Ynt: ford 6600 yakıt testi
Maaşallah, iyi bakmışsın, aynısı 1977 model bizimde vardı, 94 yılında sıfır 70-56 ile değiştik, 80 li yıllar ve 90 ların başında gençliğim bu traktörün tepesinde iş yaparak geçti, paylaştığın resimleri gördükçe anılarımda tek tek gözümün önünden film şeridi gibi geçti, bu traktöre geniş teker olayı ve özellikle kabin çok kibar ve güzel olmuş.
Bunları getiren yurtdışından kaçak getirmiş sanırım babam İstanbula gidip ithalatçı firmadan almış, ben küçüğüm tabi o yıllar ve yıllarca ruhsat çıkartılamadı, Made in England yazar üzerinde, traktörü sattık gitti 94 de ama satışınıda 2011 yılında yaptık, verdik notere vekaletname satış yapıldı vs. vs.., anlamam bu işlerden yok vekalet falan ama ruhsatsız araç sahibi olmakda epey zor bişey.
Öyle öteberi traktörde göremezsiniz bakın ön tekerlek jant içinde ağırlıklar vardır, çok sesli kütür kütür bir çalışması vardır, bizimkininde kabini vardı, kabinin içinde ses hepten fazlalaşıyordu haliyle, o yüzden olsa gerek benim kulaklarda biraz arıza var, üzerine bindikmi iş yapmaya aralıksız 20 gün sabah 6 dan akşam 9 lara kadar durmadan tarla sürerdim, pullukta falan mazot götürürüdüm yan tarafına bir tahta sandık ilve etmiştik ona çanta vidonla mazot koyardım, tabi gençliğe bile yeni adım atmışız akşam ininince tepesinden yürümeyi unutmuş gibi adımlarım şaşırırdı.
Onaltı yıl kullan ve kendisinden 10 beygir küçük sıfır traktörle kafa kafaya değiştiğimiz zamanın kral traktörüdür, gerçek bu, hani çıksında biri desin şu traktörü kullandım, demesin hadi kullanmasını esgeçelim bakın 16 yıl sakladım gittim kendinden 10 beygir küçük sıfır traktörle değiştim desin, oysa biz saklamadıkda çatır çatır çalıştı çok iş yaptı gerçekten, hatta ben kızmıştım biraz ama yerine sıfır gelen traktörde 70-56 az yakıtla pancar sökmeye falan çok işimize yaradı, demek istediğim değişilen traktörde aslında işgörür olsun yani, şimdi artık olmaz böyle bişey.