Elinizde hangi traktöre göre ekipmanlarınız var bu önemli.Arkadaslar farzedin ki 300 bin butceniz var ve 300 donum araziniz 300 bine yeni 100 bg lik 1 tane Traktor mu alinmali yoksa 100 er binden iki tane 50 bg lik mi alinip kalan 100 bie borcsuz tohum gubre ve yakitla ekim mi yapilmali diye dusunuyorum.
Afyon Dinar biz 2000 m2 ye bir donum deriz yani 2 dekaraAfyon'da bir dönüm 40*40 m : 1600 m^2 oluyor , 480 dekar(1000 m^2) araziyi işleyeceksiniz, doğru mu anladım.
Sulumu araziAfyon Dinar biz 2000 m2 ye bir donum deriz yani 2 dekara
600 dekar yeri işlemek için bir tane TD100, bir tane tt4.75 gibi iki traktör gerekir.Afyon Dinar biz 2000 m2 ye bir donum deriz yani 2 dekara
Sorduğunuz soruyu cevaplayabilmek için bişiler sormuş ben ve arkadaşlar da neyse ben anlatayımArkadaslar fikirlerinize tesekkur ederim siz olsaniz ne yapardiniz diye sormustum.Ben kendim bu arazileri bir adet 2020 Tumo 8095 4x4 1 adet Mf 2017 2635 4x4 1 adet mf 2012 3635 4x4 ile isliyorum 1 adet de 0 2020 depoda 240s aldim.Hepsini birden degil son 5 yilda alindi.
Tabi bunlar hep kuru tarimla olmuyor Traktor ve makinayi yatirim araci olarakta goruyorum Romork pulluk vs tum tarim makinalari dahil.
Keske mumkun olsada tum arkadaslarimiz borcsuz ekip tarim yapabilse.Her ne pahasina olursa olsun uretmeyi seviyorum.
Tumo klasigj daha yenj aldik simdilik memnunuz bende kullanima giren makinalarim 4 yilini doldurmadan satilmaz olaki biktirir zor duruma dusersin.Sukur simdiye kadar hic bir traktorden usanmadim hepsinin kendne gore artilari var 3635 Avrupa pratik bif makina Tumo muadillerine gore daha ucuz ve daha guclu 240 aliskanlikSorduğunuz soruyu cevaplayabilmek için bişiler sormuş ben ve arkadaşlar da neyse ben anlatayım
Bu bütün soruları kendime 1 yıl boyunca sormuştum. Forumda çok kişinin kafasını şişirdim
300 dönüm arazi var ve 300 bin TL bütçe var. Elinizde Tümosan var ağır işler için ama onun ekipmanları vardır diye tahmin ediyorum.(300 dönüm için baya fazla garajınız mevcut )
Ben olsam bütçemden 300 dönümün ekme maliyetini bi kenara koyardım. Tümosanı satar yerine konforlu bi traktör alırdım. Model olarak çok fazla seçenek var