Selam Atilla Bey,
Ford5000 bencede güzel bir traktör, bende yok ama amcamda var, 1972 de 0 km almışlar, iki kez revizyon oldu ama ortalama senede 1000 dönüm yer işliyorlar. Şu anda bile tertemiz ve her işi yapabiliyor. 1977 ' de sıfır km olarak aldığımız 5600, 5000Süpere göre çok daha başarılı diyebilirim. Hatta o tarihte traktörü Polatlı ' ya getirdiklerinde (ben 1 yaşındaymışım) herkes başına toplanmış. 5600 o tarihten beri bizde ve şu anda TD85D nin yedeği olarak dinleniyor. En ilginç şehir efsanelerinden biri; amcam 1985 li yıllarda köyden pancar getirirken (arkasında 2 römorkla, ~18 ton ile) Karahamzalı rampasından inerken, biz onu önde izliyorduk. Birden traktör sağa sola savrulmaya başladı. Sonra birden hızlanmaya başladı, eksozdan çıkan siyah duman kesildi, inişi bitirirken yanımızdan roket gibi geçti...Şanzuman ve lastik sesi hala aklımda, babam ve büyük amcam bi küfür salladı, traktör yanımızdan geçtiğinde hızı 100 km vardı...Sonra amcam anlattı, eşşeklik bende rampanın başında çözmeliydim birini dedi. O siyah dumanın kesildiği yerde devrileceğini anladığından vurmuş vitesin dibine, sallamış...Traktör ecevit vitesinde 18 ton yükle karşı rampayı çıktı...Şimdi size bi fotosunu gönderiyorum, Biraz boya istiyor ama dedimya, uykuda şimdi, uyanınca boyatacam, başka masrafı yok zaten...Birde bilgi, bir arkadaş T2 blok diye birşey yazmış..Ford bloklarında yazılı T1, T2 ve T3 blok dökümünün yapıldığı vardiyayı gösterir, herhangi bir fark yok yani