Ynt: hangisi
Bence traktör alacak bir kişinin bir traktörde olması gerekenler diye bir liste çıkarması ve bu listede tüm markaları çeşitli konularda karşılaştırması gerekir. Mesela şanzıman özellikleri(otomatik, kademesiz, powershiftli gibi...), kaç vites, kaç beygir, hidrolik kaldırma kapasitesi ne kadar, ağırlığı ne kadar, boyutları ne kadar, klima buzdolabı gibi donanımları nasıl, motoru ne marka, kabini geniş mi, lastik ebatları nedir bunlar dışında yakıt tahminleri ne kadar, fiyatı ne kadar, servisi var mı, parça sorunu var mı, ikinci eli var mı, kullanıcı olarak tanıdık var mı gibide ekstralarda eklenerek bir liste oluşturulabilir. Bu listedeki marka ve modellerin bu özellikleri listeye yazılınca zaten hangi markayı tercih etmeniz gerektiği ortaya çıkacaktır. Ben traktörümü alırken bu tarz bir liste yapıp karşılaştırdım ve bana hitap eden markayı tercih ettim. Sizde böyle birşey yapabilirsiniz. Burada ne kadar tavsiye edilen model ve markalar olsada çoğu kişi kullanıcısı olduğu yada duyduğu kadarıyla size tavsiye eder. Her marka ve modelli kullanmış kişi bulamazsınız. Ama böyle kendiniz bir liste yaparsanız bence daha akılcı bir çözüm olacaktır....