Siyaset değilki, demokrasi bir yönetim biçimi, bu yönetim biçiminde yerin neresi sorgulamak lazım, oy kullanıyor olman senin elinde bir gücün olduğunu göstermez, temsil edilip edilmediğinide sorgulaman gerek, yerimizi bilmek kendimize faydalı olacaktır, ama yanlıştan döneriz ama ısrar ederiz, bizim için politika üretiliyormu?Çok siyaset yapmayalım abi kalplerini kırmayalım güzel arkadaşların yoksa yazmak konuşmak iyi oluyor. Yoksa hele kıraç arazi işi adeta inatla devam ediyor
Toplumun başka kesimlerindende tanıdıklarımız serzenişte bulunabiliyor, yahu tarımda hakkaten niye dışardan şunu şunu alıyoruz ne diyorsun biz üretemiyormuyuz diye soran oluyor, bak araba bilen üretiyoruz falan fıstık.
Tamam üzerinde durursan meselenin, dogru politikalar üretirsen olur, tarımda öyle işte diyorum, doğru politikalar üretilmezse kim ne yapabilirki?
Esasen ülkemiz tarım ülkesi olarak bilindiği için, nasıl olsa ülkede herşey oluyor, 4 mevsim var, ovaları var meraları var hayvanı var, toprak var, üretici var, en sorunsuz sıkintısiz tarım sektörü olarak görüldü hep, ama nüfüs çok hızlı kentleşince ve tarımda politika üretilmeyince, tarım ülkesi olsak dahi tarımı yönetemedigimiz ortaya çıktı, bu alanda kafa yorulmayınca, yönetimler sistemli olmayınca, başka basit çözümlerin çare olabileceği hataları çok oldu, ķırsalda altyapı olmayınca, tarımda politika üretmede aciz kaldığımız gerçeği ile yüzleşilmedi, kimsede hala oralı değil.
Durum gerçekten vahim ötesi, yani sadece üreticinin nasıl bir üretime yöneldigi ve fiyat beklentileri gibi konular bile önemli değil aslında, sorun çok daha büyük, çünkü tarımda politika üretilmiyor, kırsal alanlar için politika üretilmiyor, kırsal insanı ve üreticisi kimsenin umurunda bile değil, demokrasiylede bu durumu açıklayamaz kimse.