Ynt: Fendt Kullanıcısına Sorularınız.
İyi dlileklerini ve kutlamalarını belirten tüm üyelere teşekkürler ederim.
Sanırım sizler sordukça makinanın özellikleri de hatırlanmaya devam edilecek;
Gene başka makinalarda hemen hiç rastlanmayan şekilde olan özellikler bunlar;
46 - Lastiklere su basabilirsiniz, yanlız antifriz koymayı unutmayın. Bunu ben demiyorum Fendt Firması katalogda diyor. Yani fabrikadan lastiklere su basmak serbest, garantiyi bozmaz diyor. Bu önemli.
Cevap olarak ise önde 870 kg ön çeki düzeni ile şipşak takılıp sökülen bir ağırlığı opsiyon olarak satın aldım. Bu 870 kg bile arkaya 4000 kg kombineyi lifte alıp seri olarak dönüşlerde geri frenaj anında önünün kalkmasını engellemiyor. Arka ağırlık ise almadım. Makina zaten 5500 kg. ön ağırlığı da takarsak 6370 kg. tekerlere de su basarsak 7800 kg. Benim şu an itibarı ile rodeoya katılmayı falan düşünmediğim için arka ağırlığa pek ihtiyaç duymuşluğum yok. Ama 30 tonluk römorku silaj zamanı edinebilirsem sanırım o zaman ağırlık gerekecek. Onu o zaman düşüneceğim.
Gene bir özellik;
47 - Yakıt, yağlama ve hidrolik düzeninde biyo yakıt ve biyo yağlar kullanmanız katalogda kullanıcının keyfine bırakılmış. Diğer markaların bir çoğunda bu garanti sonlandırıcı olarak gösterilip yasaklanmış, bazı firmalarda ise aynı modellerde yurt dışında serbest iken gene ülkemizde satılan aynı modellerde yasaklanmış. Bu daha da önemli. Seneye deneyeceğiz bakalım.
Kullanılan ekipman ise Amazone ağırlıklı, Kombine olarak Amazone 3m dik rotovatör+merdane+D9 mibzer, Çift kazanlı Amazone gübre saçar. Bu Amazonelar Bilgisayar kontrollü ve kabin içinden takip ve kontrol-ayar sistemleri ile çalışıyor. Taral 18 m. 3000 lt. Pulverizatör, bir adet ciguli (Önde kullanıyorum), iki de ismini cismini zikretmeyeceğim kalite kontrolden uzak, natamam ve geliştirme aşaması tarafımdan sürdürülen rezil aletler. Pulluk, diskharrow kullanmıyorum. (Ekipman ile ilgili soruları detaylandıracak isek lütfen onu alet-ekipman kısmında yapalım.) İleride ise alınma programında olanlar : 2009 Mayıs; Kemper 2200 ot toplamalı silaj makinası, Kühn koşullandırıcılı ot biçme,2009 Eylül; Lemken diskli tırmık (adı tam bu olmayabilir) 2011 Eylül Lemken 6 Soklu kulakları taraklı pulluk. Anlaşılacağı üzere minimum toprak işleme olarak adlandırılan yönteme inanmış bi meendiz kardeşiniz olarak pulluğu 4-5 yılda bir kullanacağım.
Amanın bu arada gök gürlüyor; bu arada bi çay yapın kendinize benden. Ben de bu arada arazide 415 le turlayıp geleyim.