Koca ilçede sadece 7 kişiye verilecekmiş
yenikentli abi sana sonuna kadar katılıyorum millet 30 bin alcam sıcak parayı cebime koycam sanıyo. hayvan alacaklar o hayvanlara yıllık sigorta yatırcaklar hayvanların yol parası cepten cıkacak vs bunları gören yok [/hadi yaa ben vazgeçeyim o zaman
Arıcılık kayıt sistemi yani AKS ye kayıtlı olmak gerekiyormuş.O da il veya ilçe tarımdan yapılıyor.Bu arada arıcı birliklerine kayıt gerekiiyormu bilemiyorum.Bu arada bende bende 30 bin lira için müracat etmeyi düşünüyorum.Ama o kadar sacma ,tek bir örnek projeyi dayatmışlar ki konuya azıcık hakim bir arıcı arkadaş verilen hibe nin tamamen boş ve sacma olduğunu anlayacaktır .Yazıktır harcanan paraya.Kısaca sacmalıklardan bir kaçı.40arılı kovan. Her bölgenin arısı farklıdır .Trakya,Muğla,kafkas.Karniyol italyan.bunlar hepsi kendi bölgelerinde verimli oluyor yani o çevreye uyumlu.Verilecek bu arılar bir kaç arı satıcısını veya aracıyı zengin edecektir .Seneye yarısı dahi çıkamayacakları gibi bal da alamayacaklar.Elektrikli sağım makinası.Kardeşim adam elektriği merada nerede bulacak.Bu arıcılık nerede yapılır.Hadi bir elektrik motorunuda arıcı cebinden alsın.Fakat bu arısı fazla olan kişiler için gerekli.40dönüm tarlası olan çiftçiye biçer vermek gibi birşey.İddia ediyorum 5000 lira civarında ki bu bal süzme makinası ilk yıl hiç kullanılmayacak ikinci yılda eskiden arıları olan arıcılar belki kullanabilirler.İki yılın sonundada Bin liraya satmaya kalkacaklar ama nafile.Bedava I00 kg arı peteği verilecek .Fakat bu arlar kendi yiyeceği balı dahi yapamazlarken 1300,1500 boş kabartılmamış peteği 10 yılda dolduramazlar.Çünkü arıcılar kabartılmış peteği defalarca kullanırlar..Siz yemek yerken her öğün hep yeni tabak mı kullanırsınız.Boşa gitti 3000 tl..Şöyle yapılsaydı daha sağlıklı olabilirdi..Hibe isteyen arıcılara istekleri doğrultusunda talepler toplanır ya tek elden yada piyasa araştırmasına göre tedarik edilebilirdi.Yazık arıcılık konusunda verilecek hibeye.Bende müracat etmeyi düşünüyorum fakat daha sonraki hibelerde ,daha önceden almışsın demelerinden korkuyorum..Arıcılık için illa ÇKS ye kayıtlı mı olmak gerekiyo
Kardesim en basta sigortali oldugun icin kaybettin ya sigortan olmuycak yada basvurmadan once kestireceksin sigortayi.ARKADAŞLAR BEN BAŞVURUDA SIKINTI ÇEKİYORUM İŞLETME NUMARASI İSTİYOR BENDEN BEN İSE BU İŞİ DEDEMDEN BABAMA KALAN AHIRDA YAPMAK İSTİYORUM SİGORTALIYIM ŞUAN KAFAM BULANDI İYİCE.
Basvurdugun gun tarih sigortasiz olacaksinsigorta iptalini gercekleştirdiğimde tekrar başvuru yapabilieceğim dimi
Arkadas kafan mi iyi sirf bu yuzden isten cikilir mi cok para degil 1. Si 30 bin tl ye kadar diyor illa 30 cikacak diye birsey yok 2.si cikacagida belli degil benim tahminimde fazla kisiye vereceklerini dusunmuyorum.. Hayvancilik haric diger projelere cikmasi cok yuksek kesin bile denilebilir cunki 30 kiside bir kisi ya basvurmustur yada hic yoktur diger projeleresırf bu destek yüzünden istifa ettim. babamın üzerine var olan işletmeyi bana devretti ama işletmeyi devredince hayvanlarda devir oldu. gelip kontrol edecekler ama ne zaman geleceklerini söylemediler. daha sonra müdür bey yaklaşık 140 civarında başvuru oldu dedi ve işten ayrıldığıma pişman oldum. zor çıkar
ARKADAŞLAR BEN BAŞVURUDA SIKINTI ÇEKİYORUM İŞLETME NUMARASI İSTİYOR BENDEN BEN İSE BU İŞİ DEDEMDEN BABAMA KALAN AHIRDA YAPMAK İSTİYORUM SİGORTALIYIM ŞUAN KAFAM BULANDI İYİCE.