HATTAT T4075 ALACAĞIM ÖNERİNİZ NEDİR?

Ynt: HATTAT T4075 ALACAĞIM ÖNERİNİZ NEDİR?

Mustaf-a link=topic=85263.msg1019001#msg1019001 date=1440017186' Alıntı:
Ufuk abi bu konuda ben tekrar görüşebilirim. Müdürlerden Fatih Bey bir kaç defa zamanı belirtip teklifte bulundu. Fakat o an için kimseye zaman uymadığından kabul etmedim. Eğer halen teklif geçerliyse adım atalım.

Ha şöyle. Bir de deplasmanda görelim sizi :)

Mustaf-a link=topic=85263.msg1019001#msg1019001 date=1440017186' Alıntı:
Ufuk abi bu konuda ben tekrar görüşebilirim. Müdürlerden Fatih Bey bir kaç defa zamanı belirtip teklifte bulundu. Fakat o an için kimseye zaman uymadığından kabul etmedim. Eğer halen teklif geçerliyse adım atalım.
Benim hevesim kacti şahsen , gerçekten çaba gòsterdik gitmek için , ama bu sadece benim düşüncem gitmek isteyen arkadaşlarimiz mutlaka vardir.

uğur BOZ link=topic=85263.msg1019005#msg1019005 date=1440017575' Alıntı:
Gecen hafta ,bir jant firması yetkilisinle tel ile aradım.Cevap..Abi kusura bakma Hattat fabrikasındaydım cevap veremedim.Acıkcası tel yasakmış.Her halde çok önemli ,gizli arge çalışmaları var ;D

Eğer geziye gidilirse fotoğraf da çektirmez bunlar :D

ARKADAŞLAR BEN T4075 ALDIM..DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMAN NEW HOLLANDDA IVECO MOTOR VAR,HATTATTDA PERKİNS MOTOR VAR. İKİSİDE TURBO INTERCOOLERa SAHIP.İKİSİNDEDE 12+12 VITES MEVCUT.
NEW HOLLAND HEMADAN PARÇA ALIP ŞANZUMAN DEFRANSİYEL YAPIYOR,HATTATIN SAHIBI HEMA.NEW HOLLANDIN YAKITININ FAZLA OLDUĞUNUDA HERKES BILIR.
KENDI KENDIME DÜŞÜNDÜM KI BEN HEMA BU İŞE KENDI ADINI KOYDUYSA BU İŞ TUTAR.NEHOLLANDIN TEK GÜZEL YANI IKINCI PİYASADI HIZLI AMA ALIRKEN AYNI ÖZELLIKTE TRAKTÖRE 5000LİRA FAZLADAN NEDEN VEREMEYİM.VE NEW HOLLANDI ALINCA PRIMDE YAPMIYOR SONUÇTA NE ALIRSAM ALAYIM IKINCI ELDE ZARAR EDECEĞIM YANI..

BIRISI PARA KAZANACAKSA BENIM INSANIM KAZANSIN,ÜLKEM KAZANSIN ISTEDIM.MEMNUNUM DENEMEK ISTEYEN VARSA HER ZAMAN KAPIM AÇIKTIR,SAYGILARIMLA

melihh_58 link=topic=85263.msg1019827#msg1019827 date=1440485200' Alıntı:
ARKADAŞLAR BEN T4075 ALDIM..DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMAN NEW HOLLANDDA IVECO MOTOR VAR,HATTATTDA PERKİNS MOTOR VAR. İKİSİDE TURBO INTERCOOLERa SAHIP.İKİSİNDEDE 12+12 VITES MEVCUT.
NEW HOLLAND HEMADAN PARÇA ALIP ŞANZUMAN DEFRANSİYEL YAPIYOR,HATTATIN SAHIBI HEMA.NEW HOLLANDIN YAKITININ FAZLA OLDUĞUNUDA HERKES BILIR.
KENDI KENDIME DÜŞÜNDÜM KI BEN HEMA BU İŞE KENDI ADINI KOYDUYSA BU İŞ TUTAR.NEHOLLANDIN TEK GÜZEL YANI IKINCI PİYASADI HIZLI AMA ALIRKEN AYNI ÖZELLIKTE TRAKTÖRE 5000LİRA FAZLADAN NEDEN VEREMEYİM.VE NEW HOLLANDI ALINCA PRIMDE YAPMIYOR SONUÇTA NE ALIRSAM ALAYIM IKINCI ELDE ZARAR EDECEĞIM YANI..

BIRISI PARA KAZANACAKSA BENIM INSANIM KAZANSIN,ÜLKEM KAZANSIN ISTEDIM.MEMNUNUM DENEMEK ISTEYEN VARSA HER ZAMAN KAPIM AÇIKTIR,SAYGILARIMLA

Hayırlı olsun , güle güle kullanın.
Zamanla deneyimlerinizi kullandıkça paylaşırsanız referans konu olur.

melihh_58 link=topic=85263.msg1019827#msg1019827 date=1440485200' Alıntı:

Hayırlı uğurlu olsun abi güzel günlerde kullan. 5000 lira daha ucuza aldığın traktörü bu değerden çok daha düşük fiyatlara satmak zorunda kalmazsın inşallah ikinci elde her traktörün değeri düşse de malum tutulmayan markalarda fiyatlar çok daha düşük oluyor. Habir de benim insanım kazansın dediğin Hattatlar çalıştırıp 2004 yılında çıkardığı işçilerin hakkını halen vermiyor (ortalama kişi başı 80 bin lira, toplam 12 milyon lira). Konu dağılmasın ama yeri gelmişken söyleyeyim dedim kusura bakmayın...

POYRAZLI TALHA link=topic=85263.msg1020425#msg1020425 date=1440883209' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun abi güzel günlerde kullan. 5000 lira daha ucuza aldığın traktörü bu değerden çok daha düşük fiyatlara satmak zorunda kalmazsın inşallah ikinci elde her traktörün değeri düşse de malum tutulmayan markalarda fiyatlar çok daha düşük oluyor. Habir de benim insanım kazansın dediğin Hattatlar çalıştırıp 2004 yılında çıkardığı işçilerin hakkını halen vermiyor (ortalama kişi başı 80 bin lira, toplam 12 milyon lira). Konu dağılmasın ama yeri gelmişken söyleyeyim dedim kusura bakmayın...
Talhaya katiliyorum inanmayanlar Ankara-Polatli yolundaki fabrikaya bakabilir aylardir grev devam ediyor. Neyi alicaginizdan ziyade aldiginizdan zarar etmemeniz icindir soylediklerimiz.

ben fabrikaya gittim gördüm gözlerimle nh deutz johndeere massey ferguson caterrpilar gibi büyük firmaların büyük traktörlerine şanzıman dişli hidrolik motor balansör gibi parçalar üretiyor bu firmalarla yapılan lisans anlaşmaları gereği telefon kullanmak yasak fabrika içersinde.. orada genel müdürlerden fatih bey le görüştüm direk siz saygı değer çiftçi kardeşlerime aktarıyorum bu saydığım traktör firmalarına dedi parçalar üretiyoruz hemde önemli şanzıman aks motor parçaları yalnız dedi üzülerek söylüyorum ülkemizdeki traktör firmalarının newholland deutz jhone deere masseyferguson markalarının ithal tabiri ettiğimiz 100 hp ve üzeri traktörlerine yani yurtdışından gelen traktörleri bize parça ürettiriyor buradaki traktörlerinşin hepsi 3. dünya ülkelerine yani hindistana çine vb ülkelere üretim yaptırıyorlarmış yani buradan bir pay biçmek istiyorum Hattat traktör kaliteli ürünler sunan bir traktör fabrikası ön akstan arka aksa kadar motorun yüzde 62 de dahil hepsini kendisi üretiyor kendisi yaptırmıyor bakın üretiyor... ve diğer parçaları hava filtresi radyatör lastik çamurluk alet sandığı gibi vs parçaları newholland dediğimiz traktörle aynı hani hep onla kıyaslıyoruz ya aynı markaları kullanıyor yani kalitesiz diyen arkadaşlar var bilmediklerinden veya etrafındaki traktörlere hattatlara olan olumsuzluklardan dolayı demiş olabilirler.. çünkü daha etrafımızda newholland kadar yok newholland çok olduğu ve herkeste olduğu için kimse karalayamıyor arzası çok olsa bile insanlar bunu görmüyor çok çünkü ama hattat daha pazarda yeni güçlü baya bi yeri salladığı için herkesi gözü üzerinde size gerçekten sözylüyorum herşeyiyle kendi fabrikasında üretilen bir tel audi firması var birde hattat firması var.. marka yandaşı değilim kullanıcısıyım gözümle gördüm sskın yanlış anlamayın ama artık bedavadan hattat karalanıyor.. youtubede hattat antalya bayii toplantısı diye bir video var sahibi konuşuyor lütfen dinleyin gurur duyun bir tane traktör dahi satamasam yine bu fabrika üretim yapacak diyor okadar ağır konuşuyor..

gelelim t4075 sana yemin ediyorum denizlide yaşıyorum newholland traktörümde var hattat traktörümde t4075 newholland td90 ayarında bir traktör tor değerleri kullandığı sarf malzeme dişli yapısı transmisyon değerleri yapısı arka aksın ithal traktörlerle aynı dizayn ve içeriğe sahip olmasıyla harika bir traktör burada denendi ve görüldü 1200 satteki td90d, 3 saatteki daha tabiri caizse açılmamış hattat t4075 arkasından gidemiyor çiftte aynı pulluk aynı derinlik ve ikiside kullanıcı..

karar senin herkese hayırlı işler bol kazançlar diliyorum..

iş başkaının yaptığıyla değil kendi becerinle övünmekkte.. iyiki Gerçekten Türk malı Hattat var..

sugarman_20 link=topic=85263.msg1021510#msg1021510 date=1441699456' Alıntı:
ben fabrikaya gittim gördüm gözlerimle nh deutz johndeere massey ferguson caterrpilar gibi büyük firmaların büyük traktörlerine şanzıman dişli hidrolik motor balansör gibi parçalar üretiyor bu firmalarla yapılan lisans anlaşmaları gereği telefon kullanmak yasak fabrika içersinde.. orada genel müdürlerden fatih bey le görüştüm direk siz saygı değer çiftçi kardeşlerime aktarıyorum bu saydığım traktör firmalarına dedi parçalar üretiyoruz hemde önemli şanzıman aks motor parçaları yalnız dedi üzülerek söylüyorum ülkemizdeki traktör firmalarının newholland deutz jhone deere masseyferguson markalarının ithal tabiri ettiğimiz 100 hp ve üzeri traktörlerine yani yurtdışından gelen traktörleri bize parça ürettiriyor buradaki traktörlerinşin hepsi 3. dünya ülkelerine yani hindistana çine vb ülkelere üretim yaptırıyorlarmış yani buradan bir pay biçmek istiyorum Hattat traktör kaliteli ürünler sunan bir traktör fabrikası ön akstan arka aksa kadar motorun yüzde 62 de dahil hepsini kendisi üretiyor kendisi yaptırmıyor bakın üretiyor... ve diğer parçaları hava filtresi radyatör lastik çamurluk alet sandığı gibi vs parçaları newholland dediğimiz traktörle aynı hani hep onla kıyaslıyoruz ya aynı markaları kullanıyor yani kalitesiz diyen arkadaşlar var bilmediklerinden veya etrafındaki traktörlere hattatlara olan olumsuzluklardan dolayı demiş olabilirler.. çünkü daha etrafımızda newholland kadar yok newholland çok olduğu ve herkeste olduğu için kimse karalayamıyor arzası çok olsa bile insanlar bunu görmüyor çok çünkü ama hattat daha pazarda yeni güçlü baya bi yeri salladığı için herkesi gözü üzerinde size gerçekten sözylüyorum herşeyiyle kendi fabrikasında üretilen bir tel audi firması var birde hattat firması var.. marka yandaşı değilim kullanıcısıyım gözümle gördüm sskın yanlış anlamayın ama artık bedavadan hattat karalanıyor.. youtubede hattat antalya bayii toplantısı diye bir video var sahibi konuşuyor lütfen dinleyin gurur duyun bir tane traktör dahi satamasam yine bu fabrika üretim yapacak diyor okadar ağır konuşuyor..

gelelim t4075 sana yemin ediyorum denizlide yaşıyorum newholland traktörümde var hattat traktörümde t4075 newholland td90 ayarında bir traktör tor değerleri kullandığı sarf malzeme dişli yapısı transmisyon değerleri yapısı arka aksın ithal traktörlerle aynı dizayn ve içeriğe sahip olmasıyla harika bir traktör burada denendi ve görüldü 1200 satteki td90d, 3 saatteki daha tabiri caizse açılmamış hattat t4075 arkasından gidemiyor çiftte aynı pulluk aynı derinlik ve ikiside kullanıcı..

karar senin herkese hayırlı işler bol kazançlar diliyorum..

iş başkaının yaptığıyla değil kendi becerinle övünmekkte.. iyiki Gerçekten Türk malı Hattat var..

Kimse hattat üretmesin demiyor. Kimse hattat ' ı karalamaya da çalışmıyor. Bu ülke içerisinde birşeyler üretilsin diye çırpınıyoruz hepimiz. Yerli üreticilerimiz artsın, dünya ile yarışsın istiyoruz. Aksini istemek vatan hainliğidir.

Sen Denizli ' diymişsin. O bölgede ne kadar hattat kullanılıyor malum.

Ben Tekirdağ ' lıyım. Ülke içinde hattat ' ın en çok kullanıldığı yer burası. Çevremde, sırf yakın atkadaşlarımda hiç yoksa 30-40 tane hattat kullanıcısı var. Her ihtiyaç olduğunda alıyor, kullanıyorum. A50 ' den A110 ' a kadar her traktörünü kullandım. Hattat ' ın ne olduğunu da, neler yapabildiğini de gayet iyi biliyorum.

Burada insanların kızmasının sebebi, hattat ' ın traktörlerin iyi yada köyü olması değil. Öfkenin sebebi, Hattat ' ın iş ahlakı..

Hattat ' ın bu güne kadar üretimini yaptığı traktörler:

- Hema
- Yeni seri Universal ' lar.
- John Deere ' ın bazı modellerinin montajı.

Bu traktörlerin hiç birisi iyi kalitede üretilmedi. Eğer bir hema yada universal traktör sahibi olsaydın, firmaya karşı olan yargı ve düşüncelerin çok başka olurdu.

Bugün 20 bin liraya 70-80 hp 4X4 kabinli bir Üniversal alabiliyorsun. Alıyorsun ama o kadar kalitesiz bir mal ki, kullanamıyorusun. Adamın Ocağı ' na incir ağacı diker. Hali ile satmaya yetiştiremiyorsun.

Hattat artık kalite yönünden kendini geliştiriyor. Valtra bu konuda iyi bir öğretmen oldu Hattat için. Lakin hala 1000 saate gelmemiş traktörlerinde vites kolunun kırılması yada debriyaj telinin kopması gibi saçma sorunlar yaşanabiliyor. İşin asıl kötü yanı ise, bunların tüketici hatası olarak değerlendirilerek faturanın çiftçiye kesilmesi.

Bir firma prestijini bu şekilde lekelediktine sonra, tekrar onarması kolay bir iş değildir.

İş ahlakından koku açıldı madem. Devam edelim.

Hattat ' ın işten çıkardığı ve hala tazminatlarını ödemediği işçiler konusu. O insanların hakkını biz savunmayacaksak kim savunacak? Hintliler mi?

'Bu ülkenin markası, bu ülkenin ürünü, sahip çıkalım' demogojisini en çok kullanan firma hattat. Peki ben de bi soru sorayım:

'Hattat bu ülkenin markası da, işten çıkartılan, hakkı yenen işçiler İngiliz vatandaşı mı? bu ülkenin işçisi-çalışanı değil mi?'

Madem bu kadar vatan sevdalısı, vatan evlatlarına bu neden yapılıyor? Dikkatli bakıldığında, para kazanma amacının, ülkeye hizmet amacından biraz daha önde olduğu anlaşılır.

Konuyu sevdim. İş ahlakından devam edelim.

Bir firma, bir forum sitesinde yer almak isterse, yapması gereken ilk şey yönetici ile diyaloğa geçmektir. Reklam falan da vermesine gerek yok. 'Sanal ortamda çiftçilerimiz ile iletişime geçip sorunları ile ilgileneceğiz. Siteniz altında bunu yapmak istiyoruz' demesi bile yeterli.

Kurumsallık ve iş ahlakı bunu gerektirir. Hatta bu hizmet karşılığında adet üzere bir reklam da verebilir. Çok da bir para değil. Firma temsilcisi, yönetici ile irtibata geçer. Markasının, ürününün, yeniliklerinin reklamını yapar. Tüm dünyada kural budur.

Peki hattat ne yapıyor?

Bu sayfa altında da yazıları bulunan 'bayy' isimli bir kullanıcı var. Bu üye hattat bünyesinde maaş ile çalışan bir personel. Fabrikada görevli. Zaten yaptığı paylaşımlara da baktığınızda bunu anlamak zor değil.

Kendisine firma ve ürünler ile ilgili onlarca soru soruldu. Bir çok şey yazıldı. Fikirler söylendi. Lakin işine gelmeyen hiç bir soruya, ithama karşılık tenezzül edip de vermedi.

Yetmedi..

Traktör almak isteyen çiftçileri 'süper traktör yapmışlar, gözün kapalı alabilirsin' diye, 'SANKI BIR ÇİFTÇİYMİŞ GIBI' yönlendirdi.

Bu davranışa verilebilecek bir çok isim vardır. Biz en hafifini kullanalım: 'tüketiciyi aldatma'dır.

İşte hattatın böyle bir iş ahlakı var. Adam gibi çıkıp 'Merhaba çiftçi arkadaşlarım. Ben hattat resmi bir yetkisiyim. Bu günden itibaren Ürünler ve firma ile alakalı her türlü dilek ve şikayetlerinizde bana ulaşabilirsiniz. Her konuda yardımcı olmaya çalışacağım' demek yerine, kendine çiftçi süsü verip çiftçilerin algılarını yanıltmaya çalışıyor.

Ben bir firma değilim. Ona rağmen bir mal satarken iken böyle bir yol izlemeye utanırım. Yakıştıramam kendime.

Kısaca bizim alıp veremediğimiz hattatın fabrikası, traktörleri, oosu, busu değil. Traktör dediğin şey demir yığını. Bizim sorunumuz, Çiftçiye karşı olan tavır ve davranışları.

Ha bakın buraya yazıyorum. Bu yazdıklarıma karşılık da bir cevap gelmeyecek :) Diğer tüm eleştirel yazılara yaptıkları gibi duymazdan gelecekler.

KARDEŞİM ALACAĞIMIZ BİR MOTOR.SAYFALARCA YAZI YAZMANIN MANASI NE ?
BEN BEĞENDİM ALDIM. SÖYLÜYORUM MEMNUNUM DİYE,TERCİH SİZİN, İSTER ALIN İSTER ALMAYIN.
HATTATLA ORTAKLIĞIM YOK HANİ...BEN TRAKTÖRÜMÜ SEVEREK DE KULLANIYORUM SIKINTI YOK..

melihh_58 link=topic=85263.msg1021551#msg1021551 date=1441724490' Alıntı:
BEN BEĞENDİM ALDIM. SÖYLÜYORUM MEMNUNUM DİYE,TERCİH SİZİN, İSTER ALIN İSTER ALMAYIN.
HATTATLA ORTAKLIĞIM YOK HANİ...BEN TRAKTÖRÜMÜ SEVEREK DE KULLANIYORUM SIKINTI YOK..
Bakkaldan sakiz aliyon sanki tabi sorup soruşturacak az paramı bi traktor

melihh_58 link=topic=85263.msg1021551#msg1021551 date=1441724490' Alıntı:

Konuna ilk iletiyi ben yazdım 'Hayırlı Olsun'
Son iletini anlayamadım. Hattat T4075 alacağım öneriniz nedir? diye soruyorsun. Sonra yazılan iletilere sinirlenip neden ileti yazıyorsun diye milleti azarlıyorsun. Bence ya milletin fikrini sormayın ya da insanların fikirlerine saygı gösterin. Tekrar söylüyorum, hayırlı olsun, Allah cümlemize sizin gibi istediğimiz traktörü almayı nasip etsin.

stulu link=topic=85263.msg1021594#msg1021594 date=1441744781' Alıntı:
Konuna ilk iletiyi ben yazdım 'Hayırlı Olsun'
Son iletini anlayamadım. Hattat T4075 alacağım öneriniz nedir? diye soruyorsun. Sonra yazılan iletilere sinirlenip neden ileti yazıyorsun diye milleti azarlıyorsun. Bence ya milletin fikrini sormayın ya da insanların fikirlerine saygı gösterin. Tekrar söylüyorum, hayırlı olsun, Allah cümlemize sizin gibi istediğimiz traktörü almayı nasip etsin.
Size lafım yok dostum.Adamlar Traktör için birbirilerini yiyecekler.Kızmamın sebebi bu yani

sebazios link=topic=85263.msg1018707#msg1018707 date=1439926584' Alıntı:
Öncelikle forumda yazdığınız iletilerde, bağırmadığınız sürece küçük harf kullanma zorunluluğu var. Bilginiz olsun.

Düğmeli el debriyajı konusunda endişelerim var. Keza Hattat ' ın inci boncuk akşamları kolay dökülüyor. Bir traktörün vites kolu kırılabiliyorken, vitesin üzerindeki düğme ne kadar dayanır şüpheliyim.

Motor ve şanzımanı sorunsuz. Fiyatı ucuz lakin dediğim gibi. Firmanın geçmişten gelen bir kötü imajı var ve göz boyamak için konan donanım çok dayanıklı değil.

Not: ikinci elde ciddi değer kaybı var.

Cevap olarak yazıyorum altta

Valtra traktörlerde 10 senedir el debriyajını kullanıyor Hattat sıfır sorunla ufak tefek diğer konularda sorun yaşadı ama fabrika şu anda 132 tane ülkeye traktör satıyor yani bu rekor hiç firma yapamadı yapamaz da çünkü Hattatın arkasında dünya devinin yani Agconun desteği var her neyse Hattat T serisi harika ikinci eldede tuttu artık hani newholland kadar hiçbir firma olamazda bu da iyi artık eskinin masset fiat şimdinin Hattat Newhollandı hayırlı pazarlar ;)

Resimler ve ekler

• image.jpeg
    image.jpeg
    128.5 KB · Görüntüleme: 320
  • image.jpeg
    image.jpeg
    164.7 KB · Görüntüleme: 470
  • image.jpeg
    image.jpeg
    133.4 KB · Görüntüleme: 260

Dosdoğru şekilde bilgisini tecrübesini paylaşan arkadaşlardan Allah razı olsun.
Eleştirilen malı kullanan arkadaşlar da yanlış anlamasına gerek yok. Bilmiyorsak bilene sormak lazım.
Hayatın en ufak en büyük her alanında edep ahlak lazımdır.

Cevap: Ynt: HATTAT T4075 ALACAĞIM ÖNERİNİZ NEDİR?

Kardes bizde 4090 var hattat çok güzel kabini konforu birde 92 beygir olmasına rağmen çekişi çok çok iyi