kemalgulden link=topic=41326.msg775179#msg775179 date=1379338645' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba; epeyce yazınızı okudum isimlere bakmadan okudum çoğuna güldüm ister istemez, gülmediklerimde var elbette bilmediklerimi de örendim paylaşımlarınızdan. ama şu Fendt motorlar az mı yakar çok mu yakar konusunda kendimi tutamadım birşeyler söylemek istedim. adamların teknolojisi mükemmel arkadarşlar. ben bu sene NH TL90A kulladım. mısır zamanı tarladan tüccara mahsül çektik. 5 motor vardı, NH TD65D 2WD, NH TD75D 4WD, Case Jx85 4WD, NH TL90A, Stayr 8073, bazen de NH TD85D. bunların hepsini kulladım. bunların içinde en uygun olanı en hızlısı en konforlusu TL90A olandı. öncelikle debraj denilen olayı unutmuştum, elektro hidrolik 24+24 vites vardı üzerinde debrajı sadece motoru çalıştırırken kullanıyordum. TL90A ya da bakılacak olursa öyle aham şaham bir teknoloji ile üretilmiş bir motor değil aslında ama inanın ki o saydıgım motorlar içinde merdeces rahatlığı vardı. elbette ki teknik özelliklerine bakıyorum inceliyorum, motor hacmi, bakım aralığı, hidrolik çıkışları, kabinyapısı, PTO, tork yol hızı, vs. bunlar bakıldığı zaman ise arkadaşlar 2000 lira değecek bir sistemi var motorun. dedim ya ben bu sene 9 - 10 farklı model kullandım, bunların içinde 2006 model TL90A mükemmeldi, bir de Fendt 412 Vario bunu düşenemiyorum bile. öncelikle kabin içindeki gürültü seviyesi 70 db kadar ki bu da zaten evinizdeki buzdolabı kadar ses demektir. yad koltuğun yarım döner olması, yada debraj sisteminin olmaması, yada her şey tek dokunuşla kontrol edilebilir düğmelere bağlanması ve bunların en az 10 yıl o şartlarda çalışabilirliliği. işte bu teknoloji. kazancınız sadece 10 yılda 15 ton kadar mazot değil arkadaşlar tek taraflı bakmamak lazım. o motorların üzerinde bizlerin canı eskiyor neden daha iyi olmasın. neden 70 - 80 binlira verip hala debrajına basamadan vitesini atamadığımız makineleri kontrol etmeye çalışalım. biz bu işleri babamızdan devir alıyoruz onlar ile aynı zamanda bu işi yapmıyoruz. olnlar kara şanzumanlı çakma vitesli kullanmışlar diye bizde mi aynısını kullanmalıyız, elbette ki değil, ben bu işi atamdan dedemdem devir aldıktan sonra bir adam ileri götüremediysem o zaman benim varlığımdaki amacım nedir?