Ynt: haşmet alacaklara duyrulur
Nightmare(Başakçı) link=topic=57916.msg621924#msg621924 date=1345107139' Alıntı:
Abi bence bu şımarıklıktan dolayı değil neslin getirdiği vizyon farkından.. Dediğin gibi 80-100 milyara ulaşan bu traktörler arasında dağlar kadar fark yok da zaten, aksine olay yerli olduğunda eskiden gelme tabular uğruna fonksiyonel ve donanımlı olan daha hesaplı oluyor. Durumu iyi olan çiftçilerde eğer beygir gücüne göre almalarına rağmen ihtiyaçlarını karşılamıyorsa kolayla satarlarmı yada sen satarmısın? Durumun iyi olsa bile bu savurganlık olur. 15-20 lira durumu iyi olsa bile kimi zorlamaz
şımarıklık demedimki kardeş sadece para kazanmak zor genç kardeşlerimizde henüz bunu bilmiyor manasında söyledim
birde şöyle düşün mesela manisalı ali saraç var burda bir kardeşimiz td110 u var birsürü para vermiş ve memnun kalmamış biraz daha canı sıkılsa sinirleri gerilse
bayi veya fabrikayla biraz daha sorun yaşasa ona soralım ya traktörü iade ederdi yada iade hakkı yoksa satardı muhtemelen
bir örnek daha elazıglı yahya arkadaş jondere ve traktörün lastikleri yüzünden yaşadıkları ve daha dün gördüm traktör satılıktı
bunlar bir kaç örnek
yani insanın ekonomisi iyiyse markası ne olursa olsun memnun degilse saatr traktörü
ama bana soruyorsan benim o fiyatta ve o beygir gücünde traktöre ihtiyacım yok almam alsamda birkaç yıl kullanmadan satmam
benim kapımdaki traktörler şuanda 55le 75 bg arasında degişen traktörler ve bana yetiyor kaldıki bir sorun olsada memnun olmadıgım birşey olsada
2-3 ayda traktör satma lüksüm yok tabi acil bir durum olursa ozaman iş degişir
mesela onuda hesaba katrak aldıgım traktörü satarken fazla zarar etmemek için en üst sevieyde uzun yıllar kullanmaya çalışıyorum ve satarken de yaşadıgım şehir ititbariyle en az zararla satabilecegim markaya yöneliyorum
vede şunu tekrar eblirteyim adamın parası çoksa begenmedigi birdurum da varsa hiç acımıaz 10-20 milyar gibi rakamın gözünün yaşına bakmadan satar
bizim burda birisi bundan 4-5 sene önce ford connet aldı 35 milyar civarıydı yanlış degilsem
işin komigi o arabayı alırken 1 kuruş para çıkmamış cebinden
neden dersen arazisi 1200 dönüm civarı ve hep tapulu destekti fatura parasıydı şusu busu derken adam zaten senede 50-60 milyar para alıyor devletten tarlayı boş bıraksa senede 50-60 milyar yine ccepte
düşün bu adam begenmese sence 10-20 milyarı ararmı yoksa anında satarmı trakktörü
traktör
mf nh erkunt tümosan vsvs oldu diye hatası olamazmı eksigi olamazmı
olur hemde hepsinin hataları eksikleri olur önemli olan bunu kabul edebilmek(bunu enaz kabul eden kullanıcılarda nedense erkunt kullanıcıları)
ve satılamayacak traktörde yoktur