Goble de merdane seçeneği

Merhabalar daha önce Goble ile ilgili sorular sormuştum. Kafama bir şek takıldı. Fiyat farkından dolayı gobleyi merdanesiz almayı düşünüyorum. Pişman olur muyum toprak işlerken merdaneyi hep kullanıyor musunuz merdanesiz alırsam eksikliğini yaşar mıyım

Hidrolikli goblede iş derinliğini arkadaki merdane sayesinde ayarlayabiliyorsun. Merdane olmazsa makine derine kaçıyor, işçilik derin oluyor fazladan akaryakıt yakıyorsun. Biz bazen tırmık niyetine ( 5-8 santim) yüzlek işçilik için gobleyi kullanıyoruz. Bunun için merdane bence olmazsa olmaz. Yumşak toprakta da merdaneyi kullanmazsak, goble gümülüyor tıkanma yapıyor ya da traktörü gerdiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Emraherdogan06
Merhabalar daha önce Goble ile ilgili sorular sormuştum. Kafama bir şek takıldı. Fiyat farkından dolayı gobleyi merdanesiz almayı düşünüyorum. Pişman olur muyum toprak işlerken merdaneyi hep kullanıyor musunuz merdanesiz alırsam eksikliğini yaşar mıyım
Merdane olmazsa olmaz bir eklenti bence. Tırtıklı lama tipi veya köşebent tipi merdane güzel işçilik yapıyor.