Bu arada çeltik tarlasında fotaraf paylasiyorsun ama hala durumdan memnun değilsin galiba
Ben nediyorum sen nediyorsun be canım kardeşim benim bizde kalkmış bişeyleri izah etmeye çalışıyoruz nafile
Bu arada çeltik tarlasında fotaraf paylasiyorsun ama hala durumdan memnun değilsin galiba
Tamam senin eşeğin t....ra..ves ti olsunHerkes bildiğini söyler
Tamam senin eşeğin t....ra..ves ti olsun
Ozaman söyledik lerini bana alıntı ile yollama oraya yaz sana birşey doyenmi oldu sicradin hayırdır yani sana verilmeyen desteğin sorumlusu ben miyim git yetkili kişilere anlat derdini anlamayan biri varsa oda sensinHerkes bildiğini söyler
Sizin o saydığınız bölgelerde buğday bile 800;1000 kg veriyor bizim bölgemizde 200 kg dönüm de aldığımız zaman bayram oluyor artı birde saydığınız yerlerde ikinci ürünler ekile biliyor dolayısıyla gelir artsın göç azalsin diyo veriliyor
Benim burda otuz tl kardeşim 200 kg senin orda elli tl 800 kg kiran iki kat verimin dört kat benimki bir kat ve her zaman da o verimi alamayiz Allah daha çok versin sana inşallah 1500 kg alırsın
Gel burda 30 tl ek iki sene şansına olursa biz iki senedir seksen yüz kilo anca alıyoruz diğer masrafları da bilirsin zaten ne gittiginibiizim burda kimse arpa bugday ekmıuor sulanır tarlaya sulanır tarla 500 lira dönümü varsa 50 liraya bildiğin yer ben bin dönüm tutup takım taklavatı toplayıp gderim
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Ben doğu, batı, siyah, beyaz ayrımı yapmam hocam. Ben orada sen burada doğmuş olabilirdik.
Devlet çok uzun yıllardır birşeyleri yanlış yaptığı için, biz bireyler sıkıntı yaşıyoruz. Kimse keyiften gelip burada gurbetlik çekmiyor. Oradan gelen tüm kardeşlerimizin de birçok haklı sebebi ve yaşadığı pek çok zorluk var.
Biz bireyler farklılıklarımızı zenginliğimiz kabul edip birlikte yaşayabilmeliyiz. Aksi halde kaybeden biz olacağız. Ayrıca devletin doğuya yaptığı yardımda asla gözüm yok. Yeter ki doğru insanlara, doğru yerlere gitsin. İş yapana, ekmeğinin peşinde koşana gitsin, eğer gerçekten böyleyse benden yana helal hoş olsun.
Benim dikkatimi yeni çekti. 31 OCAK 2018 "baş vuru için son tarih" Yani; Kanun yasalaşması ile başvuru evraklarını hazırlayıp baş vurman için 1 ay...!!!!!!
SORUYORUM SİZE..! 1 ay yereli mi?
Eğer yetersiz se, bu ne?
Bunun tek bir mantıklı açıklaması olur.
Birileri çıkacak olan bu yasayayı biliyordu, çok önceden evraklarını hazırladı. Yani yasa çıkmadan; bu desteğin kime (kimlere) verileceği belliydi. Benim ilk aklıma gelen bu olur.
Birileri "para yı götürür". Kavga etmekte bize kalır.
Benim dikkatimi yeni çekti. 31 OCAK 2018 "baş vuru için son tarih" Yani; Kanun yasalaşması ile başvuru evraklarını hazırlayıp baş vurman için 1 ay...!!!!!!
SORUYORUM SİZE..! 1 ay yereli mi?
Eğer yetersiz se, bu ne?
Bunun tek bir mantıklı açıklaması olur.
Birileri çıkacak olan bu yasayayı biliyordu, çok önceden evraklarını hazırladı. Yani yasa çıkmadan; bu desteğin kime (kimlere) verileceği belliydi. Benim ilk aklıma gelen bu olur.
Birileri "para yı götürür". Kavga etmekte bize kalır.
Ahır yapımına 2 sene önce; %50 si "DEVLET HİBE" destekli kredi mi var dı?
ilk defa 90 lı yıllarda başladı bi kaç sene devan etti bizim köyde 2 kiş yaptı şimdiki hibede 2015 yılında başladı en fazla 49 inek kapasiteli oluyor.