Traktörüme 15 bin harcadım bana gore 80,binlik traktorler ile eş deger oldu.
Yapilan islemler aşağıdadır
1. Traktöre yeni nesil traktörlerin beyinli hidrolik sistemi takıldı. Pamuk gibi direksiyonu var.
2. Turbo takıldı,traktör kendi emsalleri ile aynı tonajda 1 vites daha hızlı gidecek güçtedir.
3. Radyatör super 5 kanallı olarak değiştirildi. Sogutma daha hızlı sağlanıyor.
4. Turbo takıldığı için, intercoll radyatörü ve yağ soğutma radyatörü takıldı.
5. Turbo takıldığından dolayı pompa yeni nesil traktörlerin elektirikli pompası ile değişti. Bosh marka pompa takıldı. Konak acilmadan vurdurarak çalışmaz,kontak kapanınca stop eder.
6. Kömürlü debriyaj sistemi sökülerek yerine,mf 285 in rulmanlı bilya sistemi takıldı. Kömür bitti yedi muhabbeti ortadan kalktı.
7. Elektrik tesisati komple söküldü,yeni tesisat çekildi. Elektironik devir saati,elektironik hararet saati mozot saati hepsi faal calismaktadir.
8. Traktör turbo takıldıktan sonra son gazda net 4 bin devir yapıyor,resmen kükruyor.
9. Enterlerin on aks sisteminin bağlı olduğu kütük dökümdür ve cok zayıftır. Onun yerine tomruk yükleme kepçelerine takılan kütük takıldı.Ön zayıflık tamamen giderildi.
10. Metal olan 6 kanat pervane,plastik olan 8 kanat pervane ile değiştirildi,plastik pervanelerin hava sirkülasyonu metalden 4 kat fazladır.
11. Enterlerin orjinal on ağırlığı hafif olduğu için,kafa kaldırma problemi vardir. Önüne takılan çelik kütüğe çelik tampon yapılarak, 260 kg mf ağırlığı takıldı. Kafa dikme problemi ortadan kalktı.
12. Hidrolik kolları yeni nesil traktorlerinki ile değiştirildi. Tek sorun çok kol kırıyorum. Asılınca gavur gibi asılıyor,ya yuk gelecek ya bi yeri koparacak o şekil asılıyor enter.
13. Enterlerin freni zayıftır. Orjinali iptal edilerk, havalı çift kaliperli disk fren takıldı.11 ton 250 kg net yükle,duvar gibi rampada denendi. Resmen frenler traktörü kazik gibi çakıyor.
Sözün özü dostlarım. Motorunu keyfine gore dizayn et,gozun gibi bak senin için ondan iyisi yoktur. Biz orman işleri yapıyoruz. Ormanda cift cekerlerin gidemediği yerlerde ben arkama bakmıyorum. İnanın o kadar marka motor kullandık,bu enterin tadını,çekişini hiçbirinde göremedim.