Bir ay sonra ure gubreleri atilmaya baslayacak ve bahar ekimi yapacak olanlara dap ihtiyaci dogacak banada 50 ure 25 dap gerekli su an bolgemizde ure 650 dap 590 bu fiatlar dusermi yoksa mecburen simdiden alalim mi gubretas tkk fiati
Bende nadas yapmamayi düşünüyorum baharda. Son baharda sürmüştüm hayvanlar için ekmem lazım yulaf arpa var bide 7.5 liradan son baharda aldığım 2 ton mazotum varBende yazlık arpa ve yulaf ekecektim, yerleri aktarmıştım, son bir sürüp ekime hazırlayacaktım ve zamanı gelince ekecektim, arpa tohumunuda almıştım, yulaf tohumu alacaktım tam baktım gübreler uçuyor, vazgeçtim yulaf tohumunu almadım bile, arpayı aldım ama ne arpayı ekeceğim nede yulafı, yerlerde öylece kalacak hiçbişey ekmeyeceğim, icarada vermiyorum isteyen var, icara versem adam gübre atmadan bişeyler ekip kaldırmaya bakacak bana uymaz, bıraktım bu senelik ekme dikme işi yok artık, Ekim Kasım ayında ektiğim buğdaylara baharda bir ot ilacı atsam harman yapar geçerim, durumlar düzelene kadar frene ne varsa bastım, hiç uğraşacak değilim vesselam, hem nasrafı kallavi yapıcam hem uğraşıcam aklımdan zorummu var?
Bekleyenler yine karda biz aralık sonu aldık 13 liradan 17-20 olacak diye şimdi 10.5-11 inşallah en azından düz 10 olurda bi nebze insanlar rahatlar sonuçta bir sene değil her sene lazımBölgemizde 1 kilo gübre atan yok.Kök gübreside kullanmadı kimse.Şubatın 15 ine kadar bekleyecem biraz düştü düştü düşmedi mecbur kaç liraysa atıcaz.Yoksa çok verim düşüklüğü olacak masraflarını ödemeyecek.