Fendt 208 vario(ikinci el)

aynen üstad 80 hp orjinali galerici aklınca akıllı güç sistemi fln bırseyler soylemıs ama yazılımla dahı olsa 105 anca olur (chıptunıng %30 artırım sağlar ) İlk kez boyle modellı fendt alınca cıldırmıs anlasılan bu motor ilanda once 160dan basladı 200e kadar cıkarmıs fıyatı :D

Fiyat olarak sıfır fiyatını yazmış az kullanılmış ya ondan 200.000 çekmiş.

O iki tane tumosan ölür bu ölmez ama. Kalite satin almak baska bir sey. Fiyati yuksek ama yeni alinir o parayla

Hadi Maxima'ya tamam kalite konusunda güven vermiyor, ama yinede o paralara nerdeyse aynı model 2.el 2 tane Landini powerfarm 100 ya da 110 alınır ya da ben öyle yapardım Mustafa. Kullandığım için gayette eminim ki öyle bir Landini o Fendt'ın gördüğü yaşı görür ve 102 hp Landini yine malum Fendt'ı yapılan iş olarak aratmaz. Bence kalite satıyoruz diye haksız yere fiyat şişiriyorlar.

Bir de şu var(misal):
Bizim bir abi bundan birkaç sene önce 94 model Mercedes E200 aldı. Araba hakikaten şahane. Ama gel gelelim 1-2 yıl sonra sağdan soldan internetten parça aramaktan telef oldu. En son silecek motoru arıyordu buldumu bulamadımı bilmem.
Böyle olduktan sonrada ben böyle kaliteyi.. neyse:)

Sorulan soru aslında: Nitelik mi, yoksa Nicelik mi?

Ama şimdi bir kere 100 hp Fendt olur Valtra olur. O landiniler onlar kadar güçlü değiller. İş kapasitesi olarak Landiniden üstünler. Biz Valtra kullanıyoruz. Alırkende nerdeyse 2 new holland parasıydı. Bunca sene kullandık yakıt olsun çekiş olsun kesinlikle üstün. Kendisi hayli hayli telafi etti. Bizim Valtraya taktığımız takımı ne landini ne new holland ne de massey ferguson çekebiliyor. Yani o kadar para isteniyorsa sana faydası muhakkak ki olur. Parasını şişirmek ayrı bir konu sende pazarlığını edersin hesabına gelirse alırsın.

Sen bi Fendt yada Valtra kullan bir süre ondan sonra fikrin değişecektir. Bazı şeyler karşıdan bakarak anlaşılmıyor. Bizzat işin içine girmek lazım.

Mercedes konusuna gelirsek. İnternetten niye parça arıyor ki. Onun servisleri var ülkemizde. Hatta Çorludada var. E200 parçası muhakkakki vardır.

Ha tamam her parça istediğin dakikada sana hazır edilemeyebilir. Ama o parçada 10 senede bir lazım eder.

Ama şimdi bir kere 100 hp Fendt olur Valtra olur. O landiniler onlar kadar güçlü değiller. İş kapasitesi olarak Landiniden üstünler. Biz Valtra kullanıyoruz. Alırkende nerdeyse 2 new holland parasıydı. Bunca sene kullandık yakıt olsun çekiş olsun kesinlikle üstün. Kendisi hayli hayli telafi etti. Bizim Valtraya taktığımız takımı ne landini ne new holland ne de massey ferguson çekebiliyor. Yani o kadar para isteniyorsa sana faydası muhakkak ki olur. Parasını şişirmek ayrı bir konu sende pazarlığını edersin hesabına gelirse alırsın.

Sen bi Fendt yada Valtra kullan bir süre ondan sonra fikrin değişecektir. Bazı şeyler karşıdan bakarak anlaşılmıyor. Bizzat işin içine girmek lazım.

Mercedes konusuna gelirsek. İnternetten niye parça arıyor ki. Onun servisleri var ülkemizde. Hatta Çorludada var. E200 parçası muhakkakki vardır.

Ha tamam her parça istediğin dakikada sana hazır edilemeyebilir. Ama o parçada 10 senede bir lazım eder.

Kısaca demem o ki: Benim kafama yatmadı Mustafa. Keşke Valtrada denemiş kullanmış olsaydım. Landini Fendt Valtra MF JD hepsi şahane makine lafım yok. Herkesin kapısının önündeki kendine güzel gelir bir de bilirsin 'Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş' fazla abartmayalım konuyu. :)

Kısaca demem o ki: Benim kafama yatmadı Mustafa. Keşke Valtrada denemiş kullanmış olsaydım. Landini Fendt Valtra MF JD hepsi şahane makine lafım yok. Herkesin kapısının önündeki kendine güzel gelir bir de bilirsin 'Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş' fazla abartmayalım konuyu. :)

Sonuçta herkes hesabına gelen traktörü alıyor. Bende senden çok farklı düşünmüyordum Fendt pahalı derdim. Taa ki bir gün 312 vario ile bir tur atana dek. Adamlar yapmışlar traktörü. O vario şanzıman olmuş yani. Vites namına birşey yok sanki koca traktörü akülü yapmışlar. Gerçekten çok değişik bir his :)

Sonuçta herkes hesabına gelen traktörü alıyor. Bende senden çok farklı düşünmüyordum Fendt pahalı derdim. Taa ki bir gün 312 vario ile bir tur atana dek. Adamlar yapmışlar traktörü. O vario şanzıman olmuş yani. Vites namına birşey yok sanki koca traktörü akülü yapmışlar. Gerçekten çok değişik bir his :)

Samimi söylüyorum Mustafa, Fendt'i 'al şurada tur at senin olacak' deseler biri tarif etmeden belki yerinden kıpırdatamam. Teknolojiye karşı değilim ama tarlada pilot değil çiftçi olmaktan zevk duyarım. Klasik kafalı adamım 1-2-3-4 vites görmeden rahat etmem :D
Muhabbet için ayrıca teşekkürler.

Samimi söylüyorum Mustafa, Fendt'i 'al şurada tur at senin olacak' deseler biri tarif etmeden belki yerinden kıpırdatamam. Teknolojiye karşı değilim ama tarlada pilot değil çiftçi olmaktan zevk duyarım. Klasik kafalı adamım 1-2-3-4 vites görmeden rahat etmem :D
Muhabbet için ayrıca teşekkürler.

Bak o traktörü yerinden oynatmak 1-2-3-4 yapmaktan daha kolay. Traktörü çalıştırıyorsun, TMS diye bir tuş var ona basıyorsun ektanda tik işareti çıkıyor, shuttleyi ileri yönde dokunuyorsun, sonra el frenini indirip Allah ne verdiyse yapıştırıyorsun :D bu kadar. O kademesiz olarak hızlanıyor. İstersen az bas yavaş gider, çok bas hızlı gider. Rampada motor bayılırsa kendesini yavaşlatır. Rampa aşağı gaz kesersen hızlanmaz yavaşlar. Hızını sabitlersen o hızı korumak için gerekirse kendisi gaz veririr yada gaz keser. Yolda bu denli rahatsa tarlada sen düşün. Gerçekten farklı makinalar...

Muhabbet ne demek her zaman ederiz:)