Tekcan tarıma sertifikalı;Bu yerli bir tohum mu acaba?
Tekcan tarıma sertifikalı;
ÇEŞİT ÖZELLİKLERİ
TESCİL YILI:*Firmamız mühendislerince geliştirilip, 2015 yılında tescil olmuştur.
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Beyaz başaklı,kılıçlı bir çeşittir.Başakları uzun olup dik bir görünüm arz eder.Bitki boyu 90-100 cm'dir.Tanesi orta iri,kırmızı renkli *ve sert-yarı sert yapıdadır. Yaprakları gri-yeşil kurşuni ve mumsu renktedir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:*Adaptasyon kabiliyeti yüksektir; Hem kepir hemde kum arazilerde ekiminde randıman alınabilir. Hastalıklara dayanıklı ve stabil bir çeşit olup her koşulda iyi verim verdiği için beğeni toplamaktadır.*Kullanılacak tohumluk miktarı m2'ye 450-550 tane (18-22 kg/da), uygulanacak gübre miktarı 15-20 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Küllemeye orta dayanıklı, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, kök hastalıklarına karşı toleranslıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ:*Tanesi kırmızı yarı sert ve orta iri yapıda olup ekmeklik kalitesi iyidir.Bin dane ağırlığı 40-45gr.Hektolitre ağırlığı 77-81 kg, Protein ortanı %12,5-15, Un verimi %65-70, Sedimantasyon 35-45 ml, Gecikmeli sedim 40-50 ml, Glüten %35-45, Glüten indeksi %70-80, Absorbsiyon oranı %60-65 ve Enerji değeri 250-280 arasındadır.
Yolun buralara düşerse uğra bir çayımı iç. Hamza nasıl yetiştirilir sana birifing vereyim. Araziyi de inceleriz. Ondan sonra bir kez daha düşünürsün.yemlik bügday geçen sene ektim gluten çıkmadı makina gluteni ölçemedi o kadar düsuk potoın de 11 çıkıyor yani andino bugdayının baska versiyonu hayvanı olan eksin satışı çok zor
Bir sorum olacak sıfır tohum ektik paşa kullenmeye dayanıklı tohum buna yinede pas kök boğaz vs ilac atmaya gerek var mı bizim bu tarafta kimse atmıyorTekcan tarıma sertifikalı;
ÇEŞİT ÖZELLİKLERİ
TESCİL YILI:*Firmamız mühendislerince geliştirilip, 2015 yılında tescil olmuştur.
MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Beyaz başaklı,kılıçlı bir çeşittir.Başakları uzun olup dik bir görünüm arz eder.Bitki boyu 90-100 cm'dir.Tanesi orta iri,kırmızı renkli *ve sert-yarı sert yapıdadır. Yaprakları gri-yeşil kurşuni ve mumsu renktedir.
TARIMSAL ÖZELLİKLERİ:*Adaptasyon kabiliyeti yüksektir; Hem kepir hemde kum arazilerde ekiminde randıman alınabilir. Hastalıklara dayanıklı ve stabil bir çeşit olup her koşulda iyi verim verdiği için beğeni toplamaktadır.*Kullanılacak tohumluk miktarı m2'ye 450-550 tane (18-22 kg/da), uygulanacak gübre miktarı 15-20 kg/da saf azot olacak şekilde yapılmalıdır.
PATOLOJİK ÖZELLİKLERİ:*Küllemeye orta dayanıklı, sarı ve kahverengi pasa dayanıklı, kök hastalıklarına karşı toleranslıdır.
KALİTE ÖZELLİKLERİ:*Tanesi kırmızı yarı sert ve orta iri yapıda olup ekmeklik kalitesi iyidir.Bin dane ağırlığı 40-45gr.Hektolitre ağırlığı 77-81 kg, Protein ortanı %12,5-15, Un verimi %65-70, Sedimantasyon 35-45 ml, Gecikmeli sedim 40-50 ml, Glüten %35-45, Glüten indeksi %70-80, Absorbsiyon oranı %60-65 ve Enerji değeri 250-280 arasındadır.
Sıfır tohum olması külleme, pas, kök boğaza yakalanmayacak anlamı ifade etmez. İlaç önleyici veya erken teşhise bağlı olarak karar verilecek bir durum olduğundan bence atmalısın.Bir sorum olacak sıfır tohum ektik paşa kullenmeye dayanıklı tohum buna yinede pas kök boğaz vs ilac atmaya gerek var mı bizim bu tarafta kimse atmıyor
Bütün sıfır tohumlarda pas veya kullenmeye dayanıklı diyor fakat yinede ilac atiliyor ben bunu anlamıyorum demek ki dayanıksız ki yine de ilaçla mücadele ediliyor diye düşünüyorumSıfır tohum olması külleme, pas, kök boğaza yakalanmayacak anlamı ifade etmez. İlaç önleyici veya erken teşhise bağlı olarak karar verilecek bir durum olduğundan bence atmalısın.
İlaç endüstri ile ilgili makaleler okuyorum zaman zaman , komplo teorilerinden birisi mutlaka sizde onumussunuzdur . Önce ilaç üretip sonra ona uygun hastalık üretmek veya var olan hastalığı yaygınlaştırmak . İşin tarım tarafındada benzer komplo teorileri vardır mutlaka.Bütün sıfır tohumlarda pas veya kullenmeye dayanıklı diyor fakat yinede ilac atiliyor ben bunu anlamıyorum demek ki dayanıksız ki yine de ilaçla mücadele ediliyor diye düşünüyorum
Bu sadece tarımla alakalı bir durum değil bence insan sağlığı ilede alakalı adamlar ilac yapmışlar bu ilacı satması gerekli satması içinde hasta olması lazım ne yapıyor uçakla geçerken üstümüzden virüs u bırakıyor hava ya artık o bölgede tarımsal hastalık oluşuyor veya insanlar için grip yani ne diyelimİlaç endüstri ile ilgili makaleler okuyorum zaman zaman , komplo teorilerinden birisi mutlaka sizde onumussunuzdur . Önce ilaç üretip sonra ona uygun hastalık üretmek veya var olan hastalığı yaygınlaştırmak . İşin tarım tarafındada benzer komplo teorileri vardır mutlaka.
Aynen bende onu yazmaya çalıştım , elinize sağlıkBu sadece tarımla alakalı bir durum değil bence insan sağlığı ilede alakalı adamlar ilac yapmışlar bu ilacı satması gerekli satması içinde hasta olması lazım ne yapıyor uçakla geçerken üstümüzden virüs u bırakıyor hava ya artık o bölgede tarımsal hastalık oluşuyor veya insanlar için grip yani ne diyelim
Yolun buralara düşerse uğra bir çayımı iç. Hamza nasıl yetiştirilir sana birifing vereyim. Araziyi de inceleriz. Ondan sonra bir kez daha düşünürsün.
Bu andino LG nin çeşiti migel sen buraya ben sana ögreteyim 2000 drkar buğday ekiyoruz her sene 6 7 çesşit denemelik ekeriz bugdayın bakımı a dan z yw yapılır en kalşteli ilaçlar kullanılır masraftan hiç kaçınılmaz biz buna değerleri kötü çıkardıkmı ufak çiftçı hiç çıkaramaz bizde hersey prpfosyonel ekip tarafından yapışlır bizim denemelerde olumsuz sonuç alınıp ekim literatüründen çıkarıldı eken eksin