Bayram tatilinde nadasları aradan çıkardık.Kışın kar yağışı olmadığı için toprakta fazla gönen yok.Ekinler SOS vermeye başladı.Nisanda hiç yağış almadık, ufukta da görünmüyor.Nisan yağışları bizim oralarda hayati önemde, sonumuz hayır ola...
Bayram tatilinde nadasları aradan çıkardık.Kışın kar yağışı olmadığı için toprakta fazla gönen yok.Ekinler SOS vermeye başladı.Nisanda hiç yağış almadık, ufukta da görünmüyor.Nisan yağışları bizim oralarda hayati önemde, sonumuz hayır ola...
Bizdede buğdaylar susuzluktan yanmaya başladı uzun zamqndır yağış yok kar hic gormedik zaten hava 35 derece şuanTritikale yulaf 5 li karışım ektiğim tarlaların durumu pek iyi değil otlar susuzluk çekiyor neredeyse 1 aydır doğru düzgün yağmur yağmıyor bitkiler gelişim sağlayamıyor yakın zamanda yağmur da yok sanırım erken hasat edeceğiz
Hiç gorunmuyorhalimiz duman bizim oraya da geçen gün bir serinletmis ama faydası yok gibi yağmur çok gecikiyorBayram tatilinde nadasları aradan çıkardık.Kışın kar yağışı olmadığı için toprakta fazla gönen yok.Ekinler SOS vermeye başladı.Nisanda hiç yağış almadık, ufukta da görünmüyor.Nisan yağışları bizim oralarda hayati önemde, sonumuz hayır ola...
Allah yar ve yardımcınız olsun... Bundan birkaç yıl önce Güneydoğu da yaşandı, hemde 2 yıl üst üste, kuraklık gerçekten çok zorBugun buğday tarlalarıni gezdim. Muazzam kuraklık var. Topraklar çatlamıslar. Zayıf yerlerdeki Kardeşlerin alt dalları kurumaya başlamıslar. Yağmursuzluktan daha 1. Gübreyi atamadik. Hıc yağış düsmeyeli nerdeyse bir ay oldu. 20 yıldır nisan ayında böyle kuraklık hiç görmedim.
Rabbim sonunu hayır eylesinEkli dosyayı görüntüle 80744Ekli dosyayı görüntüle 80745
2021de benzer kuraklığı yaşamıştık.Yaklaşık 400 dekar yerimize biçer girmemişti.Bu yılda benzer şekilde ilerliyor.Bugun buğday tarlalarıni gezdim. Muazzam kuraklık var. Topraklar çatlamıslar. Zayıf yerlerdeki Kardeşlerin alt dalları kurumaya başlamıslar. Yağmursuzluktan daha 1. Gübreyi atamadik. Hıc yağış düsmeyeli nerdeyse bir ay oldu. 20 yıldır nisan ayında böyle kuraklık hiç görmedim.
Rabbim sonunu hayır eylesinEkli dosyayı görüntüle 80744Ekli dosyayı görüntüle 80745
Bereketli olsun bizede yağdı buğdaylar kurumaya dönmüştü son anda kurtuldularÇok şükür akşamdan bu yana hala yağıyor. Çok güzel yağış oldu
El arabasını çektim hemen hemen dolmuş akşamdan beri
Çiçek yerlerini hazırlıyorduk Eken pek yoktu daha ama baya Bı girilmez tarlalara
Bugdaylar başak çıkarma yada öncesinde
Rabbim bekleyenlerede versin
Geçen yıl diktiğimiz fındıkları, gabak ocaklarını 2 kez , fasulye , bamya , soğan, sarımsak , patates bezelye ne varsa suladık. Toprak bildiğin yarıldı.Toprak çatlayacak da pancar ölecek
Ekim yapılıp da hazirana kadar uğranılmayan tarlada yaşanacak şeyi bugünden yaşıyoruz