ERKUNT TRAKTÖRÜN E SERİSİ HAKKINDA BİLGİ

Ynt: ERKUNT TRAKTÖRÜN E SERİSİ HAKKINDA BİLGİ

yok hoca ilk iki traktörü kredi çıkmadan aldım kazık yedim.önce para sonra mal.ziraat bankasından çektim.4 yıl vade zor oldu ama iyi oldu.2012 eylül de ilk ödeme.şartları zorlayın ziraat ten alın.

20000 tl ye 4 yıl da ödenecek faiz 3680 tl

İSTEYEN ARKADAŞLARA KREDİ HESABI YAPARIM.NET ŞEKİLDE DENİZ BANK ZİRAAT BANKASI 3-4-5-6 YIL YILDA BİR ÖDEME.

ersanakyai link=topic=39911.msg356479#msg356479 date=1299745070' Alıntı:
Tümosanın 12+12 vitesli modellerinde de birebir aynı şanzıman var, Tümosan kullandığında şahane oluyor da Erkunt kullanınca mı hikaye oluyor? Erkuntun ZF serisinin şanzımanı tamamı yerli olmak üzere Ankarada fabrikada toplanıyor, e serisi carraro şanzımanları ise hazır geliyor, Carraro şanzımanı kullanan yerli-yabancı diğer bütün markalarda olduğu gibi. Şimdi orjinal massey diye satılan ithal 3600 serisi masseylerde de aynı şanzıman var, ama onlara tek bir laf eden yok. Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi bu tümosan ve massey dışında aynı şanzımanı kullanan bir sürü dev marka var (john deere, claas, landini vs.) Benim anlamadığım o markalara en ufak bir söz söylenmezken Erkunt aynı şanzımanı kullandığında niye bu kadar tantana koparılıyor. Bu yazdıklarım ön dingil için de aynen geçerli. Erkunttaki carraro marka ön dingilini kullanan onlarca traktör markası var.

http://www.tumosan.com.tr/tr/index.php?option=com_content&view=article&id=488&Itemid=776

tümosan kendisi üretiyor , %100 türk malı diye reklam yapıp milliyetçi duyguları sömürerek ama aslında parçaları ital edip montaj ederek satış yapmıyor.

Tümosan, 12+3 vitesli şanzımanlarını (aslen italyan fiat şanzımanıdır) kendisi üretiyor, tıpkı Erkuntun ZF serisi şanzımanlarını kendisi ürettiği gibi. Tümosanın 12+12 vitesli şanzımanları carraro t-506up modeli, 45 ve 50 serisi traktörlerindeki 8+8 vitesli şanzımanları da carraro t-50 modeli ve hepsini yurtdışından hazır alıyor, fuarda gidip incele. Düne kadar 4 çeker ön dingilleri de carraro marka idi, temin sıkıntısı çektiği ve hemanın daha ucuz olması sebebiyle artık hema marka 4çeker ön dingil kullanmaya başladı.

qarizmatiqa link=topic=39911.msg359063#msg359063 date=1300016334' Alıntı:
http://www.tumosan.com.tr/tr/index.php?option=com_content&view=article&id=488&Itemid=776

tümosan kendisi üretiyor , %100 türk malı diye reklam yapıp milliyetçi duyguları sömürerek ama aslında parçaları ital edip montaj ederek satış yapmıyor.

köylü link=topic=39911.msg357783#msg357783 date=1299864396' Alıntı:
vallah ne söyleyeyim.erkunt carcaro degil ne kullansa emsallerine güçlü oluyor.ZF şanzumanlı erkunt kendini ve sınırları aştı.kimse bir şey söyleyemez.E serielri şuan emsallerinden çok iyi bir güç sergiliyor.birçok bölgede e serielrinde sıara bekleniyor.gerçi tüm modellerde bu böyle.erkuntta.
BEDE BUGUN SAAT 17 20 İTİBARİYLE KREDİ İŞLEMELERİM SONUÇLANDI SERVET 80 4X4 STANDART KLİMALI YI ALMIŞ BULUNUYORUM.gönlüm lükstü ama hesab tutmadı.severek aldım.ALLAH olmayan herkese gönlüne göre istegine göre traktör araba ney istiyorsa versin.yoklugu çok kötüydü benim için.

hayırlı olsun abi güle güle kullan..

ersanakyai link=topic=39911.msg359355#msg359355 date=1300038227' Alıntı:
Tümosan, 12+3 vitesli şanzımanlarını (aslen italyan fiat şanzımanıdır) kendisi üretiyor, tıpkı Erkuntun ZF serisi şanzımanlarını kendisi ürettiği gibi. Tümosanın 12+12 vitesli şanzımanları carraro t-506up modeli, 45 ve 50 serisi traktörlerindeki 8+8 vitesli şanzımanları da carraro t-50 modeli ve hepsini yurtdışından hazır alıyor, fuarda gidip incele. Düne kadar 4 çeker ön dingilleri de carraro marka idi, temin sıkıntısı çektiği ve hemanın daha ucuz olması sebebiyle artık hema marka 4çeker ön dingil kullanmaya başladı.

70 e lerde aynı 60 e ler gibi ileri geri vites sağ tarafta olsa çok daha güzel olacakmış.

ERSIN BEY BENDE RKUNT TRAKTÖR ALDIM70T 4*4 ZF SANZUMAN AMA COK PISMANIM GUCUNU MOTORU DEGIL O TRAKTÖR 10 SATTE DAHA TRAKTÖRUM SUAN AMA BUYK KONUSMAYIM AMA BU ONUMZDEKI CIFTLERI SURELIM BORCUDA VAR BIRAZ NASIPSE BORCUNUDA BITIRIP ELIMDEN CIKARMAK KIM NEDERSE DESIN SAME COK SUPER TRAKTÖR YAKIT YOK KEPCEDE GUBRE YUKLEDIM YAKLASIK 5SATTE YAKIN DURMADAN CALISTI INANKI YARIM TENEKE MAZOT YAKTI BASKASI SOYLESE INANMAZDIM SONUCTA SAMEDE SIFIR 7 SATTE BENIM ERKUNT OKADAR CALISA HERHALDE VARILLE MAZOT KOYMAM LAZIM

bir kere açılmamış traktör yakar hangisi olursa olsun.7 saate erkunt ta çok yaktı diyen bir mantık var.200-300 saatte açılıyor moturun açılması siz e baglı fabrika açıp da size verecek degilya.motoru aç saatini doldur ondan sonra kıyas et az yakıyor çok yakıyor diye.isteyen istediği marka modeli alır kimse silah zoruyla traktör almıyor.satmıyor.begenmesen satarsın 7 saate bir traktör varil varil mazot yakar diyorsan oda siz e kalmış. ne diyelim

köylü link=topic=39911.msg379359#msg379359 date=1302775547' Alıntı:
bir kere açılmamış traktör yakar hangisi olursa olsun.7 saate erkunt ta çok yaktı diyen bir mantık var.200-300 saatte açılıyor moturun açılması siz e baglı fabrika açıp da size verecek degilya.motoru aç saatini doldur ondan sonra kıyas et az yakıyor çok yakıyor diye.isteyen istediği marka modeli alır kimse silah zoruyla traktör almıyor.satmıyor.begenmesen satarsın 7 saate bir traktör varil varil mazot yakar diyorsan oda siz e kalmış. ne diyelim
ya bakma sen buna daha doğru dürüst cümle kuramıyo kalkmış erkunt şöyle same böyle diyo ..

bende sıfır aldım lik 4x4 standart.zf şuan 60 saat oldu.55 saate kadar zorlandım çekmedi yaktı kaz bile yemiyordu.daha dün açılma ibaresi oldu.hareket geldi motora 3 tane erkunt kullandım.sıfır aldım.ilk ki 100 saate açılmıştı.2008 lüks 300 saate açıldı.tam açtım mazotu koklarken sattım.alan hayrını görsün.5 li 14 nura pullukla tarla 2 de l2 yanide 1700 devirde tarla sürüyordum.tam kıvamına gelmişti bakalım buda 100 saate açılacak gibi salı günü 2200 devirdeydi dün 2400 devire 2500 devire gelmek üzere 2600 devirinde üstünde olacak pastımı gaza 2600-2700 ibre göstercek ha bu demek degilki bu devirde kullanacksın açmak için şart.hel bir yagını degiştir ilk bakımı yap sen daha yola çıkmadan varil varil yakıyor diye yaygara yap.daha düne kadar rolantide de bile gitmiyordu şuan rolantide pullukda gidiyor.açılmadık motora kullap tak olamaz.

köylü link=topic=39911.msg379387#msg379387 date=1302779735' Alıntı:
bende sıfır aldım lik 4x4 standart.zf şuan 60 saat oldu.55 saate kadar zorlandım çekmedi yaktı kaz bile yemiyordu.daha dün açılma ibaresi oldu.hareket geldi motora 3 tane erkunt kullandım.sıfır aldım.ilk ki 100 saate açılmıştı.2008 lüks 300 saate açıldı.tam açtım mazotu koklarken sattım.alan hayrını görsün.5 li 14 nura pullukla tarla 2 de l2 yanide 1700 devirde tarla sürüyordum.tam kıvamına gelmişti bakalım buda 100 saate açılacak gibi salı günü 2200 devirdeydi dün 2400 devire 2500 devire gelmek üzere 2600 devirinde üstünde olacak pastımı gaza 2600-2700 ibre göstercek ha bu demek degilki bu devirde kullanacksın açmak için şart.hel bir yagını degiştir ilk bakımı yap sen daha yola çıkmadan varil varil yakıyor diye yaygara yap.daha düne kadar rolantide de bile gitmiyordu şuan rolantide pullukda gidiyor.açılmadık motora kullap tak olamaz.
benim motor 450 saatte ve ne kadar bassamda 24 gzı geçmiyor ama çekişi iyi ...ibre hepsinde olduğu gibi 30 gazı gösteriyor 30 gaza ulaşmak için gaz telinin istinat vidasını ayar yapmalıymışız servis dediği buydu bana veben gerek duymadım..

Bu motorların maksimum devri 2350 d/d ' dır, motor açıldıkça bu devrin yükseleceğini düşünmeyin, pompayla oynayıp da bu devri yükseltmeye de çalışmayın. Göstergeler, başka markaların da kullandığı standart bir gösterge olduğu için üzerinde 3000 d/d gösteriyor. Göstergede 2300-2400 d/d ' yı görüyorsanız sorun yok.

Göstergede 2700 deviri görebiliyorsanız bu ancak göstergenin hassasiyetinin bozulmasıyla mümkün olabilir, motorun bu devirlere çıkması mümkün değil. Mesela bizim 70-56 ' nın devir ibresi 4000 devirlere geliyor neredeyse, motor gerçekten o devre çıkabilseydi traktörün 40km/sa hız yapması gerekirdi ama topu topu 28 km/sa yapıyor, bu da demek oluyor ki motor aslında 2800-3000 devir arasında çalışıyor.

aksazli link=topic=39911.msg379402#msg379402 date=1302782870' Alıntı:
benim motor 450 saatte ve ne kadar bassamda 24 gzı geçmiyor ama çekişi iyi ...ibre hepsinde olduğu gibi 30 gazı gösteriyor 30 gaza ulaşmak için gaz telinin istinat vidasını ayar yapmalıymışız servis dediği buydu bana veben gerek duymadım..

Erkunt traktörüm yok. Yeni bir traktör alırsam erkunt alacağım diye bir niyetim de yok alacağımda yok. Ama tüm Bursa ve İatanbul tarım fuarlarını dolaşıyorum. Tüm traktörleri inceliyorum. Hemanın ön dingil üretmesiyle gururda duydum ,Tümosanın LPG lisi ile de,Erkuntlarla da. Arkadaşlar bunlar bizim. Önü arkası Hindistan diye mesaj yazan kardeşimin ileti sayısı İKİ ve en yeni üye (?). Traktör fabrikası toplama bilgisayar demektir aynı zamanda. Traktör üreteceğim diye lastik ve far fabrikasıda mı kurmak gerekiyor?İsterseniz stop lambaları içinde ampul fabrikası kursunlar..

2008 model lüksüm vardı 80 lik 4x4 2700-2800 deviri gösteriyordu.şuan 2400-2500 devirde gidip geliyor ilk geldiğinde 2200 zorlanıyordu.65 saat 2500 devire çıkıyor.rampada degil.tabi devamlı 2000 devir ve üstü kullnmıyorum cepten gidiyor.yolda 1700-1900 devir arasında kullanıyorum.tarlada 1400-1600 devir arasında kullanıyorum.ara sıra devir üstü kullanıyorum motor açılsın şismesin diye.kardeşimin 50 saate lüks servet 2600 devire rahat çıkıyor.
AMA ŞU BİR GERÇEK FABRİKA AYRLARI İLE SAKIN OYNAMAYINIZ.ÖYLE OLSAYDI FABRİKADA O AYARLARI YÜKSELTİN İNDİRİN DEGİŞTİRİN DERLERDİ.SERVİSLERE GÜVEN MİYORUM.BU KONUDA ÇOK SEÇİCİYİM SERVİSLERİN EGİTİMİ ŞART HEMDE ÇOK ŞARTTTTTTTTTTTT..... ERKUNT TRAKTÖRÜN BUNU GÖZDEN GEÇİRMESİNDE FAYDA VAR...
--------------
asıl konu e serileri idi ama konu çok sapıyor.bu eserilerinin yakıtı çekişi performansı nasıl kullnanlar bilgi verirse sevinirim.

doganbey1 link=topic=39911.msg380178#msg380178 date=1302870869' Alıntı:
Dönerli 4 lü 12 inç pulluğu 4x4 nimet 70/e kabinsizi seri 1 ile 15 deviri ne yapyımsa geçiremedim. Sürülen tarla da kumsal
pulluk agırlıgı nasıl.8 tane bıçak var agır olabilir e serileri eger 4 lü 12 yi çekiyorsa sorun yok demek.yolda tarlada nasıl kaç saate.