Hocam bir ay kadar önce bir haber vardı,Hakkari kasaplar odası başkanı olması lazim"kesecek mal bulamıyoruz " diye.Gerçekten çok ilginç zamanlar yaşıyoruz. Daha kacyil olduki,memleket sap bulamıyor,bulgaristandan ithal ediyorduk. Şimdi soran yok.Köyümde üç yıl önce en az iki, üç komşum inek beslerken şimdi köyün yollarında"sütçü geldi" diyen bilmediğimiz bir adam.
Herhal bu millet yumurtayı sütü de bulamaz...
Ve yahut cahilce bilmeden yapılmış işler,olarak görmemek lazım ...Ben ithalat ve özelleştirme politikalarının talihsiz analizler, talihsiz tesadüfler sonucu uygulandığını düşünmüyorum
Planlanarak, uzun vadede doğuracağı sonuçlar net şekilde analiz edilerek başlandı bu işlere.
Maşallah, bizim bura ekilişi 1 aydır yapanda var, her yıl 20-25 Mayıs arası ekende var, henüz çıkmaya başladılar, bu sizinkiler müthiş, sıcak iklim farkı bu kadarmı olur.Ayçiçeklerimiz çiçek açmaya hazırlanıyor
Hocam tesekkur ederim,bizim burada da benden bir ay önce eken oldu. Hava sıcak ama bu yıl haftalık yağmur aldık.Dolayisiyla gelişim hızlı ve güzel. Bizim burada sonu güzel olsun derler.Cumlemizin emeği değerini bulur inşallah...Maşallah, bizim bura ekilişi 1 aydır yapanda var, her yıl 20-25 Mayıs arası ekende var, henüz çıkmaya başladılar, bu sizinkiler müthiş, sıcak iklim farkı bu kadarmı olur.
Kırıcı büyük nimet. Bizim buralara gelmiyor henüz. Bu sene düze biçtireceğim, geçen yıl çok sap oldu, sırf tarla temizlensin diye samanın üstüne dönüme 120 tl verdik. Kendi ihtiyacımız 30 vagon samanı da vagonu 1500 liradan aldık. Millet yaktı hep anızları, yakmamak için çok zarar ettik kısa vadede, uzun vadede umarım yararımıza olur.Arkadaşlar cümleten iyi akşamlar, bugün öğleden önce 31 dekar buğday biçildi.Son römork te yağmur bastırdı. Verim olarak 430-460 kg arasi bir yere gelecek diye düşünüyorum. Fiyat olarak 9.7 lira bir rakam var.Her gün 10 kuruş düşer diyorum. Bizim burada ofis 40 -45 km.Git gel 100 km olsun,dahasi 2 ay sonra arasi ödenecek diye ofisi düşünmüyorum. Muhtemel müstahsil faturası da almam.
Sap a gelince,Eskiden bicerin arkasında sap düşmezdi,bizde biçer parasına verirdik. Şimdi soran yok,hatta ücret vermeden alalım,yarı fiyatını verelim dediler.Bicerci abiye dedim kırıcı varmış senin bicerde? O da var diyince, sapı toprağa saman ettik.Allah herkesin işini rast getirsin...
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun İnşallah,Ben tarladan çıktığım esnada eve dönerken dolu yağan bölgelerden geçtim, arpalarda %100e buğdayda %60a varan zararlar var
Benim de tek sınırda 75 dekar mısırı, 75 dekar pancarı 75 dekar buğdayı vurmuş.
Pancar mısır geri toparlanır da buğdayda %20 civarı vurgun var
Nasip meselesi
Geçmiş olsun hemşehrim Çiftelerde çok dolu varmış Sivrihisar ın da Aydınlı, Paşakadın, Kaymaz, Kepen köylerinde yoğun dolu İstiklalbagi köyünde kısmen dolu zararı var aldığımız haberlere göreBen tarladan çıktığım esnada eve dönerken dolu yağan bölgelerden geçtim, arpalarda %100e buğdayda %60a varan zararlar var
Nasip meselesi
Hee onu unuttukÇok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun İnşallah,
Araçların camlarıda kırılmış yer yer cevizden büyük dolu yağdığını bahsettiler, fotodakilerde fındık büyüklüğünde olanlar var sanırım.
Çok geçmiş olsun. Kısmetden ötesi yok. Allah yardımcınız olsun. Cümlemizi beterinden korusun.Ben tarladan çıktığım esnada eve dönerken dolu yağan bölgelerden geçtim, arpalarda %100e buğdayda %60a varan zararlar var
Nasip meselesi
Geçmiş olsun Allah daha beterlerinden esirgesinHee onu unuttuk
Yıllara meydan okuyan L200 savaş gazisine döndü
Camı kırılmış, aynası kırılmış, plastik aksamlardan kırıklar var ve kaporta patates tarlasına dönmüş
Hayırlısı olsun, yumurta büyüklüğünde yağmış