Sayın forum eşrafı, bağ için turbo atomizör araştırmalarımın sonuna yaklaşmış durumdayım. Bulunduğum yerde bu tür makinelere talep sıfıra yakın olduğundan makineleri inceleme imkanım yok. 7 dekar telli terbiye sistemli bağımız için makine bakıyorum. [MENTION=6949]ydincbayram[/MENTION] şanzımansız makinenin işimi göreceğini söyledi ve marka olarakta parlayan ı tavsiye etmişti. Manisa'dan forum dışı bir tanıdığım ise aynı tavsiyede bulundu. Bu makine için gittim fakat bayi ve firmadan elektirik alamadım ( benim için önemli bir ayrıntı ). Diğer markalara baktım bende. Bun markalar Önallar, Üntar, Buzlusan ve Güçsan. Benzer özellikteki makinelerin aralarındaki fiyat farkı 300-500 tl yani ( bana göre ) seçimi etkileyecek bir fiyat farkı yok.
Fakat Güçsan firma yetkilisi ( telefonda ) ve bayi ile uzun uzun görüştüm. Firma yetkilisi kayışlı ( şanzımansız ) makine yerine şanzımanlı almamı tavsiye etti. Sebep olarak kayışta zamanla kaçırma ve buna bağlı olarak hava akımında düşüş yaşayabileceğimi söyledi. Bu makineyi bağ için almak istediğimi söyleyince "bağmatik" adını verdiğkleri bir makinesinin olduğunu bunu alırsam daha memnun kalacağımdan bahsetti. Ben asılır tip bakıyorum ama çekilir tipinin videosunu paylaşayım bir fikir verecektir.
https://youtu.be/6UXcm8UZXjo
Opsiyonlara birde ( benim için çok önemli olan ) kabin içinden kumanda etmek için çekilir tiplerdeki sistemi ekleme imkanım olacak.
Güçsan şanzımansız makinede comet96 88lt debiye sahip İtalyan pompa kullanılıyor. Şanzımanlı olursa kullanılan pompa comet121 modeli olacak buda 115lt debiye sahip. Birde kabin içi kumanda sistemi var oda Annovi Reverberi marka olacak.
Evet yazıyı uzun tuttum ama nihayet özellik bitti duygusal kısma geldik.
Bağmatik modeli farkı 300 tl / (Sadece şanzımanlı modele uygulanıyor.)
Şanzıman farkı ( pompada büyüyecek ) 1200 tl
Kabin içi kumanda sistemi farkı 500 tl.
Şimdi soruma geçebiliriz. Ben şanzımansız makine alsam dedikleri sorunu yaşar mıyım, bu sorunu yaşasamda bu kayıp kayda değer olur mu?
Güçsan marka makine ve firma hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yada bunları bir kenara atıp ölümüne Parlayan mı diyorsunuz?
Gönlüm şanzımansız, kabin içi kumandalı Güçsan'dan yana olsada fikirleriniz benim için önemli.
Şimdiden teşekkğr ederim. Muhtemelen yarın makineyi sipariş edeceğim.
Fakat Güçsan firma yetkilisi ( telefonda ) ve bayi ile uzun uzun görüştüm. Firma yetkilisi kayışlı ( şanzımansız ) makine yerine şanzımanlı almamı tavsiye etti. Sebep olarak kayışta zamanla kaçırma ve buna bağlı olarak hava akımında düşüş yaşayabileceğimi söyledi. Bu makineyi bağ için almak istediğimi söyleyince "bağmatik" adını verdiğkleri bir makinesinin olduğunu bunu alırsam daha memnun kalacağımdan bahsetti. Ben asılır tip bakıyorum ama çekilir tipinin videosunu paylaşayım bir fikir verecektir.
https://youtu.be/6UXcm8UZXjo
Opsiyonlara birde ( benim için çok önemli olan ) kabin içinden kumanda etmek için çekilir tiplerdeki sistemi ekleme imkanım olacak.
Güçsan şanzımansız makinede comet96 88lt debiye sahip İtalyan pompa kullanılıyor. Şanzımanlı olursa kullanılan pompa comet121 modeli olacak buda 115lt debiye sahip. Birde kabin içi kumanda sistemi var oda Annovi Reverberi marka olacak.
Evet yazıyı uzun tuttum ama nihayet özellik bitti duygusal kısma geldik.
Bağmatik modeli farkı 300 tl / (Sadece şanzımanlı modele uygulanıyor.)
Şanzıman farkı ( pompada büyüyecek ) 1200 tl
Kabin içi kumanda sistemi farkı 500 tl.
Şimdi soruma geçebiliriz. Ben şanzımansız makine alsam dedikleri sorunu yaşar mıyım, bu sorunu yaşasamda bu kayıp kayda değer olur mu?
Güçsan marka makine ve firma hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Yada bunları bir kenara atıp ölümüne Parlayan mı diyorsunuz?
Gönlüm şanzımansız, kabin içi kumandalı Güçsan'dan yana olsada fikirleriniz benim için önemli.
Şimdiden teşekkğr ederim. Muhtemelen yarın makineyi sipariş edeceğim.