Hangisi Mantikli

Arkadaslar farzedin ki 300 bin butceniz var ve 300 donum araziniz 300 bine yeni 100 bg lik 1 tane Traktor mu alinmali yoksa 100 er binden iki tane 50 bg lik mi alinip kalan 100 bie borcsuz tohum gubre ve yakitla ekim mi yapilmali diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Arkadaslar farzedin ki 300 bin butceniz var ve 300 donum araziniz 300 bine yeni 100 bg lik 1 tane Traktor mu alinmali yoksa 100 er binden iki tane 50 bg lik mi alinip kalan 100 bie borcsuz tohum gubre ve yakitla ekim mi yapilmali diye dusunuyorum.
Elinizde hangi traktöre göre ekipmanlarınız var bu önemli.
100 bg lik traktör aldınız diyelim. Arkasına ekipman dizemediğinizde bi anlamı kalmaz.

Abi 2 tane ufak traktör almak bana mantıksız geliyor. 60-80 bine 75 bg'lik 1 tane tek çeker al işini görür. Yerleri çiftcekerle 7 günde süreceğine 10 günde sür ne fark eder. Ayrıca bu yaz elektrikli traktör çıkacakmış..

Eğer fiyatı söyledikleri gibi mozotludan ucuz olursa o paraya alabilirsiniz gibi. Bekleyin derim. Çıkarsa 2. el traktör fiyatları da düşer.

Ben olsam, 600 dekar alana kuru tarımda arpa buğday ekeceksem;
125.000 tl civarlarında bir 85_ 95 beygir gücunde 4×4 bir traktor alirim
40.000 tl ye de 2. El remork+ pulluk+mibzer + Diskaro alırım
Kalan 135 000 tl yede tohumluk, gübre mazot vb ayırırdım. Hic borca girmemeye calışırdım. ilerleyen yıllarda 2. Traktör olarak da fiat 480 veye 640 alırdım.

Arkadaslar fikirlerinize tesekkur ederim siz olsaniz ne yapardiniz diye sormustum.Ben kendim bu arazileri bir adet 2020 Tumo 8095 4x4 1 adet Mf 2017 2635 4x4 1 adet mf 2012 3635 4x4 ile isliyorum 1 adet de 0 2020 depoda 240s aldim.Hepsini birden degil son 5 yilda alindi.
Tabi bunlar hep kuru tarimla olmuyor Traktor ve makinayi yatirim araci olarakta goruyorum Romork pulluk vs tum tarim makinalari dahil.
Keske mumkun olsada tum arkadaslarimiz borcsuz ekip tarim yapabilse.Her ne pahasina olursa olsun uretmeyi seviyorum.

Arkadaslar fikirlerinize tesekkur ederim siz olsaniz ne yapardiniz diye sormustum.Ben kendim bu arazileri bir adet 2020 Tumo 8095 4x4 1 adet Mf 2017 2635 4x4 1 adet mf 2012 3635 4x4 ile isliyorum 1 adet de 0 2020 depoda 240s aldim.Hepsini birden degil son 5 yilda alindi.
Tabi bunlar hep kuru tarimla olmuyor Traktor ve makinayi yatirim araci olarakta goruyorum Romork pulluk vs tum tarim makinalari dahil.
Keske mumkun olsada tum arkadaslarimiz borcsuz ekip tarim yapabilse.Her ne pahasina olursa olsun uretmeyi seviyorum.
Sorduğunuz soruyu cevaplayabilmek için bişiler sormuş ben ve arkadaşlar da neyse ben anlatayım
Bu bütün soruları kendime 1 yıl boyunca sormuştum. Forumda çok kişinin kafasını şişirdim 😅
300 dönüm arazi var ve 300 bin TL bütçe var. Elinizde Tümosan var ağır işler için ama onun ekipmanları vardır diye tahmin ediyorum.(300 dönüm için baya fazla garajınız mevcut )
Ben olsam bütçemden 300 dönümün ekme maliyetini bi kenara koyardım. Tümosanı satar yerine konforlu bi traktör alırdım. Model olarak çok fazla seçenek var

• Beğen
Tepkiler: filizma
Sorduğunuz soruyu cevaplayabilmek için bişiler sormuş ben ve arkadaşlar da neyse ben anlatayım
Bu bütün soruları kendime 1 yıl boyunca sormuştum. Forumda çok kişinin kafasını şişirdim 😅
300 dönüm arazi var ve 300 bin TL bütçe var. Elinizde Tümosan var ağır işler için ama onun ekipmanları vardır diye tahmin ediyorum.(300 dönüm için baya fazla garajınız mevcut )
Ben olsam bütçemden 300 dönümün ekme maliyetini bi kenara koyardım. Tümosanı satar yerine konforlu bi traktör alırdım. Model olarak çok fazla seçenek var
Tumo klasigj daha yenj aldik simdilik memnunuz bende kullanima giren makinalarim 4 yilini doldurmadan satilmaz olaki biktirir zor duruma dusersin.Sukur simdiye kadar hic bir traktorden usanmadim hepsinin kendne gore artilari var 3635 Avrupa pratik bif makina Tumo muadillerine gore daha ucuz ve daha guclu 240 aliskanlik

• Beğen
Tepkiler: filizma