Erzurum da hasada 2 ay 10 gün var maalesef ve bu sene yağmur yok . Geçen sene mayis ayında Allah in hergunu yağmur vardı bu sene çok az yağdı
yok paşam sen ne ettin.Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde hasat başladı diye biliyorum ama fiyat bilgisi paylaşan yok henüz.
.
Gaziantep kirac yerler yeni yeni basliyor bu hafta fiyatlar belli oluryok paşam sen ne ettin.
güneydoğuyu bilmemde doğuanadolu hasata daha 2 ay var.
arpayı bile 15 gün önce ektik
Yozgat da kurak gidiyor nisan mayıs ayları çok kurak geçti ekinler ve yeşil mercimekler geçme noktasına geldi. Allah hayırlısını versin yapacak bir şey yok.Erzurum da hasada 2 ay 10 gün var maalesef ve bu sene yağmur yok . Geçen sene mayis ayında Allah in hergunu yağmur vardı bu sene çok az yağdı
çifçi ve balıkçı,besiçi vergi ödemez yalnız esnaf imalatçı tüccar işçi ,birde vatandaş dolaylı vergi öder.Işte anadolu tarafı hep böyle. 1 yıl bolluk 3 yıllık kuraklık
Bölgelere göre tohum ve gübre fiyatları ayrı tutulmalı bölgelerin verimine göre keza islami usulde böyledir vergi sistemi. Kişi sattığı malın vergisini verir kişi aldığı mahsul e göre zekatını vermek zorundadır ve mahsul fiyatı ve vergi fiyatı bölgenin iklim-ekonomik durumuna göre vergilendirilir. Şuan ki sistem de biçare anadolu da biçare karadeniz de aynı vergileri vermekte binbir zorlu hayat mücadelesine rağmen
Dediklerinin olması için ilk önce insanların dürüst olması gerekli gerçek müslüman olması gerekli çalma çırpma olmaması gerekliVergiden kastım gelir ve gider dagilimi ağabey. Vallahi ben 1 ton alırken b ilinde ki adam 250 kg alıyorsa benim içim rahat etmezdi ikimizinde 2 liradan tohum almamizi. Isterdim ki tarım bakanlığının yari bağımsız bir yaPisi olsun tohum&gübre&mazot fiyatlarını bölgelerin verimine göre satsa ve zekâtlar bir mevkide toplansa güzel yurdum insanına dağıtılsa. Müslüman bir topluma değil ekonomik kriz 7 Duvel başina ususse bas edemez.