ERKUNT'A BİR AYDA İKİNCİ ZAM-GÜNCEL FİYATLAR

Bizim bölge bayii geçtiğimiz haftalardaki tarım fuarlarında satış patlaması nedeniyle şaşkına döndüklerini, ellerinde olmayan, iki aydan önce gelmez dedikleri, pazarlıklar da fiyat indirmemelerine rağmen her zamankinden çok fazla traktör sattıklarını söylediler. Bu nasıl bir iştir anlamadım?
Bunun tek sebebi ziraat teki 5 yıl ödemeli kredi.
Millet bilinçsizce kullanıyor ama bir yerde patlak verecek

Bunun tek sebebi ziraat teki 5 yıl ödemeli kredi.
Millet bilinçsizce kullanıyor ama bir yerde patlak verecek
Bu kredinin faiz oranında da geçenlerde az bir yükseliş oldu. Ziraatteki 5 yıl ödemeli kredi çiftçiler için. Araba fabrikaları da aynı durumda, fiyatın nereye çıkacağı meçhul olmasına rağmen aylarca sıra bekleyen ve de çiftçi olmayan pekçok alıcı var...

6 seri MC cormick 46000 Euro ya kadar düştü KDV hariç landini 6 160 50 bin Euro fiyatlar düşüşte Avrupa'da enflasyon eksi ye düştü banka lar faizleri %1 lere kadar düşürdü 3 yıl icin lizing de case de %0 faiz var şuan

Bilgilendirme için teşekkür ederim dostum.
NH ve Case de fiyatlar nasıl?
6 serisi NH ve ya Case Maxxum fiyatları hangi seviyede?

Bilgilendirme için teşekkür ederim dostum.
NH ve Case de fiyatlar nasıl?
6 serisi NH ve ya Case Maxxum fiyatları hangi seviyede?
Şuan New Holland da 2 modelde indirim yapmışlar tam fiyatları yazmıyor ama 145 beygir olan 60 bin Euro civarında di diğeri de 80 binlerde dir ayrıca 6.180 model alana rauch gübre atma makinesi bedava diyor oda 12 bin Euro civarında
Screenshot_20200906-101635.jpg
Screenshot_20200906-101624.jpg

Ziraat İn kredileri etkili eski traktörü peşin satıyor eline para geçiyor gıdıp bunu 5 yıllık taksitle alıyor o parayı gıdıp başka yere bağlıyor bazen mantıklı da gelıyor aslında gıt gıde zamlanıyor bırde orası var ama şu anda o kadar farklı bir ekonomik ortam varkı ben Bir türlü çözemiyorum
Örnekle anlatırsak Cemal şimdi eski traktörün götürüp 130 bine satsa yenı traktörü 250 bine alsa gider bankadan 250 kredi çeker en fazla yılda 60 bin TL para öder 130 bin TL yede gider Bi yatırım yapar hem sıfır traktörü hemde yatırımı olur ziraat kredisinin faizi çok az duyduğum kadarıyla

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Çıkan krediyle traktör fiyatı arasında ciddi bir fiyat farkı var. Kasko bedelinin %75 ine kredi cıktıgı için. Örneğin 300 bin TL olan bir traktörle cıkan kredi 210 bin kadar oluyor. Aradaki farkta eski traktör sayılıyor. İkinci elde kredi çıkan traktörlerde satiş fiyatı ve çıkan kredi arasında ki makas her gecen gün artmakta öyle ki çogunda 2 katı fiyatlanmayı görmüş vaziyette. Her iki taraflı sıkıştırma dan dolayı özellikle küçük ve orta ölçekli çiftçinin mekanizyon yenilemesi zorlaşmakta. Ya tamam ya devam noktasında olan çiftçi geriden gelen yok ise bırakıyor. Devam edende bir arada belki hiç görmediği paraların borçu altına giriyor.

Çıkan krediyle traktör fiyatı arasında ciddi bir fiyat farkı var. Kasko bedelinin %75 ine kredi cıktıgı için. Örneğin 300 bin TL olan bir traktörle cıkan kredi 210 bin kadar oluyor. Aradaki farkta eski traktör sayılıyor. İkinci elde kredi çıkan traktörlerde satiş fiyatı ve çıkan kredi arasında ki makas her gecen gün artmakta öyle ki çogunda 2 katı fiyatlanmayı görmüş vaziyette. Her iki taraflı sıkıştırma dan dolayı özellikle küçük ve orta ölçekli çiftçinin mekanizyon yenilemesi zorlaşmakta. Ya tamam ya devam noktasında olan çiftçi geriden gelen yok ise bırakıyor. Devam edende bir arada belki hiç görmediği paraların borçu altına giriyor.
Sen merak etme onu Türk milleti halleder evlerde öyle bir şart var ama 300 edecek eve adam 400 kredi çok arttırıyor ekspere bin lira sıkıyon o işi halledıyor

Evde nasıl olur onu bilmem ufuk ama traktör de öyle olmuyor
O zaman ben anladım bu işten ben oyle yapıyorlar zannediyordum o zaman bu yeni traktör alanlar bizim burda hep eskiyi galeriye satıp yenisine kredi çekiyorlar bu nasıl oluyor daha yakınlar da arkadaşım erkunt haşmet aldı galıba 265 bine phantomu galericı 140 saydı bunlara 70 bin para verdi gerisine kredi felan çektiler ben öyle zannediyordum teşekkürler

O zaman ben anladım bu işten ben oyle yapıyorlar zannediyordum o zaman bu yeni traktör alanlar bizim burda hep eskiyi galeriye satıp yenisine kredi çekiyorlar bu nasıl oluyor daha yakınlar da arkadaşım erkunt haşmet aldı galıba 265 bine phantomu galericı 140 saydı bunlara 70 bin para verdi gerisine kredi felan çektiler ben öyle zannediyordum teşekkürler
Senin dediğin olaya dalak çıkarma diyorlar galiba bankaya borçlanıp acil nakit ihtiyacı ni karşılıyor