Genç Kızın tarım, iş aşkı. ( Buyrun Yorumlayalım)

12.06.2017
1,822
1
5,098
23
Aksaray

Senelerdir beraber öğrenim gördüğüm arkadaşlarımın içinde - köyde yaşıyor olsa bile- 1 tane bile bırakın kızlardan, erkeklerden dahi köyde üretim yapma amaçlı kişi görmedim, hepsi tüketimden yana şehir sevdalıları. Kendisini tebrik ediyorum. Genç kızın ekipman bilgisi, şoförlüğü inanın bizim köydeki tarla nasıl hazırlanır bilmeyip, 2 litre az mazot yakmak için kaliteden kaçan yetişkin erkeklerden daha iyi. Ziraat Fakültelerine tarımın t'sini bilmeyip, zirai ilaç bayi açmak amacıyla sadece diploma amacıyla gelenlere bu videoyu armağan ediyorum. Genç kızın ilerde beyin takımı olacağına karşı inancım tam. Keşke kadınlar tarımda sadece işçi olarak kullanılmasa da kendini bu şekilde daha fazla ifade edebilse, gelişmiş ülklerde bu sorun olmaktan çoktan çıkmış.

Tebrik ederiz, azmin elinden bir şey kurtulmaz.
Yakıt konusuna fazla takılmamamız lazım.
Toprak yapısına göre yakıt tüketimleri değişkenlik gösterecektir.
Keşke traktörü kabinli model tercih etseydi , sağlık geri gelmez.
Güneş çarpması sonucu tirildeyen insan olur veya soğuktan üşütme v.s. insan etkilenir.
Traktörden inmesi hiç hoş olmamış , güvenliği önemsemiyor.
Ayrıca iş elbisesi olarak iş tulumu kullanabilirdi , ucu demir korumalı ayakkabıda kullanıyoruz.
Pulluğu güzel ayarlamış , hidrolik kollar ve orta kol ön teker merkezini görüyor.
Hidrolik orta kolun sabitleme somununu sıkmamış, ayar bir süre sonra bozulabilir.
Traktörün sol sinyal ışığı yanıyor, herhalde farkında değil sanırım.
Pullukta lastik teker olursa zıplaması biraz azalır.
Toprak tavı biraz kuru , derinlik ideal duruyor.
Bizim çevrede de bayan şoförler bulunur , fındıklık, biberlik , bostan v.s. ye giderler.