***Eşref Şekerli'den Veryansın 2***

Bereket ve Ciftci TV kanallarinda program yapanlarin hepsi ticari faaliyet yapiyor. Kiminin internet satis sitesi var, kimisi zooteknist olarak danismanlik yapip para aliyor, sanmayin ki ciftci icin kanusan Allah rizasi icin konusuyor. 500-1000 damizlik bunlara verseler hersey hallolur derler.

Diğer program yapımcılarını bilmem, ama benim çiftçilik harici bir ticari faaliyetim vs yok, Bereket TV`den bir şey aldığımda yok. Herhangi bir talebimde olmadı.

Ben tek tek programcilari ve katilimcilari tanimiyorum. Bazilarinin internet uzerinden sattiklari mallarin ortulu sekilde reklamini yaptiklarini farkediyorum. Bazen acikca " telefonunu birak arayalim, ve ya bana ulasin ben ulasilmaz degilim deniyor.

Herkes malini, tecrubesini satabilir, bunu acikca yaparsa daha iyi olmaz mi ?

Bazen bazi ticari mallari ozellikle gosterip reklam yapalar oluyor, buna televizyon reklamciliginda " urun yerlestirme reklam " deniyor, Rutuk farkederse ve ya sikayet olursa cezasi var, vergisi var.

Bu arada tecrubeyi aktarmak baska sey, ben su yemi, bitkiyi veriyorum diye 100 kere soyleyip sonra o urunu ve ya tohumunu pazarlamak baska sey.

Ben tek tek programcilari ve katilimcilari tanimiyorum. Bazilarinin internet uzerinden sattiklari mallarin ortulu sekilde reklamini yaptiklarini farkediyorum. Bazen acikca " telefonunu birak arayalim, ve ya bana ulasin ben ulasilmaz degilim deniyor.

Herkes malini, tecrubesini satabilir, bunu acikca yaparsa daha iyi olmaz mi ?

Bazen bazi ticari mallari ozellikle gosterip reklam yapalar oluyor, buna televizyon reklamciliginda " urun yerlestirme reklam " deniyor, Rutuk farkederse ve ya sikayet olursa cezasi var, vergisi var.

Bu arada tecrubeyi aktarmak baska sey, ben su yemi, bitkiyi veriyorum diye 100 kere soyleyip sonra o urunu ve ya tohumunu pazarlamak baska sey.
Urun yerlestirmedeki maksat ihyiyacin olmadigi halde urunu alman icin yapilan bilincalti maniplasyonudur (subliminal) esref sekerli'nin onerdigi kaba yemlerden hangisi gereksizdir, hangisi kesif yeme gore daha pahali veya sagliksizdir?

Urun yerlestirmedeki maksat ihyiyacin olmadigi halde urunu alman icin yapilan bilincalti maniplasyonudur (subliminal) esref sekerli'nin onerdigi kaba yemlerden hangisi gereksizdir, hangisi kesif yeme gore daha pahali veya sagliksizdir? Saman ve sut yemi ile sutculuk yaptigini zannedenler veya beside yonca verirsen hayvan ceker veya beside silaj verilmez diyenlerin atadan ogrendikleri bilgileri guncellemeleri gerekiyor.

Sn Guney46, Esref Sekerli Bey`in ne avukatiyim ne de dusmani.

Kendileri tohumunu ve silajini sattiklari ryegrass reklamini urun yerlestirme ile yani guya caktirmadan yapacaklarina bugday tohumu satsalardi hakliydiniz.

Ciftlik kurarken, ahir yaparken belli marka sut sagma sistemi, suluk takarken belli marka suluk gosterme, hayvanlara tabii urunlerden besin destegi diyerek kendi malini pazarlama, bu gibi seyler dikkatimi cekti okadar. Bahsettigim sadece Sayin Sekerli degil, bazi program yapimci ve konuklari.

Urun yerlestirme ile yapilan reklamda ihtiyac olup olmamasi onemli degil, reklam oldugu acikca belirtilmeden bir mal icin istek uyandirmadir. Pazarlama firmalari ayni kanallarda reklam bolumunde mallarini, adres ve iletisim bilgileri ile anlatiyor, burada sorun yok. Ama birkac bolum sadece bir urun ( ryegrass ) hakkinda israrla bahsedip sonra ben tohumunu satiyorum derseniz biraz garip oluyor. Belki normaldir de ben bir garip kafaya sahibim.

Urun yerlestirmedeki maksat ihyiyacin olmadigi halde urunu alman icin yapilan bilincalti maniplasyonudur (subliminal) esref sekerli'nin onerdigi kaba yemlerden hangisi gereksizdir, hangisi kesif yeme gore daha pahali veya sagliksizdir? Saman ve sut yemi ile sutculuk yaptigini zannedenler veya beside yonca verirsen hayvan ceker veya beside silaj verilmez diyenlerin atadan ogrendikleri bilgileri guncellemeleri gerekiyor.
ticari anlamda süt işi yapan birinin tv programına bakarak yemleme programı yapacağına hiç inanmıyorum. bizim köyde 4 ineği olan çiftçi bile veterinere danışır veterineri kendi çağırmasa bile başkasına geldiğinde kahvede çay içilirken gider sorar. yemleme hızlı sonuç alınan bir iş kimse tv reklamına kanmaz. o tv kanalları havanda su dövüyor.

Sn Guney46, Esref Sekerli Bey`in ne avukatiyim ne de dusmani.

Kendileri tohumunu ve silajini sattiklari ryegrass reklamini urun yerlestirme ile yani guya caktirmadan yapacaklarina bugday tohumu satsalardi hakliydiniz.

Ciftlik kurarken, ahir yaparken belli marka sut sagma sistemi, suluk takarken belli marka suluk gosterme, hayvanlara tabii urunlerden besin destegi diyerek kendi malini pazarlama, bu gibi seyler dikkatimi cekti okadar. Bahsettigim sadece Sayin Sekerli degil, bazi program yapimci ve konuklari.

Urun yerlestirme ile yapilan reklamda ihtiyac olup olmamasi onemli degil, reklam oldugu acikca belirtilmeden bir mal icin istek uyandirmadir. Pazarlama firmalari ayni kanallarda reklam bolumunde mallarini, adres ve iletisim bilgileri ile anlatiyor, burada sorun yok. Ama birkac bolum sadece bir urun ( ryegrass ) hakkinda israrla bahsedip sonra ben tohumunu satiyorum derseniz biraz garip oluyor. Belki normaldir de ben bir garip kafaya sahibim.
Kismen katilmakla beraber konu biraz gorece. Kaba yem olarak agirlikli sadece samanin kullanildigi bir ulkede ryegras tuketimini arttirmaya calismak her ne kadar tohumunu kendin satsanda (ryegras diye peyzas cimi tohumu satan sahtekarlarin oldugu yerde) farklidir ama avrupa' da ki gibi yogun kaba yemin kullanildigi yerlerde farklidir. Bu yanlistan dolayi ki sut ikame yemi olarak kullanilmasi gereken kesif yem ama besin kaynagi olmustur. Esrek sekerli, fezy al daki arkadas ve diger katki saglayan kisilerin once ne dediklerini algilayip, mumkunse uygulayip farki gormemiz gerek ve kesinlikle fayda sagliyacaktir. Ben uyguluyorum ve faydasini goruyorum bundan dolayida beni aydinlatan bu kisilere minnettarim atadan ogrenen kisilerin dediklerini uygulamadigim icinde sukrediyorum. Amacim kimseyi kirmak degil, kusur ettiysem affola

Kismen katilmakla beraber konu biraz gorece. Kaba yem olarak agirlikli sadece samanin kullanildigi bir ulkede ryegras tuketimini arttirmaya calismak her ne kadar tohumunu kendin satsanda (ryegras diye peyzas cimi tohumu satan sahtekarlarin oldugu yerde) farklidir ama avrupa' da ki gibi yogun kaba yemin kullanildigi yerlerde farklidir. Bu yanlistan dolayi ki sut ikame yemi olarak kullanilmasi gereken kesif yem ama besin kaynagi olmustur. Esrek sekerli, fezy al daki arkadas ve diger katki saglayan kisilerin once ne dediklerini algilayip, mumkunse uygulayip farki gormemiz gerek ve kesinlikle fayda sagliyacaktir. Ben uyguluyorum ve faydasini goruyorum bundan dolayida beni aydinlatan bu kisilere minnettarim atadan ogrenen kisilerin dediklerini uygulamadigim icinde sukrediyorum. Amacim kimseyi kirmak degil, kusur ettiysem affola
ustam kusurluk bişi değil bu.
regras bizim bölgede adı karaçim namı kadar hayvancılık dostu değil aslında kıraç arazilerde mera ihtiyacı için iş görüyor.
balyaya biçim zamanı yağmur dönemine geliyor gelecek yıl için tohum döktürmek falan uzun bir yatar dönemi var.
ama kıraç arazilerde kurtarıyor.
o saman yem ile bakanlar arazisine göre fazla hayvan bakan bütçesine göre iş yapmayan plansız iş yapan sizin deyiminizle atadan görmeciler. tv programları boş iş usta.

Gülüyorum Bunları okudukça o adam biz gibi görünüp bizden biri gibi görünüp ticari faaliyetlerini yönetiyor aslen kapalı çarşı kuyumcusu o çok övdüğü kendi çiftliğini de sattı diye biliyorum tarım bakanı olursa gerisini siz düşünün " Herşey Göründüğü Gibi Değildir "

Eşref şekerli ilk önce cami imamı olarak yaşamını ikame ettirirken sonrasında bırakıp kuyumculuğa başlamıştır,Onu da bıraktık tan sonra çiftçiliğe başlayan Eşref şekerli çiftliği bıraktımı orasını bilmiyorum ama en son www.esrefsekerli.com sitesi üzerinden kurumsal ticarete başlamıştır bu siye üzerinden tohum makine ekipman ikinci el çiftlik satışı,gebe düve alım satım danışmanlık gibi isler yapmaktadır.

Değerli fikirleri olduğu gibi bu işi gerçekten iyi bilen birisi,ama ilerde veya bugünde para daha tatlı gelip hayat nereye sürükler bilinmez inşallah hep doğru yolda olur.cunku çok kişinin vebaline girer.

Son olarak YouTube da çiftçi tv ile çektiği program videoları kaldırılmış bi sorun mu oluştu bereket ve çiftçi tv ile bilemiyorum

Son olarak para nın sevdiğimiz Eşref şekerli abimizi değiştirmemesi dileğiyle çünkü bu aralar iyi para kazanıyor

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt