Genç çiftçilere proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek verilecek

ilçede internet cafe işletiyorum çarşambadan cumaya ortalama, günlük 80 ön kayıt yaptım. üç günde 240 eder ki bana kayıt yaptıranlar, toplam dosyaların 10/1 i kadar anca vardır. yani ilçenin yarısı şimdiden dosya vermiş oldu. E bu kadar insana hibe veremeyeceklerine göre bu insanları neye göre eleyecekler. hemen hemen herkes aynı kriterlere sahip. ayrıca bu komisyon kimlerden kurulacak ve 1 ile 10 puan aralığındaki insifiyatifini neye göre belirleyecek

Kimse ne is yaparim derdinde degil 30 u nasil alirim diye dusunuyor.Bende esim uzerinden niyetlenmistim zaten sigorta oduyorum bagkur yapiyim diye 24 ay bagkur sisteminden cikamiyorsunuz.10.000 gitti 5000 de kdv verdik gitti 15 bunlar cebimizden cikacak olanlar bunlari goren bilen yok.2 yil icinde ben zarar ettim yapmicam derseniz hibe geri aliniyor sartlar yerine getirilmedigi icin verilen hibe geri aliniyor.Bunlari arastirmiyoruz malesef hep on kapidan girene bakiyoruz.Arka kapidan cikana hic bakmiyoruz...

yenikentli abi sana sonuna kadar katılıyorum millet 30 bin alcam sıcak parayı cebime koycam sanıyo. hayvan alacaklar o hayvanlara yıllık sigorta yatırcaklar hayvanların yol parası cepten cıkacak vs bunları gören yok :D

bulunduğum ilçede toplantısı oldu dün adamlar sadece başvuru şartlarnı söylediler. başvurunuzu yapın çıkarsa eğer diğer bilgileri öğrenirsiniz zaten diyolar. düşünsenize bi başvuru yaptık cıktı sözleşme imzalıcaz sözleşmenin bazı maddeleri: 1. hayvanlara yıllık sigorta. 2. aldığınız hayvanların para karşılığının kdv alıcıya ait. 3. hayvanların tigem den getirilme ücreti alıcıya ait. 4. aldıktan iki sene içerisinde 1 gün dahi çiftçi bağkuru dışında sigorta olursa 30 bini geri alıyolar faiziyle birlikte. daha çok abi anlar anlat bitmez

ilçe tarımdaki arkadaşlarda tam detay bilmiyorlar veya söylemek istemiyorlar.(Binlerce başvuru aldık 20 tanesi şartları yerine getirdi :D olayına mı girecekler anlamıyorum).2 kez ziyaret ettim 10 20 kez telefonla aradım.Ama malesef vazgecme aşamasında idim il tarımı aradım daha net bilgiler verdiler vazgeçtim :D. Alana da satana da hayırlı olsun...Ben bu işte yokum.Zaten devlet destekli deyince 1 liralık mal 2 lira oluyo ...

çks istemezler arı için . isteseler bile projeniz onaylandıktan sonra sistem otomatik olarak çks ye kayıt yapacakmış o yüzden eskiye dönük cks şart değil fakat çiftçi için artısı olacak önceliği olacak:) işte bu gibi önemli noktalara göre eleme yapacaklar

Arıcılık için illa ÇKS ye kayıtlı mı olmak gerekiyo
Arıcılık kayıt sistemi yani AKS ye kayıtlı olmak gerekiyormuş.O da il veya ilçe tarımdan yapılıyor.Bu arada arıcı birliklerine kayıt gerekiiyormu bilemiyorum.Bu arada bende bende 30 bin lira için müracat etmeyi düşünüyorum.Ama o kadar sacma ,tek bir örnek projeyi dayatmışlar ki konuya azıcık hakim bir arıcı arkadaş verilen hibe nin tamamen boş ve sacma olduğunu anlayacaktır .Yazıktır harcanan paraya.Kısaca sacmalıklardan bir kaçı.40arılı kovan. Her bölgenin arısı farklıdır .Trakya,Muğla,kafkas.Karniyol italyan.bunlar hepsi kendi bölgelerinde verimli oluyor yani o çevreye uyumlu.Verilecek bu arılar bir kaç arı satıcısını veya aracıyı zengin edecektir .Seneye yarısı dahi çıkamayacakları gibi bal da alamayacaklar.Elektrikli sağım makinası.Kardeşim adam elektriği merada nerede bulacak.Bu arıcılık nerede yapılır.Hadi bir elektrik motorunuda arıcı cebinden alsın.Fakat bu arısı fazla olan kişiler için gerekli.40dönüm tarlası olan çiftçiye biçer vermek gibi birşey.İddia ediyorum 5000 lira civarında ki bu bal süzme makinası ilk yıl hiç kullanılmayacak ikinci yılda eskiden arıları olan arıcılar belki kullanabilirler.İki yılın sonundada Bin liraya satmaya kalkacaklar ama nafile.Bedava I00 kg arı peteği verilecek .Fakat bu arlar kendi yiyeceği balı dahi yapamazlarken 1300,1500 boş kabartılmamış peteği 10 yılda dolduramazlar.Çünkü arıcılar kabartılmış peteği defalarca kullanırlar..Siz yemek yerken her öğün hep yeni tabak mı kullanırsınız.Boşa gitti 3000 tl..Şöyle yapılsaydı daha sağlıklı olabilirdi..Hibe isteyen arıcılara istekleri doğrultusunda talepler toplanır ya tek elden yada piyasa araştırmasına göre tedarik edilebilirdi.Yazık arıcılık konusunda verilecek hibeye.Bende müracat etmeyi düşünüyorum fakat daha sonraki hibelerde ,daha önceden almışsın demelerinden korkuyorum..

ARKADAŞLAR BEN BAŞVURUDA SIKINTI ÇEKİYORUM İŞLETME NUMARASI İSTİYOR BENDEN BEN İSE BU İŞİ DEDEMDEN BABAMA KALAN AHIRDA YAPMAK İSTİYORUM SİGORTALIYIM ŞUAN KAFAM BULANDI İYİCE.

ARKADAŞLAR BEN BAŞVURUDA SIKINTI ÇEKİYORUM İŞLETME NUMARASI İSTİYOR BENDEN BEN İSE BU İŞİ DEDEMDEN BABAMA KALAN AHIRDA YAPMAK İSTİYORUM SİGORTALIYIM ŞUAN KAFAM BULANDI İYİCE.
Kardesim en basta sigortali oldugun icin kaybettin ya sigortan olmuycak yada basvurmadan once kestireceksin sigortayi.
2. Bi husus ise basvurun projen kabul olana kadar isletme numarasi var yada yok onemli degil şayet proje kabul olursa ozaman isteniyor isletme no mevcut ahir varsa zaten cikarttiriyorsun orya numara

Victor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sırf bu destek yüzünden istifa ettim. babamın üzerine var olan işletmeyi bana devretti ama işletmeyi devredince hayvanlarda devir oldu. :) gelip kontrol edecekler ama ne zaman geleceklerini söylemediler. daha sonra müdür bey yaklaşık 140 civarında başvuru oldu dedi ve işten ayrıldığıma pişman oldum. zor çıkar :)

sırf bu destek yüzünden istifa ettim. babamın üzerine var olan işletmeyi bana devretti ama işletmeyi devredince hayvanlarda devir oldu. :) gelip kontrol edecekler ama ne zaman geleceklerini söylemediler. daha sonra müdür bey yaklaşık 140 civarında başvuru oldu dedi ve işten ayrıldığıma pişman oldum. zor çıkar :)
Arkadas kafan mi iyi sirf bu yuzden isten cikilir mi cok para degil 1. Si 30 bin tl ye kadar diyor illa 30 cikacak diye birsey yok 2.si cikacagida belli degil benim tahminimde fazla kisiye vereceklerini dusunmuyorum.. Hayvancilik haric diger projelere cikmasi cok yuksek kesin bile denilebilir cunki 30 kiside bir kisi ya basvurmustur yada hic yoktur diger projelere

Victor cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi