Gübrede karekod ve dna barkod uygulaması başlayacak!

Arkadaşlar zirai ilaç satışı yapan ziraat müh. bir arkadaşım bir kaç gün önce il tarıma toplantıya gitmiş. Duyduğuma göre gübrelerin patlayıcı olarak kullanılması dolayısıyla güvenlik tedbiri için tüm katı ve sıvı gübrelere tek tek karekod uygulaması başlayacakmış. Ve çiftçi satın aldığında o çiftçinin TC nosuna kayıtlı olarak tek tek bütün gübre torbalarının üzerinde ki karekod okutulacak kayıt altına alınacakmış. Buna gübre üreticileri ve satıcı bayiler itiraz ediyor uygulanabilirliği çok zor ve zaman+maliyet getirir diyor ve bu da son kullanıcı olan çitçiye yansır diyor.Dünya da uygulamanın eşi yokmuş. Yine meşhur Türkiye bürokrasisi, iş bilmezliği.Bakalım burdan ne çıkaca. https://www.dunya.com/ekonomi/ureti...ceren-tebligin-iptalini-istiyor-haberi-389144

• Beğen
Tepkiler: ertac sahın
Teroru onleme bakimindan diger yontemlerinin calismadigini farkeden muhasebi ic isleri bakanindan tam muhasebelik bir fikir ve doktor fakibaba tarim bakanindan dna uygulamasi kendierine uyar bize uyarmi maliyeti olurmu o kismi beyleri alakadar etmez yeterki birseyler yapiyorlar gibi gorunsunler kendi trubunlerine

• Beğen
Tepkiler: davinci
nasıl belli olacak kardeşim? Saçma sapan bi şey bu. Gübreyi bomba yapacak adam çuvalları, barkodu imha eder, olay yerinde bırakmazlar heralde. Bunun takibini kare kodla falan yapamazsın, mümkün değil.

Arkadaslar sistem su şekilde işliyor;
Uretici firmaya tarim bakanligi tarafindan DNA adi verilen organik biyolonik bir urun verilecek. Uretim esnasinda malzemelere bu DNA eklenecek. Daha sonra ambalajlanip, ambalaj uzerine barkod(karekod) yapistirilacak. Bunlardan birisi cikartilabilir olacak. Digeri ise cikartilamayacak. Bu barkodlar yapistirildiktan sonra bir aletten gecirtilecek. Ve sisteme dahil edilmis olacak. Bundan sonra isin bayii ayagi devreye giriyor. Bayi, fabrikadan aldigi urunleri sisteme girmis olacak. Daga sonra ciftciye satarken tc nosuna gore kayit acacak. Sadece nitratli gubreler tek tek okutulacak. Digerleri siradan verilecek. Yani tek tek okutulmasina gerek yok.
Birde isin tarim bakanligi kısmı var. Bakanlikta da bir cihaz olacak. Bu cihaz ile kontrole gelen gorevliler sizin gubreyi kullandiginiz topraktan bir avuc numune alip 15 dakika icerisinde gubreyi kullanip kullanmadiginizi anlayabilecek.
Ben uretici bir firma sahibi olarak cok dogru buluyorum. Hem kayit dışı ekonomi onlenecek hemde bu tarz teror vs gibi olaylarda önlenecek.

Arkadaslar sistem su şekilde işliyor;
Uretici firmaya tarim bakanligi tarafindan DNA adi verilen organik biyolonik bir urun verilecek. Uretim esnasinda malzemelere bu DNA eklenecek. Daha sonra ambalajlanip, ambalaj uzerine barkod(karekod) yapistirilacak. Bunlardan birisi cikartilabilir olacak. Digeri ise cikartilamayacak. Bu barkodlar yapistirildiktan sonra bir aletten gecirtilecek. Ve sisteme dahil edilmis olacak. Bundan sonra isin bayii ayagi devreye giriyor. Bayi, fabrikadan aldigi urunleri sisteme girmis olacak. Daga sonra ciftciye satarken tc nosuna gore kayit acacak. Sadece nitratli gubreler tek tek okutulacak. Digerleri siradan verilecek. Yani tek tek okutulmasina gerek yok.
Birde isin tarim bakanligi kısmı var. Bakanlikta da bir cihaz olacak. Bu cihaz ile kontrole gelen gorevliler sizin gubreyi kullandiginiz topraktan bir avuc numune alip 15 dakika icerisinde gubreyi kullanip kullanmadiginizi anlayabilecek.
Ben uretici bir firma sahibi olarak cok dogru buluyorum. Hem kayit dışı ekonomi onlenecek hemde bu tarz teror vs gibi olaylarda önlenecek.

peki adam 4 ton nitratlı gübre aldı. 3 tonunu tarlaya attı 1 tonu aktardı kötü niyetliye. Cihaz tarladan aldığı numuneden bunu anlayabilecek mi?