben olsam nasil yaparim
10 kg tane yem icin 4 kg arpa 2 kg bugday 2 kg misir 2 kg mercimek seklinde yaparım
Gunluk 10 kg bu karşımdan sagilan süt inegine veririm
Tabi yiyebildigi kadar saman yada kuru ot yaninda
Tabi bu tane yemler ezilmiş yada kırılmış olmali
Teşekkür ederim ilkin burda herkeste mercimek var ama veren kimse yok kilosu su an 4 lira verilmesinde bi zararı var mi? Su an bi misir arpa buğday kepegi premik ve buğday samanı veriyorum. Pek çok süt aldigim da yok (soya küspesi pamuk küspesi ayçiçeği küspesi mermer tozu tuz bunlar hic yok)

Teşekkür ederim ilkin burda herkeste mercimek var ama veren kimse yok kilosu su an 4 lira verilmesinde bi zararı var mi? Su an bi misir arpa buğday kepegi premik ve buğday samanı veriyorum. Pek çok süt aldigim da yok (soya küspesi pamuk küspesi ayçiçeği küspesi mermer tozu tuz bunlar hic yok)
10 kg süt yeminin 7 ila 8 kg si bugday arpa mısır karışımı ama içinde 2 kg kadar soya yada pamuk yada ayçiçeği kuspesi olur protein yönünden dengelemek için
Ben sana mercimek dedim elinde var diye
Yoksa önemli değil bu söylediğimiz dengeli yem yüksek verim için az süt aliyorsan elde ne varsa onunla idare edersin
Ama yem yönünden denge oluşturmaya çalış yinede sen araştir
Dengesiz beslersen sağlık sorunları olabilir uzun vadede

10 kg süt yeminin 7 ila 8 kg si bugday arpa mısır karışımı ama içinde 2 kg kadar soya yada pamuk yada ayçiçeği kuspesi olur protein yönünden dengelemek için
Ben sana mercimek dedim elinde var diye
Yoksa önemli değil bu söylediğimiz dengeli yem yüksek verim için az süt aliyorsan elde ne varsa onunla idare edersin
Ama yem yönünden denge oluşturmaya çalış yinede sen araştir
Dengesiz beslersen sağlık sorunları olabilir uzun vadede
Yani mercimek kulansam kuspelerin yerine olur mu? Aynı protein ihtiyacını karsilar mi?
Yani elimde arpa mısır buğday mercimek premix mermer tozu buğday kepegi tuz var bunlarla 1 ton yem icin nasıl bir rasyon yapmaliyim bu yada bubrasyon küspelerin bulunduğu bi yem kadar verimli olur mu?
Urfada pamuk küspesi bulunuyor cok ama digerlerinbiraz sıkıntı
Fazla kafam karismadan net bi rasyon bilgisi alsam yeterli. [emoji4]

Yani mercimek kulansam kuspelerin yerine olur mu? Aynı protein ihtiyacını karsilar mi?
Yani elimde arpa mısır buğday mercimek premix mermer tozu buğday kepegi tuz var bunlarla 1 ton yem icin nasıl bir rasyon yapmaliyim bu yada bubrasyon küspelerin bulunduğu bi yem kadar verimli olur mu?
Urfada pamuk küspesi bulunuyor cok ama digerlerinbiraz sıkıntı
Fazla kafam karismadan net bi rasyon bilgisi alsam yeterli. [emoji4]
Mercimekte protein 25 civari diğer kuspe lerde ona yakin
Besin degerlerini bilmek gerek
Mesele basit degil bilgi tecrübe ve matematik işi
1 ton süt yemi 800 kg arpa bugday mısır karışımı 200 kg civari aycicek yada pamuk yada soya yada mercimek olabilir
Bildigim kadar sorumluluk size ait

Mercimekte protein 25 civari diğer kuspe lerde ona yakin
Besin degerlerini bilmek gerek
Mesele basit degil bilgi tecrübe ve matematik işi
1 ton süt yemi 800 kg arpa bugday mısır karışımı 200 kg civari aycicek yada pamuk yada soya yada mercimek olabilir
Bildigim kadar sorumluluk size ait
Teşekkür ederim. Her hal bunlara mermer tozu ve tuz da ekleniyor dimi premix falan.

Evet doğru gördüm önceden yazılmış yazıları ama onlar 2005 yılında yazılmıştı.
Benim arpam var buğday var mısır var mercimegim var elimde su an bunlara ek ne eklenmeli ve bunlar ne kadar kullanılmalı?
Yeni başlıyorum bu işe 2 inek [emoji202] tek zati.
Yem kırma makinesi de var karistirma elle yapacağım pek cok bir şey degil zati
İneklerin ırkı nedir Canlı ağırlık ne gelir Sağılıyormu ?

Değerli üreticilerimiz,
Bilindiği gibi son yıllarda yem bezelyesi ot üretimi amacıyla yetiştiriciliği hızla yayılmaktadır. Bu konuda dikkat edilmesi gereken önemli konuların başında çeşit seçimi gelmektedir. Lütfen çeşit seçimi yaparken çeşidin yaprak şekillerine de dikkat ediniz. Yem kalitesi ve verim bakımından yapraklılık oldukça önemlidir. Yapraklarında sadece kulakçık ve sülük bulunan çeşitler yerine yaprakçıklı çeşitleri seçiniz. Yaprak şekli ve ot üretimi için tercih edilmemesi gereken bitki örnekleri fotoğraflarda belirtilmiştir.
Doç. Dr. Ertan ATEŞ

Resimler ve ekler

• yem bezelyesi yaprak.png
    yem bezelyesi yaprak.png
    215.7 KB · Görüntüleme: 13
  • X-026_P.jpg
    X-026_P.jpg
    129.6 KB · Görüntüleme: 11