HATTAT TRAKTÖR... !! [SİZLER ICIN AYRINTILI ACIKLAMALI]

Ynt: HATTAT TRAKTÖR... !! [SİZLER ICIN AYRINTILI ACIKLAMALI]

BAŞAK TRAKTÖR,
DA-TA Demir Araba - Tahta Araba fabrikası olarak Adapazarı’nda 1914 yılında kurulan Başak Traktör, 1944 yılında Türkiye Zirai Donatım Kurumu’na bağlı SAZ (Sakarya Alat-ı Ziraiye) unvanıyla Türk çiftçisinin tüm tarım alet ve makinaları ile diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam etmiştir.

1962 yılından itibaren Ford marka traktörlerin ithalatını yapmaya başlayan Başak Traktör, 1968 yılından itibaren Ford ile yapılan işbirliği çerçevesinde Adapazarı ' nda yüzde 65 yerli üretim oranı ile imalat başarısını göstermiştir.
1976 yılında STEYR firmasıyla yapılan anlaşma kapsamında STEYR markası ile traktör üretimine başlanmış, 1996 yılından itibaren BAŞAK markası ile traktör üretimine devam edilmiştir. Başak Traktör 2012 yılında Sanko Grubu’na katılmıştır.

Sakarya’da bulunan fabrikada, 178.000 m² alan üzerinde 35.000 m² kapalı alanda üretim yapılmaktadır. Yıllık üretim kapasitesi 10.000 adet olup, traktörün ana parçaları olan motor, şanzıman ve hidrolik donanım ana parçaları, Başak Traktör fabrikasında işlenmekte ve üretilmektedir.
Başak Traktör, farklı segmentlerdeki 2x4 ve 4x4 çekişli 20 civarında modeli; az yakıt tüketimi sayesinde en ekonomik kullanımı sağlayan, az bakım gerektiren yüzde 100 yerli traktörleri ile çiftçilerin hizmetindedir.
SANKO çatısı altında yeniden yapılanan Başak Traktör, Türkiye çapında yaygın satış ve servis ağı ve her an ulaşılabilir, ekonomik yedek parça stoku ile çiftçilerin yanında olmaya devam etmektedir.

PANCAR MOTOR, 1956 yılında Türkiye’ nin ilk dizel motor fabrikası olarak kuruldu. İlk Yönetim Kurulu; Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN, Süleyman İSHAKOĞLU, Zeki AYTAÇ, Adil SARAÇOĞLU, Enver APTİK ve Fehmi BİLGE’ den oluşmaktaydı.

1960 yılında Dönemin Başbakanı merhum Adnan MENDERES fabrikayı ziyaretinde, “… ben çiftçiyim. Bu motorları kendim kullandım. Bunun ne kadar büyük bir adım olduğunu çok iyi biliyorum. Türkiye’ de bunların yapılabileceğini görmek beni son derece memnun etmiştir.” demiştir.

Ülkemizin tarlalarına su pompalayıp can veren, deniz kıyısında duyduğumuz balıkçı teknelerinin dönüşünü müjdeleyene pat pat sesi ile efsaneleşen PANCAR MOTOR; yurdumuzda 500.000 adet ve yurtdışında -ağır şartlara uygun olması sebebi ile- özellikle Afrika’ da 140.000 adet satma başarısını göstermiştir.

Böylesi başarılar sağlayan PANCAR MOTOR markasına genç ve girişimci iş adamları sahip çıkmışlardır. Yeni bir yönetim anlayışı ve günümüzün ticaret şartlarına uygun bir yapılanma ile 1956 yılında başlayan başarı hikâyesinin devamı için çalışmalara başlamışlardır.

PANCAR MOTOR’ a emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunarken, yurdumuz insanından bize destek vermelerini dileriz

Aynen abi katılıyorum dedem 72 yılında almanyaya gitmiş katı ve sıvı gübre römorkunu, fileli slaj römorkunu orada görmüş tam 40 sene aşa yukarı burada kullanılmaya başlaması 40 sene, orda asla yeni motor kullanmıyolarmış eski model motorlar 45-50 modellermiş dedem şaşırıyomuş ama arkasındaki aletlere çok önem veriyolarmış, bizdeki pulluk 50 sene öncesi pulluk, römork 50 senee önceki römork, devletimize karşı değilim yapılan doğru işler var ama bunlar yanlışları silmez bu gün ziraat fakültesi yerlerde sürünüyor baraj yok bişey yok sonra mühendis fazlası oluyor, koy bi tıpın puanını sadece isteyen emek veren gidebilsin, sonra burdan çıkanlar doğru şekilde yönlendirme yapsın bu gün, nh balya makinası 50 tl türk 45 tl nerde yerli malı, hadi ital ital diye pahalı yerli malı 3-4 ton demir hadi 10 bin malzeme veriyorum kafadan 10 binde kar daha ne olsun ama karları 10 değil 20 değil bi makinadan 30 bin kar az mı bunun hakkı hukuku nerede ? hibeyle almaya kalksan alamıyorsun kolay kolay, muhtarlıkta bile yanlış düşünce var, her şey okumaktan geçmiyor dediğim yanlış anlaşılmasın dediğim zamanında şehir görmüş insanı muhtar yapmaları okuma yazma biliyor diye muhtar olmaları, tarım bölgesinde kırsal bölgesindeki köyler de hayvanı olmayan muhtar olması tarım yapmayan muhtar olmasın, desteklemelerden gram haber alamıyoruz muhtarlar tarım yapmadığı sürece, ziraat odası buğday satan varmı diye soruyor muhtar yok diyip imzalıyo kendi yapmadığı için. daha bisürü bisürü yazılır ama düzeltmeye biyerden başlamak lazım.

işte böyle böyle kardeş..bak birazda olsa uynılıyor..sen 99dan öce destekleme tarla parası hibemi vardı sanıyorusn???adamın biri uyandı davalaraçtı tarım bakanlığı sıkkışıca öemeye başladılar..meğerse 79dan beri varmış dört gübreci yermiş bizim tarla paralarını sanki benim tarlamı ekiyor pz..ler..ben ekiyom ben çekiyom adamlar benim paramı yiyolar...uyanılıyor yavaş yavaş..biraz teknikle biaz mekanizasyonla ilgilenirsek bu uyanış daha hızlı olur işallah..benim bolinderim var:))) 66 model 470 42 senedir bizde çalışır emekli olacak artık yeter...3.motoruda yedi..dönüme 6litre yakıyo:)))))iliğimi kuruttu artık:) daha ben yeni düşünmeye başladım bakıyorumda millet yılda bi değiştiriyor heralde...bu ne hırstır be anlamadım gitti..üzülüyorum benim sinirim ondan...kimse üstüne alınmasın..şimdi yarın mesajlar gelir sanamı kaldı diye felan diye söyleyim edim..gerçekten üzülüyorum...yazık..ben 42 se çalışırdıysam bunu sizlerdekiler kaç sen çalışır allah bilir..ben derimki bırakın traktör yarışını ...makine makine makine...ve teknik..

zekhes link=topic=67899.msg771882#msg771882 date=1378501982' Alıntı:
işte böyle böyle kardeş..bak birazda olsa uynılıyor..sen 99dan öce destekleme tarla parası hibemi vardı sanıyorusn???adamın biri uyandı davalaraçtı tarım bakanlığı sıkkışıca öemeye başladılar..meğerse 79dan beri varmış dört gübreci yermiş bizim tarla paralarını sanki benim tarlamı ekiyor pz..ler..ben ekiyom ben çekiyom adamlar benim paramı yiyolar...uyanılıyor yavaş yavaş..biraz teknikle biaz mekanizasyonla ilgilenirsek bu uyanış daha hızlı olur işallah..benim bolinderim var:))) 66 model 470 42 senedir bizde çalışır emekli olacak artık yeter...3.motoruda yedi..dönüme 6litre yakıyo:)))))iliğimi kuruttu artık:) daha ben yeni düşünmeye başladım bakıyorumda millet yılda bi değiştiriyor heralde...bu ne hırstır be anlamadım gitti..üzülüyorum benim sinirim ondan...kimse üstüne alınmasın..şimdi yarın mesajlar gelir sanamı kaldı diye felan diye söyleyim edim..gerçekten üzülüyorum...yazık..ben 42 se çalışırdıysam bunu sizlerdekiler kaç sen çalışır allah bilir..ben derimki bırakın traktör yarışını ...makine makine makine...ve teknik..
BEYLER TAMAM FARKLI BIR KONUDA FARKLI BIR BASLIKTA INCELEYIM ARTIK BU KONUYU CUNKU KONU SAPMAYA BASLIYOR ILGI VE ALAKANIZA TESEKKURLER. anlş-*s

zekhes link=topic=67899.msg771882#msg771882 date=1378501982' Alıntı:

Bizdekide çok yakmıyor ancak mazot yemiyor çekişten düştü ama 2. motor bile değil, bizden önce tek rektefe diye biliyorum ben, 75 den 97 ye rektefe yapmışlardır heralde kesin bilgim yok çorum motoruymuş zati, yani bi rektefe etsek 30 sene daha gider, bilmiyomki ya bi yerde doğru bi yerde yanlış, ama zaten ülke geriden gidiyor bide bizde ülkenin gerisinde kalınca horoz kavaktan inmiyor, artık uyanıyoruz yok öyle ağaya paşaya yedirmek, sana gelecek tepkileri tahmin ediyorum ama yapcak bişey yok böyle böyle olcak bu isler

Simdi bana gene kızarlar ama bi memur hem çalıştığı sürede hem emekli olduğu sürece çiftçiden daha rahat, ikiside halkı hizmet memur maaşı devletten alıyo sen topraktan beklyosn, çobanlık hala meslek sayılmıyor, 25 yıl çiftçi bağkuru yatırcan alcağın para 900 tl allah bereket versin çok şükür ama benim maaşımdan kesilip benden daha az zahmet ceken adama neden gıtsın ? Elbette hiç bir iş kolay değil, ama yağmurun karın altında çobanlık da kolay değil gecen sene ki verimi hepimiz biliyoz ama devlete sırtını yasladımı oyle olmuyo bi cepten çıkıp muhakkak maaş geliyor, ben memurların aldıkları maaşı ve ya kolaylıkları haketmiyorlar demiyorum sonuna kadar hakediyolar, ama çiftçide halka hizmet ediyo neden ağır sanayi gibi memur gibi emeklilik parası almasın ? işde bunları 1 kisi söylemesiyle olmaz demiyorum ki devleti yıkalım, devlet bizim babamızdır bizi korur devlet olmazsa olmaz ama hakkımızı arayalım, balya makinasında 100 kişi bi firma ile anlaşsak 20 tl ye peşin para 100 makina birden alsak, ama bazı çakallar işi bozarlar bunuda biliyorum ne desek ucu bi yere değiyo bi değnek iki ucuda çiftçilik yani.

yasindemiralay kareşim bugün bende baktım geçerken yüksekliği 135le aynı hatta kullanıma göre dahada düşük olabilir.kaporta bakalit olduğu için ince hat vermezler bu yüzden birz kubat duruyor...

zekhes link=topic=67899.msg771918#msg771918 date=1378537670' Alıntı:
yasindemiralay kareşim bugün bende baktım geçerken yüksekliği 135le aynı hatta kullanıma göre dahada düşük olabilir.kaporta bakalit olduğu için ince hat vermezler bu yüzden birz kubat duruyor...
anlş-*s

zekhes link=topic=67899.msg771918#msg771918 date=1378537670' Alıntı:
Çok Teşekkür Ederim Abi 4 çekerleride mi aynı?

yasindemiralay link=topic=67899.msg771964#msg771964 date=1378541906' Alıntı:
Çok Teşekkür Ederim Abi 4 çekerleride mi aynı?

valla yasin benim gördüğüm bitaneydi oda dörçekerdi zaten..bayide duruyor incelemedim öle arabayla geçerken baktım hemen hemen enim tors kadar bişi..amam kaba duruyor tabi..135 felan zerafet bunun yanında..dedimya kaportadan dolayı öle görünüyor..

arkadaslar bende hattat a65 compact modeli var bende cok tereddüt yasadım bir zamanlar hattat alma konusunda fakat cevremizde hemen hemen bütün markalara bindim ondan sonra hattat traktöre karar verdim yeni a serileri gercekten cok kaliteli sahsen ben yasadıgım tereddütlerin yersiz oldugu kanısına vardım bunda en büyük etken fabrikanın ilgisi ve alakası oldu ben cok memnunum sahsen paylasımlarım olcak ama malum iş sezonu baslamadı bittti sayılır bizde ilk fırsatta paylasımlarımı sizle paylasacagım

valla-buradaki-hattatlar-hem-çok-yakıyor-hemde-arızaların-çoğu-plotaj-hatası-diye-traktör-sahibinden-alınıyor-geçen-forumda-ls-traktör-kullanıcısı-bahsediyordu-blok-patlatmış-kışın-dondurmuş-anadolumotor-hemen-yeniblokla-traktörün-arızasını-üstlenmiş-buyaklaşım-hattat-firmasında-yok-oyüzden-hattat-burada-bayileri-de-var-serviside-ama-traktör-çifçiler-tarfın-dan-sevilmiyor-yeni-traktör-alanlar-hattat-almıyor......

umut71 link=topic=67899.msg772110#msg772110 date=1378575908' Alıntı:
valla-buradaki-hattatlar-hem-çok-yakıyor-hemde-arızaların-çoğu-plotaj-hatası-diye-traktör-sahibinden-alınıyor-geçen-forumda-ls-traktör-kullanıcısı-bahsediyordu-blok-patlatmış-kışın-dondurmuş-anadolumotor-hemen-yeniblokla-traktörün-arızasını-üstlenmiş-buyaklaşım-hattat-firmasında-yok-oyüzden-hattat-burada-bayileri-de-var-serviside-ama-traktör-çifçiler-tarfın-dan-sevilmiyor-yeni-traktör-alanlar-hattat-almıyor......

abi bu plotlar hep plot zaten hata üstüne hata:))) plotaj hee :)))ne varsa bu potlarda var:)) yav bunları duydukça varya bolindere devam diyorum hee :))