Tek sefer gübre Atmayi planlıyorum 7 ton can aldım dekara ortalama 25 kg dekgeliyor babamlar şimdiye kadar hep üre attılar ve 12 en fazla 15 atarlardı babam fazla gübre yakma yapar diyor tek seferde atarsam yakma yaparmı acaba yara gübre neden yakar
Yarısı nitrat diğer yarısı amonyum olduğundan ilk attığında bitki hemen nitrat formunu alacak amonyum formunuda ihtiyacı halinde almazmi kaç gün etkili olduğunu bilmiyordum ben yağmur gözükmüor hava sıcakları düşünce haftaya atmayı planlıyorum nitrat buharlaşmayı az yapar çiğde erir diye bildiğimden uygun olurmu sizceÜre gübresi 45 gün gibi tesirlidir.
Nitrat gübresi 30 gün gibi tesirlidir.
CAN gübresi , nitrat benzeridir fakat azot miktarı az oluyor.
20 kg üre 35 kg CAN gübre gibi etkiler.
Ankara şartlarında verim 300 kg/dk kabul edersek , 25 kg/dk tek sefer için fazla gelebilir, etki süresi 15 gün gibi kısa olduğundan bitki yeterince fayda sağlamayabilir.
Gübreyi 2 sefere bölüp, yağış durumuna göre 20 gün, bir ay arayla atmanız yerinde olabilir.
Fazla iki seferde atamassn geç kalır diolar iki seferde atmak babada mantıklı gelio bakalimÇevrenizde bulunan bir tarım danışmanından tavsiye alsanız daha iyi olur.
Teşekkür ederimköy tv'de Mehmet Zengin hocanın hububatta gübreleme programını izlemenizi tavsiye ederim
Yarın mı atacaksınızTek sefer gübre Atmayi planlıyorum 7 ton can aldım dekara ortalama 25 kg dekgeliyor babamlar şimdiye kadar hep üre attılar ve 12 en fazla 15 atarlardı babam fazla gübre yakma yapar diyor tek seferde atarsam yakma yaparmı acaba yara gübre neden yakar
Aynen pazar yağmur gözüküyor 20 veya 22 kg atcam belki yağmura göre ikinci 8-10 kg atabilirimYarın mı atacaksınız
Biz de yarın atacağız inşallah güzel yağar. Kolay gelsin.Aynen pazar yağmur gözüküyor 20 veya 22 kg atcam belki yağmura göre ikinci 8-10 kg atabilirim
Yer nerde sizin ne atacaksınız nekadr planlıyosunzBiz de yarın atacağız inşallah güzel yağar. Kolay gelsin.
23 flan atmayı deniycem canın 23 ü ürenin 13 kgsna tekabül ediyor saf azot olarakBizimde 18 kg civarı felan geldi ama zaten fırfırda net bir şekilde ayarlanmıyor 25 de fazla gıbı geldi
15 kg nitropower atacağız sonra yağışlar iyi giderse can.Yer nerde sizin ne atacaksınız nekadr planlıyosunz
Hayırlısı15 kg nitropower atacağız sonra yağışlar iyi giderse can.