Gıdada şehir efsaneleri
Hacer BOYACIOĞLU / ANKARA
4 Ocak 2014
Beyazlaması için çamaşır suyu ile mi yıkandı?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı son denetimler, Beyazlaması için çamaşır suyuyla yıkanan tavuklar ve siyaha boyanan zeytinlerin şehir efsanesi olduğunu ortaya koydu.
İki yıldır yapılan gıdada taklit ve tağşiş listelerinin sonuncusu birkaç gün önce açıklanırken, bakanlığın son dönemde sık sık gündeme getirilen, Bayatlayan tavukların beyazlatılması için çamaşır suyuyla yıkandığı ve Zeytinlerin siyaha boyandığı iddialarını da aldığı numuneler çerçevesinde incelediği ve Numunelerde böyle bir durum görülmedi sonucuna vardığı öğrenildi. Denetimlerde tespit edilen bazı yöntemler şöyle: Ürünlerde piyasadaki en ucuz olan yağ kullanılıyor. Yoğurdun gerçek yağı çekiliyor. Yerine daha ucuz margarin veya palm yağı ekleniyor. Yüzde 100 dana eti gözüken bazı ürünlere tavuk, inek memesi, tükürük bezi gibi dokular ekleniyor.
Hacer BOYACIOĞLU / ANKARA
4 Ocak 2014
Beyazlaması için çamaşır suyu ile mi yıkandı?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı son denetimler, Beyazlaması için çamaşır suyuyla yıkanan tavuklar ve siyaha boyanan zeytinlerin şehir efsanesi olduğunu ortaya koydu.
İki yıldır yapılan gıdada taklit ve tağşiş listelerinin sonuncusu birkaç gün önce açıklanırken, bakanlığın son dönemde sık sık gündeme getirilen, Bayatlayan tavukların beyazlatılması için çamaşır suyuyla yıkandığı ve Zeytinlerin siyaha boyandığı iddialarını da aldığı numuneler çerçevesinde incelediği ve Numunelerde böyle bir durum görülmedi sonucuna vardığı öğrenildi. Denetimlerde tespit edilen bazı yöntemler şöyle: Ürünlerde piyasadaki en ucuz olan yağ kullanılıyor. Yoğurdun gerçek yağı çekiliyor. Yerine daha ucuz margarin veya palm yağı ekleniyor. Yüzde 100 dana eti gözüken bazı ürünlere tavuk, inek memesi, tükürük bezi gibi dokular ekleniyor.