hasad mevsimi yaklaşıyor, 2023 de hububat fiyatları ?

Düzelüü beee dedi dayının biri aha mazot düşmüş dedi tabelayı göstererek o aralar 19 du mazut herşeye özetleyi verdi kendince
peki ben ekerken mazotun 28 olması gübrenin en pahalı haliyle çiftciye iteklendiği gerçeğini değiştirdimi benim Ekim maliyetlerimi değiştirdiğimi o gün mazotun 19 yazması tabelada oyüzden bende artık diyorum ki
Düzelüü beee
 
Son düzenleme:

Resimler ve ekler

  • 3BF65CE1-4EC9-484D-BDB4-CE6C6DF7821D.jpeg
    3BF65CE1-4EC9-484D-BDB4-CE6C6DF7821D.jpeg
    264.2 KB · Görüntüleme: 31
Tritikale yem bitkisi, buğday değildir.
Yazdığımdan yanlış analam çıktı galiba, şöyle yazmam gerekirdi.

Tritikale buğday değildir.

Yem bitkisidir.

Yemlik buğday diyorsun ya ondan belirtmek istedim.

Buğdaylar ekmeklik olması için belirli değerleri karşılaması gerekir, bu değerleri karşılamazsa yemlik buğday olur.

tritikale ekmeklik değerleri olmadığından, Yemliktir zaten.

Haa dersinki tritikale buğday ve çavdarın genlerini taşıyan bir bitkidir, bu doğru, ama ne buğday ne çavdardır, tritikale tritikaledir, onunda çeşitleri vardır ben ekmediğimden çeşit isimleri hatırımda değil, tıpkı buğday çeşitleri pehlivan buğdayı, kızıltan buğdayı gibi tritikaleninde çeşitleri var ama hiçbirine buğday denmez, nasılki arpaya çavdara buğday denmez, tritakelyede buğday denmez, yemlik buğday hiç denmez.

Arpa arpadır çeşitleri vardır, yulaf yulaftır çeşitleri vardır, buğday bugdaydır çeşitleri vardır, tritikale tritikaledir çeşitleri vardır.

Misal yemlik arpa var ama bira yapmak için biralık arpa var, kalitesi belirler bu durumu.

Buğdayında makarnalık olanı var ekmeklik olanı var yemlik olanı var, kalitesi belirler, ekmeklik diye ekersin ama eksik bakım bir hata veya hava şartı vs. iyi gitmez kalite düşük kalır ekmek yapılacak kaliteye ulaşmaz yemlik sınıfında olur, mesele bundan ibaret.

Ama sen çavdar ekmeğide yaparsın,arpa ekmegide yaparsın, istersen tritikale ekmeğide yaparsın, ama ekmeklik un sanayi günümüzde belirli değerleri karşılayan buğdayı işleyerek ekmeklik unu piyasaya vermek zorunda, yoksa piyasada un satamaz ayakta kalamaz,bu yüzden ekmeklik buğday ile makarnalık buğday bile ayrılır, yemlik değerlerde buğdaydan ekmeklik un yapılmıyor, yaparsanda fırıncılara satamazsın alan olmaz sıkıntı yaşarsın, arz talep meselesi ve bu arz talep son tuketici, fırıncı, imalatçı ve değirmen arasındaki arz taleple oluşuyor, değirmen bunlara istediği unu vermek için kalitesine göre buğdayı işlemek durumunda. Değirmenin un yapmadığı buğdayıda yem sanayisi alır yemde kullanır, tavuk yeminde vs..

Yeterlimi.
 

Bu yıl yerimizde sayacağımız anlaşılıyor.TMO nun taban fiyat vermesi eğer kendisi ö nemli miktarda alım yapıp dengeyi oturtmazsa sadece temennide kalır.Ben fiyatı belirledim,tüccar almıyorsa bana ne pekâla diyebilir.TMO geçen yıl gibi iştahlı değil gibime geliyor.Verilen fiyatın yüzde yedisi ileriye doğru dolar enflasyon sarmalı nedeniyle bir günde gitti zaten.Konu dışı ama mısırda sürünüyor.
 
Yazdığımdan yanlış analam çıktı galiba, şöyle yazmam gerekirdi.

Tritikale buğday değildir.

Yem bitkisidir.

Yemlik buğday diyorsun ya ondan belirtmek istedim.

Buğdaylar ekmeklik olması için belirli değerleri karşılaması gerekir, bu değerleri karşılamazsa yemlik buğday olur.

tritikale ekmeklik değerleri olmadığından, Yemliktir zaten.

Haa dersinki tritikale buğday ve çavdarın genlerini taşıyan bir bitkidir, bu doğru, ama ne buğday ne çavdardır, tritikale tritikaledir, onunda çeşitleri vardır ben ekmediğimden çeşit isimleri hatırımda değil, tıpkı buğday çeşitleri pehlivan buğdayı, kızıltan buğdayı gibi tritikaleninde çeşitleri var ama hiçbirine buğday denmez, nasılki arpaya çavdara buğday denmez, tritakelyede buğday denmez, yemlik buğday hiç denmez.

Arpa arpadır çeşitleri vardır, yulaf yulaftır çeşitleri vardır, buğday bugdaydır çeşitleri vardır, tritikale tritikaledir çeşitleri vardır.

Misal yemlik arpa var ama bira yapmak için biralık arpa var, kalitesi belirler bu durumu.

Buğdayında makarnalık olanı var ekmeklik olanı var yemlik olanı var, kalitesi belirler, ekmeklik diye ekersin ama eksik bakım bir hata veya hava şartı vs. iyi gitmez kalite düşük kalır ekmek yapılacak kaliteye ulaşmaz yemlik sınıfında olur, mesele bundan ibaret.

Ama sen çavdar ekmeğide yaparsın,arpa ekmegide yaparsın, istersen tritikale ekmeğide yaparsın, ama ekmeklik un sanayi günümüzde belirli değerleri karşılayan buğdayı işleyerek ekmeklik unu piyasaya vermek zorunda, yoksa piyasada un satamaz ayakta kalamaz,bu yüzden ekmeklik buğday ile makarnalık buğday bile ayrılır, yemlik değerlerde buğdaydan ekmeklik un yapılmıyor, yaparsanda fırıncılara satamazsın alan olmaz sıkıntı yaşarsın, arz talep meselesi ve bu arz talep son tuketici, fırıncı, imalatçı ve değirmen arasındaki arz taleple oluşuyor, değirmen bunlara istediği unu vermek için kalitesine göre buğdayı işlemek durumunda. Değirmenin un yapmadığı buğdayıda yem sanayisi alır yemde kullanır, tavuk yeminde vs..

Yeterlimi.
Yağlık ayçiçeği gibi
 

Benzer Konular

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt