Kumes isini neden biraktin abi suan tavukta ciddi miktarda kar var bizim orda 70 binlik var elini surmeden her donem 70 80 bin temiz para kaliyo
Biz bırakmadık, 50 000 altı bırakan arkadaşlar, yeri müsait olan kişiler var.
Kumes isini neden biraktin abi suan tavukta ciddi miktarda kar var bizim orda 70 binlik var elini surmeden her donem 70 80 bin temiz para kaliyo
burada köye 8 sene önce kooperatife yüklü Simenal verdiler.Hayvan işine girecek adama ver 7 yıl faizsiz kredi. 2 yıl ödeme isteme bak nasıl hayvancılığa giriliyor... 300 koyun verecekmiş, nerden gelecek bu hayvanlar? Ne kadar sağlıklı olacak, ırk özellikleri ne olacak. Genç çiftçi ile gelen ve millete düve diye verdikleri hayvanlar geliyor aklıma...
Yusuf abi sizin bölgeye dışardan hayvan sokmak çok büyük hata.burada köye 8 sene önce kooperatife yüklü Simenal verdiler.
hayvanlar geldi daha yaşı gelmemiş hayvanları yüklemiş yollamışlardı.
yüzde 30'u sağ kaldı gerisi hep öldü.
iklime bile ayak uyduramadilar.
erzurumda yaşamadan bunu tahmin edip düşünen sana teşekkür ederim.Yusuf abi sizin bölgeye dışardan hayvan sokmak çok büyük hata.
Erzurum ve benzeri iklimler için yerli ırkları bir kaç kuşakta ıslah etmek en doğrusu.
sizin şartlar hayvancılık için çok ağır.
sadece soğuk yüzünden bir kaç ırk dışında hayvancılık düşünmek bile hata olur.
erzurumun kış şartlarını duymayan yok.erzurumda yaşamadan bunu tahmin edip düşünen sana teşekkür ederim.
erzurumda yaşayıp bunu akıl etmeyen tarım müdürlüğüne yazık
ben yağ bağlayamadım hayvan nereden bağlasın.erzurumun kış şartlarını duymayan yok.
sıfırın altındaki sıcaklıklarda hayvan kendi vucut ısısını yükseltmek için birşeyler harcıyor.
düz mantık gidersek soğuk iklimde yaşayabilen hayvanlar yağ bağlayan hayvanlar ayılar somon balıkları foklar penguenler şahsi görüşüm sizin orası için kolay yağ bağlayan ırklar önerilmeli desteklenmeli.
fikir değiştirdim abi siz hayvan bakmayın [emoji16]ben yağ bağlayamadım hayvan nereden bağlasın.
-20 ile -35 arasında geçen en az 3 ay var.
toplamda 6 ay kış.
vay halimize.
fakıbaba bi erzuruma gelse.fikir değiştirdim abi siz hayvan bakmayın [emoji16]
-35 ne demek biliyonmu dicem biliyon ben ölürüm orda yazın bulut geçse üşüyen insanım bizim köyün inekler il sınırında kamyonda daha ölür o havada [emoji16]
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]fakıbaba bi erzuruma gelse.
babası kalır fakısı gider