Foto hırsızları işbaşında!!

Ynt: Foto hırsızları işbaşında!!

Ben tahmin edebiliyorum kim oldugunu.,
Sayfaya dikkat ederseniz ' tumosan bolunmeleri ' ozellikle defalarca paylasilmis..

Forumdada bu konuya cok kafa yoran bi arkadas vardi gunahini almak istemiyorum ama ilk o geldi aklima..

Malesef bu tarz insanlar çok. Ben bu fotoğraf paylaşma işine başladığımdan beri hep ismimi bir şekilde fotoğraflarıma eklemişimdir. Öbür türlü fotoğraflar kim vurduya gidiyor. Vidyolarıma eskiden eklemiyordum. Onları o zaman çalmayı beceren pek yoktu. Son birkaç senedir. Onlarada eklemeye başladım. Bu konuda en duyarlı sayfa Facebook üzerinde Tarım Teknolojileri sayfası. O sayfa üzerinde birkaç kez fotoğraflarım çalınıp yayınlandı. Sağolsun adminine ne zaman iletsem sildi. Diğer sayfalara pek üye değilim. Birkaç sayfa takip ediyorum. Ama böyle günü birlik çalıntı fotoğraflar ile sayfa açan çok var. Yani istesenizde hepsini takip edemiyorsunuz. Bu sayfaların adminleride büyük ihtimal sitemize üye ve buradan çalıp orada yayınlıyorlar. Bunu tamamen engelleyemesekte en azından üyelerimiz fotoğraflarına logo ve yazı koyarsa kendilerine ait olduklarını belirtebilir.

volkanuzel link=topic=79899.msg947298#msg947298 date=1418934254' Alıntı:
Abi çalındığı bişey değil, bi dangalak topluluğunun önüne düşüyor küfür edende oluyor hakaret edende ..

Aynen benimde en çok sinir olduğum konu o. Bilip bilmeden apık sapık yorumlar yapıyorlar. O yüzden Facebook üzerinde bu tarz sayfalarda fotoğraf paylaşmıyorum. Daha önce benden paylaşmamı talep edenlerde oldu. Ama işte böyle birşeyden anlamayan boş konuşan insanlar olunca insan sinir oluyor. Adam görmediği bilmediği şey hakkında bile profesör gibi konuşuyor. Lafta anlatamıyorsun. En iyisi bizim sitemiz. Herkes birbirini tanıyor. Saçma salak yorumlar yok. Saygı ve sevgi çerçevesinde herkes fikirlerini paylaşıyor.

Ben Fotoğraflarıma Bana Ait Oldugunu Belirten Etiket Koyuyorum, Bu Tarz Olaylara Karşı...

Bunun Dışında, Erkan Abi ' nin de Dediği Gibi, Facebooktaki Tarım Ortamı Trakkulüp Kadar Olgun Değil, Olur Olmaz Yorumların Haddi Hesabı Yok...
Bu Yüzden Kendim Nadiren Fotoğraf Yayınlarım, Onunda Köşesinde Etiketim Olur Zaten...

Aslında Fotoğraflarımızın Telifini Almış Olsak Bu Fotoğrafı Paylaşanları Mahkemelik Edicek Kadar Bile Uğraşabiliriz. Ama O Kadar Abartmaya Gerek Yok...

Burda En Önemli Şey, İzin... İyi Veya Kötü Niyetli Olsun Olmasın İzin Alınması Lazım Fotoğraf Sahibinden...
Dün Sertaç Mesaj Attığında Benden Sayfanın Admini İzin Almıştı Demiştim... Şimdi Baktım O İzin Alan Sayfa Başkaymış, Zaten Aynı Veya Benzer İsimde Birçok Sayfa Var...

Anlaşılan Sayfanın Admini Trakkulüp Üyesi... Üye Olmayanlara Fotoğraflarımız Görünmediği İçin Üye Olmayan Brisi Paylaşamaz Bu Fotoğraflarımızı...
İyi Kaynak Bulmuş, Helal Olsun :)

Fotograflari paylasilan arkadaspar o sayfanin iki tane admini varmis benim konustugum ben yapmadim diyor ama ne derece dogru inanamadim.ama fotolsrim linkini at kaldirayim dedi sizde fotolarinizin linkini atin da silinsin fotograf almak neyki adam bazi fotolarin altina sacma sapan yorumlar yazmis.iyi gunler

Trakkulüpten yüz bulamayan heyecanlı arkadaşlar,burda yeterince serbest çekilde bağırıp çağırıp küfredemedikleri için enerjilerini facebookta boşaltıyorlar.Birkaç sene önce 110-90 ve 398in fotoğraflarını meraktan Tarım Teknolojileri sayfasına yükleme gafletinde bulunmuştum. 110-90 ' a niye 4lü pulluk takıyoruz diye küfür yemiştim. Bir daha da bişey koymadım. Farkettiğim bir başka sorun da, muhabbetlerin ve fotoğrafların bazen facebookta yoğunlaşması, trakkulube olan ilgiyi azaltıyor gibi hissediyorum. Ben mesela artık çok nadir şekilde instagramdan fotoğraf çekersem facebook ' a veriyorum. Genelde bütün paylaşımlarımı trakkulüp üzerinen yapmaya çalışıyorum. Hem sitemiz canlansın, hem de facebook ' taki bu serbest ortam ve hırsızlardan korunalım diye uğraşıyorum. Bence bu konuda hassasiyetimizi artırmalıyız arkadaşlar.

admin diyorki fotografları trakkulupten almadım ama yalancının mumu yatsıya kadar yanar demişler doğruda dikkatli bakarsanız bazı fotolarda trakkuup amblemi işli

bu

fotoğrafı ben yüklemiştim trakkuluube 6 lı çeken 70--66 diye hatırlarsanız ordan almışlar.

Bu yüzden diyorum ki resimleri herhangi bir upload sitesine değil bizim sitemizin kendi sunucusuna yükleyin. Bizim resimlerimize otomatik etiket basılıyor. Bir şekilde bizim olduğu belli oluyor. Ayrıca resim upload sitelerinde resimler bir süre sonra siliniyor. Ama bizim sitede silinmez. Şuan için sunucumuz belki yavaş olabilir ve az resim yükleyebiliyoruz ama ileride daha da aktif hale getireceğiz.

Mustaf-a link=topic=79899.msg947637#msg947637 date=1419002786' Alıntı:
Bu yüzden diyorum ki resimleri herhangi bir upload sitesine değil bizim sitemizin kendi sunucusuna yükleyin. Bizim resimlerimize otomatik etiket basılıyor. Bir şekilde bizim olduğu belli oluyor. Ayrıca resim upload sitelerinde resimler bir süre sonra siliniyor. Ama bizim sitede silinmez. Şuan için sunucumuz belki yavaş olabilir ve az resim yükleyebiliyoruz ama ileride daha da aktif hale getireceğiz.
tapatalktan da varmı buşekilde bi seçenek mustafa