GÜRCİSTAN ARABA

Emin misin? Herkes vergisini adil bir şekilde ödese o yüksek vergiler olmayacak. Herkes doğrudan ödemesi gereken vergileri ödemezse devlet vergileri dolaylı bir şekilde tahsil eder (kdv, ötv gibi.)
Vatandaşı sorgulamak yerine devlet büyükleri vergilerini veriyormu orasını araştırmak lazım devlet vatandaştan öyle yada böyle alıyor

Vergi bir yük değil. Sen bu ülkede sunulan hizmetlerden yararlanıyorsan vergini vereceksin.
Vergi artık yasallaştırılmış haraç oldu istanbulda yaşayan her imkandan yararlanan da aynı vergi veriyor hakkaride kısıtlı imkanlar ile yaşayan da aynı vergiyi veriyor ama Devletin Hizmetlerinden Istanbullu gibi yararlanmıyor şehir nufüsuna göre imkan veriyor o zaman ya o şehrin imkanlarını yükselteceksin yada ona göre vergi alacaksın

Vergi konusu farklı bir konu. Bu nedenle vergi az çok konusuna girmeyeceğim..

Gürcistan veya başka bir ülkeden ülkemize araç getirilebilmesi için getirecek şahsın aracı getireceği ülkede oturum izninin ve belirli bir süre o ülkede ikamet ediyor olması, Aracın üzerine kayıtlı olması lazım.

Ayrıca ülkemize araçla giriş yaptıysa araçla çıkması ve ülkemizde kaldığı sürece kendisininde ülkemizde bulunması lazım.

Gelelim sistem nasıl işliyor.
Gürcistanda bulunan ve bu işi yapan Türk galericilerle irtibat kuruyorsunuz. Aracı beğeniyorsunuz. Parasını veriyorsunuz.

Ancak sizin ülkede araç alma hakkınız olmadığından araç orada oturum hakkı olan birinin üzerine yapılıyor. Bu süreçte iki ruhsat çıkıyor. Biri sizin adınıza (Türkiyede kullanmak için ancak geçerliliği yok) oluyor. İkincisi aracı üzerine alan şahsın üzerine resmi kayıtlı ruhsat oluyor.

Sonra aracı ruhsat sahibi olan ülkeye sokup geri otobüsle sınırdan geçip ülkesine dönüyor.

Tabi araç parası, sigorta ücreti, galeri komisyonu ruhsat işlemleri ruhsat sahibinin yeme içme ulaşım parası ve bir miktar ona para veriyorsunuz.

Sonrası yakalanana kadar ülkemizde araca biniyorsunuz. Yakalanınca araç gümrüğe gidiyor. Size adli işlem yapılıyor. Hele birde Gürcistan çalıntı araç bildirimi yaptıysa ayrıca ondan işlem görürsünüz.

Yakalanmaz ve bir müddet binip aracı geri gürcistana götürüp aynı galeride satmaya kalktığınızda araç sizin üzerinize olmadığından 20 bin dolar verdiğiniz araca 2000 dolar veriyorlar. Siz itiraz edince ruhsat sahibi çalıntı müracaatı yaparak araca el koyduruyor. Sonrası biraz hapis ve para cezası ödeyerek ülkeye dönüyorsunuz. Yada verdikleri para ile arkanıza bakarak geri dönüyorsunuz.

5 6 sene önce araç getirenler güzel ucuz araçlara bindi. Ancak sonradan işi çarpma boyutuna getirdiler.

Ayrıca maliye ve polis Son zamanlarda yoğun denetleme yapıyor. Yakalanmamamız elde değil.

İnternette bu konu ile ilgili çok başlık var. Bişey olmaz sıkıntı yok. Ben getirdim biniyorum diyenlerde var. Başına geleni anlatanlar da.

Gurcistan isinde baska yollar da var.

Turkiye`de hasarli ucuz bir arac alip Gurcistan`a goturuyorlar, orada bir ay icerisinde araciin motor dahil herseyini yenileyip getiriyorlar. Cok ucuza cikiyormus. Kullandiklari parcalar orada kacak ve ya hirsizlik mali oldugundan cok ucuza geliyormus.

Bir baska yol daha varmis, gidip orada bir arac aliyorsunuz, sonra donup ayni aractan ayni renk hasarli birtane alip goturuyorsunuz, motor ve sase numaralarini oradaki araca yazip alip getiriyorsunuz.

Bu yontem tamamen kanunsuz.

Yanlış alıntı yaptım huseyin86 nickli uyenin cevabına alıntı yapacaktı
İki deli timarhanede otururken oradaki tabiplerden başka tabibe gel biraz eğlenelim deyip iki delinin yanına gitmiş giderken elinde iki kavanoz götürmüş birinde zeytin diğerinde hamam böcekleri varmış hadi bakalım deyip açmış kavanoz kapaklarını birisi zeytinleri yiyormuş diğeri ise hamam böceklerine saldırmış bir sonra durup arkadaşına hamam böceklerini göstererek bunlar kaçıyor diğerleri duruyor kaçanları bitirelim duranlar zaten bizim demiş onun misal halk zaten burda yöneticiler Suriyelilere kırmızı gül dağıtıyor..

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci94
Vergi konusu farklı bir konu. Bu nedenle vergi az çok konusuna girmeyeceğim..

Gürcistan veya başka bir ülkeden ülkemize araç getirilebilmesi için getirecek şahsın aracı getireceği ülkede oturum izninin ve belirli bir süre o ülkede ikamet ediyor olması, Aracın üzerine kayıtlı olması lazım.

Ayrıca ülkemize araçla giriş yaptıysa araçla çıkması ve ülkemizde kaldığı sürece kendisininde ülkemizde bulunması lazım.

Gelelim sistem nasıl işliyor.
Gürcistanda bulunan ve bu işi yapan Türk galericilerle irtibat kuruyorsunuz. Aracı beğeniyorsunuz. Parasını veriyorsunuz.

Ancak sizin ülkede araç alma hakkınız olmadığından araç orada oturum hakkı olan birinin üzerine yapılıyor. Bu süreçte iki ruhsat çıkıyor. Biri sizin adınıza (Türkiyede kullanmak için ancak geçerliliği yok) oluyor. İkincisi aracı üzerine alan şahsın üzerine resmi kayıtlı ruhsat oluyor.

Sonra aracı ruhsat sahibi olan ülkeye sokup geri otobüsle sınırdan geçip ülkesine dönüyor.

Tabi araç parası, sigorta ücreti, galeri komisyonu ruhsat işlemleri ruhsat sahibinin yeme içme ulaşım parası ve bir miktar ona para veriyorsunuz.

Sonrası yakalanana kadar ülkemizde araca biniyorsunuz. Yakalanınca araç gümrüğe gidiyor. Size adli işlem yapılıyor. Hele birde Gürcistan çalıntı araç bildirimi yaptıysa ayrıca ondan işlem görürsünüz.

Yakalanmaz ve bir müddet binip aracı geri gürcistana götürüp aynı galeride satmaya kalktığınızda araç sizin üzerinize olmadığından 20 bin dolar verdiğiniz araca 2000 dolar veriyorlar. Siz itiraz edince ruhsat sahibi çalıntı müracaatı yaparak araca el koyduruyor. Sonrası biraz hapis ve para cezası ödeyerek ülkeye dönüyorsunuz. Yada verdikleri para ile arkanıza bakarak geri dönüyorsunuz.

5 6 sene önce araç getirenler güzel ucuz araçlara bindi. Ancak sonradan işi çarpma boyutuna getirdiler.

Ayrıca maliye ve polis Son zamanlarda yoğun denetleme yapıyor. Yakalanmamamız elde değil.

İnternette bu konu ile ilgili çok başlık var. Bişey olmaz sıkıntı yok. Ben getirdim biniyorum diyenlerde var. Başına geleni anlatanlar da.
Tamamen katılıyorum.
Yeni yapılan kanun duzenlemeleri ile bu olayın önü tamamen kapatılmaya çalışıldı bildiğim kadarıyla... Eskiden yabancı plaka kullanıp gümrükten gir-çık yapıyorlardı artık oda mümkün değil. Arnavut arkadaşım İstanbul'da eğitim görürken arabasi ile bir haftalığına ülkesine gitti dönüşte arabasını gümrükten almadılar. Yanlış hatırlamıyorsam 6 ay dışarda kalması gerekiyormuş tekrar Türkiye ye girebilmesi için... Bulgaristan tarafında otoparka bıraktı arabayı sonra tekrar izin alıp arabasını ülkesine bırakıp geldi...