1951+65=2016'dayiz
Matematik zehir.
Şaka bi yana 40 yaşına gelirken bildiğimizi sandığımız şeyleri bile aslında bilmediğimiz fark ettim.. özellikle tarih-din konusunda basta kendime ve milletime esenlikler diliyorum..
buna sanayi/makine/Teknoloji/tarim makineleri tarihimiz dahil..
Katılıyorum. Sistematik olarak din, tarih, hayat felsefesi vb öğretiliyoruz. Eğitimimizin milli oluşu belki sadece isminde mevcut. Tarihi yabancılardan, dini kulaktan dolma, yaşam felsefesini kısa yoldan zengin olanlardan öğrenmeyi yeğlediğimizden bir arpa boyu yol alamıyoruz.
Cem Yılmaz'ın hayatında ettiği belki de en ciddi laf, eğitim şart. Eğitimden kasıt (sadece) öğretim değil yerine gire öğretim eğitimden çok daha kıymetli ve önemli. Ama asıl olan ikisininde ehil kişiler tarafından dengeli ve doğru verilmesi.
Ülkenin en büyük problemi ( çok net ) bu!
Fakat gel gelelim bu sistem sürekli değişken bir yapıda. Sürekli çağ atlatan yeni bir sistem ile yeni yollara giriyoruz. Çok sevdiğimiz, ornek (!) aldığımız Osmanlı da bu durum nasil dı?
Hasetinden çatlayan AB bu işi nasıl çözmüş?
Cumhuriyet kurulduğunda bizden geri olan Japonya neden şimdi bizden fersah fersah uzakta?
Savaştan çıkan Almanya neden kısa sürede toparladı?
Bu sorulara cevap bulmadan, bulmaya gayret göstermeden bizden ( doğruya doğru ) bir cacık olmaz, olamaz.
Fatih Sultan Mehmet kim, Adolf Hitler kim?
Bugün Fatih' torunları nerede, Hitler'inkiler nerede?
Demek ki dedelerinizin beceri ve kahramanlıkları bizi kurtarmıyormuş.
Ama bunu anlamak için önce öğrenmeye gayret, taş üzerine taş koymaya niyet, güçlü kalmak için kardeş kalmayı ön şart yapmak gerek. Bölmeyi ve öyle yönlendirmeyi strateji zannedenlere yazıklar olsun.
Bizim mevcut halimiz umut vadedmesede ben hala umutluyum.
Evet bizlere rağmen üstelik.
[MENTION=46769]ENES4422[/MENTION] o evrimin konsantre halı, " Öğrendikçe cahilliğimin farkına varıyorum."