Bizim bu tarafa göre değişik karık niye çekiliyo birde şubat ayında ekecen sizde yaz erken geliyo galibasağol abi danelik mısır ekilecek. şubatta ekim oluyor bu yıl geç kaldık ilk sırtı çoktan yapmamız lazımdı![]()
Bizim bu tarafa göre değişik karık niye çekiliyo birde şubat ayında ekecen sizde yaz erken geliyo galibasağol abi danelik mısır ekilecek. şubatta ekim oluyor bu yıl geç kaldık ilk sırtı çoktan yapmamız lazımdı![]()
sırta ekim için karik oluyor abi ekmeden önce firfırla gübre atıp tekrar sırt makinesi ile yapıyoruz aynı izden, sonra ustune makara vuruyoruz ekiyoruz. bunun avantaji yağmur yagsada tohum yukarıda kalıyor çürüme ve kapak yapma olayı falan olmuyor abi, bizim burası hep yaz kar zaten yağmazBizim bu tarafa göre değişik karık niye çekiliyo birde şubat ayında ekecen sizde yaz erken geliyo galiba
Fırfırla gübreyi ne zaman atıyorsunuz?sırta ekim için karik oluyor abi ekmeden önce firfırla gübre atıp tekrar sırt makinesi ile yapıyoruz aynı izden, sonra ustune makara vuruyoruz ekiyoruz. bunun avantaji yağmur yagsada tohum yukarıda kalıyor çürüme ve kapak yapma olayı falan olmuyor abi, bizim burası hep yaz kar zaten yağmaz
ekmeden önce atıyoruz tekrar sirt yapıp makara vurup ekiyoruz hemenFırfırla gübreyi ne zaman atıyorsunuz?
Bazı Adanalı arkadaşlar ekmeden 1 - 1,5 ay önceden gübreyi atıp tarlayı hazırlıyoruz.Daha sonra hava müsait olunca hemen ekiyoruz demişti.Tarlanın önceden hazırlanması bir avantaj olabilir mi?ekmeden önce atıyoruz tekrar sirt yapıp makara vurup ekiyoruz hemen
abi 1 ay önce hazirlayinca olmazki ikinci sırtı falan herşeyi mi 1 ay önce bitiriyorlarBazı Adanalı arkadaşlar ekmeden 1 - 1,5 ay önceden gübreyi atıp tarlayı hazırlıyoruz.Daha sonra hava müsait olunca hemen ekiyoruz demişti.Tarlanın önceden hazırlanması bir avantaj olabilir mi?
Öyle söylediler.Ben bu işin acemisiyim.Ben de bu sene kısmetse sırta ekim yapacağım.Sırtları hazırladım.Ocak sonu şubat başı gibi gübreyi saçıp sırtları tazelemeyi düşünüyorum.Şubat sonu gibi de ekimi düşünüyorum.abi 1 ay önce hazirlayinca olmazki ikinci sırtı falan herşeyi mi 1 ay önce bitiriyorlar
herkes farklı bişey yapıyor abi. Bizim burda öyle 1 ay onceden hazırlama olmuyor. dediğiniz gibi olabilir gübreyi saçıp sırt yaparsınız ocak başında, bir iki gün sonrada makara vurun sırtın üstüne bir hafta sonrada ekebilirsiniz. Geçen yıl hava iyi sıcaktı subatin ilk haftası ekmisti herkesÖyle söylediler.Ben bu işin acemisiyim.Ben de bu sene kısmetse sırta ekim yapacağım.Sırtları hazırladım.Ocak sonu şubat başı gibi gübreyi saçıp sırtları tazelemeyi düşünüyorum.Şubat sonu gibi de ekimi düşünüyorum.
Sizce yanlış mı yapmış olurum?
kolay gelsin.hayırlı olsun pulluğa gerek kaliyormu bundan sonraGoble çekerken![]()
![]()