Gülermisin ağlarmısın bir zamanlar methetmekle bitiremediğim iki traktör

Ynt: Gülermisin ağlarmısın bir zamanlar methetmekle bitiremediğim iki traktör

285 hikaye asıl 185 kral diyen arkadaş o konuda haklı olabilirsin...

gün boyu gübre yükledim..

Nh 65

MF 277

MF 265

çekti en çok pati çeken 265 idi :)

200 serisi bi kenara da 100 serisi vaktinin en güzel motorlarındandır..

İngilizler Masseye öyle bir sistem yapmışlar ki traktör kendini üzmesin diye hemen kendini atıyo patinaja bi steyrin yerini bu 2 Massey de tutamaz bence

100 serisi tam anlamıyla mükemmel. o zamana göre teknoloji normal.bayramda 7 posta sılaj çektim 175le.gerçekten çok çok az yakıyor yolda kokladı resmen.çok fazla patinaj huyuda yoktur 200 serisi gibi.bizimkinin sadece sağlam bi revizyona ihtiyacı var en azından hidrolik direksiyon ve kabin.

Şu lifto matic o kadar hayati bişeymiş gibi temcid pilavı misali ısıtılıp ısıtılıp anlatılır traktör stop halindeyken ekipman neden havada duruyor hala kafam basmıyor zaten ekipmanı bırakıyorsun kullanmazken. Fanatiklik çok acı bir bilinçaltı adam fiat eleştirisi yapıyor, mf eleştirisi yapıyor tatmin oluyor konuya bak söz konusu 265-285 ve karşılarındaki 2010 teknolojisi nh ve direk algı mf ile nh eleştirisine kayıyor daha önce de birçok kez yazdım bakın çok faydalı konular açılıyor millet günlük hayatında araç, ekipman,traktör, gs-fb, canon-nikon (daha çoğaltılabilir) çekişmesinden o... oluyor(tamamını yazmaya elim varmıyor) bırakın bu marka fetişistliğini, marka tapınmacılığını fiat-nh,mf yi koynuna almıyor kimse yatarken murat abinin onlarca konusu var açın okuyun bir sürü ülke holstein-norveç kırmızısını daha onlarca faydalı şeyi tartışıyor fanboyluğun alemi yok. Şahsım adına rahatsız olmaya başladım mf-fiat nh çekişmelerinden yazarken bile kendi üslubumdan rahatsız oldum.

historyman link=topic=78445.msg928334#msg928334 date=1413989829' Alıntı:
Şu lifto matic o kadar hayati bişeymiş gibi temcid pilavı misali ısıtılıp ısıtılıp anlatılır traktör stop halindeyken ekipman neden havada duruyor hala kafam basmıyor zaten ekipmanı bırakıyorsun kullanmazken. Fanatiklik çok acı bir bilinçaltı adam fiat eleştirisi yapıyor, mf eleştirisi yapıyor tatmin oluyor konuya bak söz konusu 265-285 ve karşılarındaki 2010 teknolojisi nh ve direk algı mf ile nh eleştirisine kayıyor daha önce de birçok kez yazdım bakın çok faydalı konular açılıyor millet günlük hayatında araç, ekipman,traktör, gs-fb, canon-nikon (daha çoğaltılabilir) çekişmesinden o... oluyor(tamamını yazmaya elim varmıyor) bırakın bu marka fetişistliğini, marka tapınmacılığını fiat-nh,mf yi koynuna almıyor kimse yatarken murat abinin onlarca konusu var açın okuyun bir sürü ülke holstein-norveç kırmızısını daha onlarca faydalı şeyi tartışıyor fanboyluğun alemi yok. Şahsım adına rahatsız olmaya başladım mf-fiat nh çekişmelerinden yazarken bile kendi üslubumdan rahatsız oldum.

ülkemizde insanlar aşırılıgı sever malesef ki seviyorlar ugur bey
hatta bu aşırılık fanatikligede dönüşüyor pek çok kişide
bilinç altında illaki bir traktör ismi bir traktör rengi yatıyor burdaki pekçok kişide
ve hemen savunma pisikolojisi ile ben fanatik degilim ama şu şöyle bu böyle denilebiliyor :)

bir kaç örnek vermek gerekirse

din dersin
namazını kılsa islamın şartlarını yerine getirse haram yemese ve diger dini vecibelerini yerine getirse yeterde artar ama adam dayanamaz birde sakal bırakayım sünnetmiş der
sonra gider tarikate cemaate girer en iyi müslüman kenisidir digerleri ya dinsiz ya kafirdir

spor dersin
milli takımı tutsa maçlarını izlese türkiye liginden bir takım tutsa maçlarını izlese yeter taraftarı oldugunu takımın bir galibiyet almasıyla yüzünde tatlı bir gülümseme oluşuyorsa yeterlidir dersin
ama adam sırtına tuttugu takımın formasını giyer kahvede statda vs maç izler bagırır slogan atar küfür eder kavga eder
başka takımları düşman görür şikeci olarak görür vs vs

siyaset dersin
ülkesi için halkı için kendisi için en mantıklı siyasi partiye oy verip geçse yeter dersin
ama adama yetmez adam gider bir siyasi partiye üye olur
kimisi sokaga çıkar gösterilere katılır kimisi gece 3te yollarda liderini karşılar kimisi kefen giyer senin için ölmeye hazırız der parti liderine
kimisi takım tutar gibi parti tutar agzından demokrasi kelimesi düşmez ama seçim olsa oy kullanmaya gerek yok der gider tatile

trakötör konusu dersin
traktör nedir
demir plastik vs vs gibi maddelerde yapılmış dışı boyalı mazotla çalışan bir tarım aracı
yani belli bir kullanım ömrü olan ömrü sona erince para varsa ya satılıp yenisi alınan yara yoksa yada tamir etttirilen bir makina
ama konu traktörse hemen senin traktörün benim traktör döver muhabbeti başlar illaki
traktörünü ilahlaştıranımı ararsın
trakötürüne tapanı mı ararsın
traktörüne aşık olanımı ararsın
utanmasa traktörüyle yatmaya heveslenenimi ararsın
20-30 yıl önce üretilen traktörü gümüz teknolojisiyle üretilen traktörden üstün tutanımı ararsın
yenisi çıksa 2 tane alırım diyenimi ararsın(oysa her makinanın yenisi çıkıyor aslında ama yenileri böyle desen adam bunu kabul etmez)
filan trakörün yenisi 40-50bin liraya satılıyorsa bu 20 yıllık trakör olsada bu 25bine satılmalı daha iyi çünkü diyenimi ararsın
traktörüne veya traktörünün markasına olumsuz bir veya birkaç eleştiri gelince dayanamayıp ben fanatik dgilim ama şuda şöyle buda böyle diyenimi ararsın
bilgisayar cep telefonu vs gibi ürünlerde günü birlik degişen teknolojiyi traktördende bekleyip böyle bir traktör gördügünde hemen satın alan sonra satmaya çalışınca tıpkı bilgisayar yada cepte telefonunda oldugu gibi yarı fiyatına bile satamayanlarımı ararsın
saymakla bitmez
hatta yazılan msjların tarafına yönüne göre bakıyoruz ki birçok kişi kullandıgı markayı sevdigi markayı öven savunan msjlarda teşekkür butonu kullanıyor :) tam tersi yönde msjlar ise onlara göre ya kayda deger degil yada tu kaka

traktör konusunda bir gerçek varsa oda şudur

teknoloji hergün yenileniyor hergün degişiyor traktör üreten firmalarda birçok yeniliklerle karşımıza çıkıyor
biz çiftçilerde ekonomimiz elverdigi ölçüde traktörlerimizi yeniliyoruz bu dogrultuda
ve hangi marka bizim için ekonomikse hangisi nın yakıtı bizi üzmüyorsa yada hangisi işimizi görüyorsa muhtemelen o markayı yada traktörü kullanıyoruz
ve markası ne olursa olsun 20-30 yıl önce üretilen bir traktörü 2010 lu yıllarda üretilmiş bir traktörden üstün görmek biraz fazla kemal sunal filmi izlemekten kaynaklanır muhtemelen

Ben video paylaştım konuda ama amacım öyle marka fanatikliği veya kötüleme amaçlı değildi sadece bir kaç gün önce izlemiştim konu da çamur olunca aklıma geldi paylaştım sadece, yok new Holland Massey jd olması önemli değil.
Ben Case Class Massey kullanıyorum. Benim işimi görsün de ne marka olursa olsun :)

video hakkında sunu söyleyim ikiside acemi arkadaslar :) Camurda masseyi kaçırdıgı dogrudur. yanlız vıdeo altındaki yorumlar bana çok boş geldi.

mf usta dostu diyorsunuz biz 20 sene 135 kullandık 1 debrıyaj ve 1 defa motor yaptık sattık. 16 sene 265s kullandık 1 debrıyaj 1 de on takım rotu ve tamır takımı degıstırdık 4000saatte sattık. 2sıde sıfır alınmıstı. şu anda 3.085 var çok sukur memnunum.

bence bişeyler söylerken somut sözcuklerle desteklersenız yorumlarınızın içini doldurabilirsiniz.

bu benim görüşümdür. Yanlış anlasılmasını istemem.

Konunun adı 'yumurtadan çıktım, kabuğumu beğenmiyorum' da olabilirmiş..

sebazios link=topic=78445.msg928509#msg928509 date=1414016699' Alıntı:
Konunun adı 'yumurtadan çıktım, kabuğumu beğenmiyorum' da olabilirmiş..

dostum buda 21. yüzyılın azizligi olsa gerek :)

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt