Ynt: Hattat Traktörlerinin servisi nasıl? Traktörler çok sorun çıkarır mı?
Arkadaşım bizim bölgede çok fazla satıldı. Bunun en büyük sebebi de yetkili servisin ilçedeki en iyi ustalardan biri olması.
Bildiklerim:
+ A60, A65, A68 serileri 3 silindir Perkins motor kullanır. Aynı motor MF3060 gibi daha birçok efsane makinada kullanılıyor. Motor konusunda sorun yaşamazsın. Servisleri çok yaygın değil ama genelde kaliteli servisler.
+ 90 hp ve üzerinde ise durum tam olarak ne bilmiyorum ama çevremde Hattat 110 kullanan çok kişi var. Sağlamlık ve çekişten memnunlar ama yakıttan ciddi şikayet var. Traktörün cüsse ve ağırlığı motor gücüne göre düşük kaldığı için doğru ekipmanları kullanamıyor ve çok yakıyormuş.
+ hemen hepsinin kronik ön tekerleklere güç ileten ön şanzımanda kronik bir sorun var. Bu güne kadar alınıp da ön şanzımanı açtırmayın görmedim. Fabrikasyon bir sorun. Bunu herkes kabul ediyor. Bu yüzden 150 saate kadar mutlaka bu sorun için bir kese mahsus servise gidiyorsun. Sorun garantiden kolayca hallediliyor ve işine devam ediyorsun. Bir kez yapılan sorun da bir daha tekrarlanmıyor. Problem sadece bir parçadan kaynaklanıyormuş ve sorunu artık fabrika düzeltmiş. Yani son serilerde bu hata yok diye biliyorum.
+ Fiyatları aynı güçteki diğer markaların motorlarına göre çok uygun.
+ A60 ve A68 ' i birkaç gün kullandım. Genel açıdan kullanışlı rahat, basit ve çekişli makinalar. Yakıt sarfiyatları, Hidrolik kapasiteleri ve 1-2 ergonomik kusuru saymazsak kullanılır makinalar.