Sonunda karar vermişsin12.4.24 18.4.30 ebatlarında lastik alıcam. Hangi markayı önerirsiniz.
Radyal mı tercih edilmeli ?
Fiyat konusunda bilgisi olan varmı ?
Td75 traktörRadyal meselesine gelince kesinlikle radyal kullanın derim. Fiyatı daha pahalı fakat lastik ömrü de bi o kadar fazla. Çekişte ve tutunmada daha iyi. Bu arada traktörünüz ne acaba?
Şuan üzerinde lassa var. Fiyat performans olarak piyasadan bi haber olduğum için sormak istedim.Lassa öneririm petlestan uzak durun derim hatalı lastiği bile kabullenmiyor petlas
Bi arkadaş da td 75 bu ölçüleri taktı baya iyi oldu diyor. Bende takıcam artıkSonunda karar vermişsin
Lassa öneririm fiyat performans olarak
Radyal ile normal lastik arasında 4 lastiği değiştireceğim için ciddi bir fiyat farkı var.Yerli Lassa, İthal tercih ederseniz BKT, Taurus, Alliance olabilir. Ekonomik olarak. Radial jantınıza uyuyorsa tercih edebilirsiniz. Ona göre alırken lastikçiniz ile görüşün. Eski traktörlerin jantları radial a uymuyor.
Radyal düz taban olduğu için tutunması daha iyi oluyor. O yüzden yeni traktörlerde hep radyal var. Ama dediğim gibi jantlarınız uyumlu ise tercih edin. Yoksa orijinaller ile devam etmeniz daha uygun olacaktır.Radyal ile normal lastik arasında 4 lastiği değiştireceğim için ciddi bir fiyat farkı var.
Bu farka değer mi?
Tabanlarda bi fark göremiyorum ben. Lastiğin kalite farkını bilmiyorum.Radyal düz taban olduğu için tutunması daha iyi oluyor. O yüzden yeni traktörlerde hep radyal var. Ama dediğim gibi jantlarınız uyumlu ise tercih edin. Yoksa orijinaller ile devam etmeniz daha uygun olacaktır.
birisi bezli lastik kavuçuğu bez arasında kat kat dökmedir pasta gibi düşün taşa sert cisime denk gelirse katman katman kopar soyulur diğeri radial olansa tek parça dökmedir plastiği biraz daha serttir daha dayanıklıdır ortalama ömrüde bezli lastiğin 1.5 katıdır yol tutuş ve performansta lastiğin ve tabanının %100 etkisi olur sanırım ölçüleri büyütüyosunuz tutuşunuz artar yol hızınız artar ancak bir parça çekişiniz düşer taktir sizindirTabanlarda bi fark göremiyorum ben. Lastiğin kalite farkını bilmiyorum.
Çekişteki bu düşüş ciddi miktarda olurmu? Benim tarla işim yok yük felan taşıma işlerim var ağır yükte 1 vites kadar düşme olmaz sanırım.birisi bezli lastik kavuçuğu bez arasında kat kat dökmedir pasta gibi düşün taşa sert cisime denk gelirse katman katman kopar soyulur diğeri radial olansa tek parça dökmedir plastiği biraz daha serttir daha dayanıklıdır ortalama ömrüde bezli lastiğin 1.5 katıdır yol tutuş ve performansta lastiğin ve tabanının %100 etkisi olur sanırım ölçüleri büyütüyosunuz tutuşunuz artar yol hızınız artar ancak bir parça çekişiniz düşer taktir sizindir