FORD CONNECT KULLANICILARI BAKALIM KAÇ KİŞİ VAR

Ynt: FORD CONNECT KULLANICILARI BAKALIM KAÇ KİŞİ VAR

baba540 link=topic=50643.msg879555#msg879555 date=1397412393' Alıntı:
10-13 km arası biraz az gibi sanki.eğer 10 km giderse benim ford rangerde 1 litre ile 10 km gidiyor.ne anladık ki connete bindiğimizden...yani 100 km de 10 litre.bence çok fazla.inşallah bizimki de öyle yakmaz :) zaten bu kullanımla da fazla yakarsa hemen satarım.inanın 2 bini deviri nerdeyse hiç geçmiyoruz. neyse yakıt aldımmı sizlerle paylaşırım.bakalım ne olacak :)
Yüksek Performans ve Düşük Yakıt Tüketimi

Ortlama yakıt tüketimi değerleri*:
•Duratorq 1.8 TDCi 75PS: 6,3lt
•Duratorq 1.8 TDCi 90PS: 6,4lt
•Duratorq 1.8 TDCi 110PS: 6lt

*Yakıt tüketimi değerleri, Avrupa Ekonomik Toplululuğu’nun EEC 80/1268/EC direktifi uyarınca labaratuvar ortamında yapılan testlerde elde edilen, lt/100 km mertebesinde sonuçları göstermektedir.
labaratuvar ortamında test etmişler 2yıl bindim 2ddk geçmessen ve 110kms 1lt ile 13km 1depoyla 650-700km gidiyor 2ddk geçtimi 140-170kms bastımı 1lt 10km zarzor gidiyor 600-620km bitiyor atasözü kim hekim başından geçen enaz yakanıda 110luk şunuda belirteyim yokuşu muazzam 5vitesle dikyerleri banamısındemiyor 6 hatta 7 vites olsa manyak yola gider

3 yıldır 2006 Model 90lık Connect kullanıyorum. Bazı arkadaşlar 40 kr yakıyor falan demiş. Bazıları 1Lt ile 13-14 km gidiyor demiş. En son uzun yola gittiğimde (Denizli-Bilecik-840 km gidiş-geliş) km.de ortalama 26 kr. yaktı. 840 km.lik yolda 220 tl mazot tüketti. Ortalama hız 100-110 arabada 4 kişi vardı. Ayrıca havanın sıcak olmasından dolayı dönüşte klimayı da açtım. Bence 220 nm tork ve 90 bg. güç üreten 1600 kg.lık araca göre gayet de uygun bir tüketim. Aracım 130.000 km.de. Yol tutuşu konusunda zaten refarns. Ama içine biraz fazla gürültü aldığı ve süspansiyonun da sert olduğu bi gerçek. Ama kemikli yapısı ve sağlamlığı ile de insana güven veriyor.

ben şuan sürekli şehir içi kullanımla 520 km yol yaptım.depom tam son çeyrekte.içindeki kalan mazotla da 200 km yol gider diyor.ama hadi ben 150 gitsin diyorum.aşagı yukarı 1 depo tamamı şehir içi ve normal kullanımla 3 aşagı 5 yukarı 650 ile 700 km arası yol yapacak.tabi doldurduğum zaman ne alır inanın onu bende çok merak ediyorum.ama tahminen 47-48 litre alır.ortalamam ise 6 gösteriyor ama bu ortalama uzun yol ve şehir içi ortalamam.özelliklede ortalamayı sıfırlamıyorum ki karmada ne yakacak merak ediyorum.kullanım güç donanım sağlamlık güvenlik gerçekten çok çok iyi.ama yav arkadaş hop hop hopluyor :) sanırım süspansyon biraz sert.yakıtta ; artılarını düşündüğümde insanın fazla gözüne görünmeyecek cinsten.ama gel gelelim bir linea veya bir megan da deyil tabi... bu arada araç 110 luk yeni kasa...glx

aracıma yakıt aldım.bu değerleri sizlerle paylaşmak istiyorum.bilmeyenler için araç 110 luk yeni kasa glx.

tamamı şehir içi.bazen çok sakin bazen fazla sert ve aşağı yukarı normal kullanımda
540 km 40.8 litre mazot aldı.174 tl tuttu.mazotu 4340 tan aldım.100 km de tam 7.5 litre yakmış. km de de 329 bin yakmış.1 litre mazot ile 13.3 km yol gitmiş.mazotu aldığımda aracım da çeyrekten az fazla mazot vardı.kalan yakıt mesafem 191 km gösteriyordu.ortalama hızım 38 km.depoyu tam fullediğim de ise tekrar kalan yakıt mesafem 815 km ye çıktı.bence değerler kesinlikle normal.sonuçta 110 beygir gücünde 1500 kiloluk bir araç.ha şunu da belirtmek isterim ki.çooook az yakıyor denen kango ise aynı şartlarda 290-300 bin yakıyor km de.yani kesinlikle aradaki 30 bin fark için kango ile conneti mukayese bile etmem.yukarda da yazdığım gibi herşey iyi hoşta birazcık fazla zıplıyor...

15 gün önce 600 kilo 33 lük aldım geldim ilçedeki bayiden, gübre bayiindeki yükleyenler dedi abi 1 ton atıyoruz biz noolcak, eve geldim yolda bayırda sanki sırtında yük yokmuş gibi hiç duymadan gidiyor Maaşallah, 1 çuvalda evdekini attım üzerine oldu 650 kilo, traktöre römorka gerek yok bastım tarlaya arkamdan gel dedim adamıma, gübre makinesiyle traktörle çıktı geldi, attık gübreyi tarlaya, dedim ne harika bişey bu böyle, adamım sen ne diyon diyor , eşşek bu eşşek abi 1 ton atsan banamısın demez dior, ufak işleride görüyor pratiklik resmen ya tam çiftçi arabası, ardından gübre attığım tarlaya su verdik, yahu diyorum suyuda basmazmıydı bu tarlaya, adamım gülüyor, belki şaftından bi kol uzatsak bağlasak yapar abi denemek lazım, neyse dedim o şimdilik dursun bakalım, muhabbeti gırgıra vurduk gitti.

arkadaşlar sandero stepvey nasıl bir araba 2010 model dizel 60-70 binlerde olanları 27 bin civarı alınırmı sizce köy için nasıl olur aklımızda rav 4 var ama vergi yakıt falan gözümüzü korkuttu önemli olan altının yüksek olması yakıtı ve sorunsuz olması tavsiye edermisiniz...babamda 96 corolla var altının yere yakınlığından şikayetciyiz ve frenleri çok kötü satıp 2001-2004 toyota rav 4 veya böyle bişey almayı düşünüyoruz....