Dükkan ne üzerine ?Vallaha inanılmaz rakamlar inanılmaz fiyatlar dönüyor anlamak imkansız bizim yiğenle konuştum az önce dükkan almayı düşünüyor muş yer iyi ama öyle çok da aşırı ıyı değil 3.2 milyonmuş çok fazla dedim sadece
Dükkan ne üzerine ?Vallaha inanılmaz rakamlar inanılmaz fiyatlar dönüyor anlamak imkansız bizim yiğenle konuştum az önce dükkan almayı düşünüyor muş yer iyi ama öyle çok da aşırı ıyı değil 3.2 milyonmuş çok fazla dedim sadece
Abi bu yeğenin eczanesi var elvankentte dükkan eryamandaymış ama tekrar soracağımDükkan ne üzerine ?
Abi işin dahası da varmış ben mülkiyet zannediyordum. Hava parası sadece bu kadarmışDükkan ne üzerine ?
İyi para zor iş 3.2 milyon küçüldü artık.Abi işin dahası da varmış ben mülkiyet zannediyordum. Hava parası sadece bu kadarmış
Geçmiş olsun
Teşekkür ederim,sağolun.Geçmiş olsun
Taban gübresiz buğday ekilmez. Sonraki masrafta boşa gider.Geldik yeni sezona , eksilenler yeni gelenler vs derken 70 dönüm tarla var kiralık . Toplasak 15-20 dönümü ancak adam gibi tarla geri kalanı diken pislik yıllardır işlenmemiş boz killi sarı toprak tarlalar . Tohum var , mazot var ama gübre yok ) Bir yanım diyor tarlalar iyi değil dönüme 20kg DAP atsan 1400 kg 27 bin TL para, taban gübresini atsanda vermeyecek para havaya gidecek . Bir yanım diyor sen yinede at belki olucağı var olur hiç atmazsan tüm emekler boşa gider .
Kafamı kurcalayan tek kısım tarlaların boz ve killi olması . Gübre pahalı atmaya değer mi atsak verir mi ? En mantıklı gelen taban gübresini vermeyip bahar gübrelerini ve bakımlarımı eksiksiz yapmak . Kar yağdım yağıcam diyor havalar buz yine kış ağır geçecek belli . Ne yapsın bu garip guraba bi akıl verin abiler ablalar dostlar )
En verimli tarlama bile hiç daban gübresiz ekim yapmadım sen dap değilde 20.20 kükürtlü yada cinkolu kullan dekara 15 20 kgGeldik yeni sezona , eksilenler yeni gelenler vs derken 70 dönüm tarla var kiralık . Toplasak 15-20 dönümü ancak adam gibi tarla geri kalanı diken pislik yıllardır işlenmemiş boz killi sarı toprak tarlalar . Tohum var , mazot var ama gübre yok ) Bir yanım diyor tarlalar iyi değil dönüme 20kg DAP atsan 1400 kg 27 bin TL para, taban gübresini atsanda vermeyecek para havaya gidecek . Bir yanım diyor sen yinede at belki olucağı var olur hiç atmazsan tüm emekler boşa gider .
Kafamı kurcalayan tek kısım tarlaların boz ve killi olması . Gübre pahalı atmaya değer mi atsak verir mi ? En mantıklı gelen taban gübresini vermeyip bahar gübrelerini ve bakımlarımı eksiksiz yapmak . Kar yağdım yağıcam diyor havalar buz yine kış ağır geçecek belli . Ne yapsın bu garip guraba bi akıl verin abiler ablalar dostlar )
@adurak59 abimiz taban gübresi kullanmadan mantar ve bakteriler ile alakalı bir konu açmıştı. İncelemenizi tavsiye ederimGeldik yeni sezona , eksilenler yeni gelenler vs derken 70 dönüm tarla var kiralık . Toplasak 15-20 dönümü ancak adam gibi tarla geri kalanı diken pislik yıllardır işlenmemiş boz killi sarı toprak tarlalar . Tohum var , mazot var ama gübre yok ) Bir yanım diyor tarlalar iyi değil dönüme 20kg DAP atsan 1400 kg 27 bin TL para, taban gübresini atsanda vermeyecek para havaya gidecek . Bir yanım diyor sen yinede at belki olucağı var olur hiç atmazsan tüm emekler boşa gider .
Buğday ekeriz diye zahmet etmeyiniz, hiç işlenmemiş toprakta verim beklemek biraz zor olur.Geldik yeni sezona , eksilenler yeni gelenler vs derken 70 dönüm tarla var kiralık . Toplasak 15-20 dönümü ancak adam gibi tarla geri kalanı diken pislik yıllardır işlenmemiş boz killi sarı toprak tarlalar . Tohum var , mazot var ama gübre yok ) Bir yanım diyor tarlalar iyi değil dönüme 20kg DAP atsan 1400 kg 27 bin TL para, taban gübresini atsanda vermeyecek para havaya gidecek . Bir yanım diyor sen yinede at belki olucağı var olur hiç atmazsan tüm emekler boşa gider .
Allah hasat etmeyi nasip etsin bereketli olsunEkim sezonunu bitirdik umutları seneye gömdük bakalım...