erkunt sahipleri sizce erkunt traktorleri nasil yeterince kaliteli ve guclumu

Ynt: erkunt sahipleri sizce erkunt traktorleri nasil yeterince kaliteli ve guclumu

remoke link=topic=6579.msg74658#msg74658 date=1221139534' Alıntı:
erkunt traktorler dedıklerı gıbı kalıtelı ve yakıt ekonomısı yok bence.
gecen sene bır 80 lık cıftceker aldık ve pısman oldum yakıt cok ve guc yok galıba ılk ve son sahıbı ben kaldım arkadaslar..
....iyide arkadaşım konuşulanlar.o denemeler,yani bunlar .gerçek deyilmi diyosun.yanlış anlama ,konu hakkında bi fikrim olmadığından diyorum bvunları.bende bu makinalara yeni yeni ısınmaya başlamıştım.tabi kullanmışsın sen.daha iyi bilirsin.tşk.

Ynt: erkunt sahipleri sizce erkunt traktorleri nasil yeterince kaliteli ve guclumu

avazan link=topic=6579.msg144342#msg144342 date=1233178834' Alıntı:
ben 80t 4 çeker orjinal kabin bi erkunt almıştım şimdi satmayı denedim olmadı bayi ile sıfırı ile takas edeyim dedim bayi 2,ele fiyat dahi veremedi bir makina da ikinci el muhakkak önem taşır..şimdi verdiğimiz parayamı yanalım yok bize kardeş oldu bu erkunt onamı yanalım bilmiyorum. adamlar sadece satana kadar makinalarının ardında sattıktan sonra sahip çıknan bile yok.. paranıza yazık etmeyin derim...arkadaşım iyide okadarda deyildir diye düşünüyorum.yani piyasa belli okadarda ikinci ellerinde yiğilma göremiyorum ben.hatta diğer birçok markadan daha tutuluyor gibi.

kim nederse desin kim ne düşünürse düşünsün.köyümde ve çevremde ve onlarca erkunt var.60-70-80 genelde 4x4 şuan herkes kullanıyor.traktör olarak hiç bir sorun yok.satmaya kalktı biri şuan 2006 model 40-43 bin aralıgında 1000 saatin üzerinde.4x4 80 lik.kabinli.ha bu paraya bu traktörü şuan galerici almaz galarici 25000tl üzerinden bir mal almaz.şuan hiç almaz.piyasa ölü sıkıntı var.kuraklık var ne olduğu belli degi.çiftçi iki yıllık birikmiş borçla gübresiz ekinle sıra bekliyor.elbet her traktörde olduğu gibi erkunt dada sorun olabilir.dünyaca ünlü audi markasında mercedeste daha birçoklarında da hata oluyor.elbet olcak.kul yapısı. traktör olarak ekonomik ve güçlü.videoların dogruluk oranı fazla.3 yıldır kullanıyoruz çooookkkk memnunuz.

arkadaşlar tam erkunt süper diyorum you tubede bir yorum görüyorum 'bizim burada 2 kişi aldı aldıklarına bin bişmanlar yakıt çok güç yok' ya bıktım artık pes yani beni bi oyana bi buyana döndürüyorlar kız-*sw kız-*sw anladım ki tek çözüm bir erkunt kullanmak hemde çok ağır bir işte ama çevremde tek bir tane var komşu köyde adam zaten kendi kullanmaya kıskanıyo ve uzunköprüdede bayisi yok
ki gidip bakamıyorum öyle duruyom beakalım zaman ne gösterecek :S :S uyy-*s

perkinsin parçalarını(silindir,piston,sekman vb.) erkuntun döküm fabrikası üretiyor. zedef şanzımanın patent izni zaten erkunt firmasından alınıyor diye duymuştum.

wan7ed link=topic=6579.msg162805#msg162805 date=1236547920' Alıntı:
sorunn erkunttaa abii benım eski 654 enter war onun kutup basını masını soktugum yokk bıtmedi yanı sokerimde, yaw sıfır motor sıfır akü nekdar aDiii aku alıp takıyorsun yanı aküde suc olurmu suc erkuntta Amca adam gibi akü Taksin ..
7olikle enteri bagladim göt göte surukledim koydum kenara :))))
getir enteride 70 lik nımetle parçalayıp vereyim eline...Enter gormesek kullanmasak kandırcan walla o motorlar onceden ıyıdı artık yıldızı söndü eskı toprak sıfırlara kafa tutamaz

coyote26 link=topic=6579.msg171293#msg171293 date=1239177028' Alıntı:
getir enteride 70 lik nımetle parçalayıp vereyim eline...Enter gormesek kullanmasak kandırcan walla o motorlar onceden ıyıdı artık yıldızı söndü eskı toprak sıfırlara kafa tutamaz
Katılıyorum sana entelerin yıldızı söndü satılanların elinde kaldı

ranger link=topic=6579.msg171311#msg171311 date=1239181883' Alıntı:
Katılıyorum sana entelerin yıldızı söndü satılanların elinde kaldı

MESELA BEN ARKADAŞIM hersene hemen hemen 1000 tl masraf açıyo gel gelelim satmaya bi tek hurdacı alıyo oda 2000 tl yukarı almam diyo değiştirsen deiştiremiyon satsan satamıyon durum yok değiştirmeye bide koçseneden beri uğraş onunla tam adam ettimde satmaya kalk fiyat yok insan harcadığı emeklere acıyıp satamıyor

köylü link=topic=6579.msg153307#msg153307 date=1234298646' Alıntı:
(perkıns ve ZF buisimler türkcemi arkadaşlar.?) bu isimlerin türkçe olması ve ya olmaması bir şey ifade etmez.hangi ülke ürettiği bir malı % 100 kendi ham maddesi ve insan gücüyle elde ediyor.böyle bir sistem yok.perkıns ABD kökenli 150 yıllık geçmişi var.ama bu motorlar ve isimleri onlarca ülkede çeşitli model ve tiplerde üretiliyor.önemli olanı bü üretilen motora telif ücreti ödenmemesi.bu motor blok,yatak,gölekleri,krankları birçok malzemesi ülkemizde yapılıyor.birçok ünlü markalar türkiyede üeretiliyor türkn işçisi,nin elinden geçiyor.zf de ülkemizde üretiliyor.daha birçok ürünler burada yapılıyor.önemli olna para ödemeden hertürlü aklı ve fikri kullanıp bir şey üretmek onuda erkunt yapıyor.
bunu herkez anlamalı yok türk malı da neden motoru perkns yok zf neden bakın arkadaş ne güzel açıklamış teşekkürle..

arkadaslar bende cok tereddutteydim traktör alırken sahsen benim marka takıntımda yoktur burda yorumlarımı okuyanlar bilir.. ben bana en avantajlı hangisi gelirse onu alıp kullanmayı tercih ederim.. erkunt almamız bi tesaduftu acıkcası cok uygun ve temiz bi tanıdıgımız aracılıgyla bulup aldık.. ve erkuntten bekledigimden cok daha guclu cıktı ve yakıtıda cok az tek çeker olmasına ragmen 80t 4lu 14lu pullugu cekiyor.. ve cok seri yakıtıda gercekten cok azmış cok fazla deneme fırsatım olmadı yani ölçme ama surekli deponun uerin dolduruyoruz bakıyoruz hiç yakmamıs ara işlerde.. sahsen erkunttun servet 80 ni dururken 70ligi alınmaz diye düşünüyorum cunku bundada yakıt yok ben önceleri yakıtının fazla olacagını düşünüyordum ama baya az.. işte tum serileriden az yakacagını düşünüyorum.. gercekten konfor yönunden eksikleri var elektirik tesisatı cok saglam degil (2006 modeller için).. gurultulu biraz çalışması 1500 devirden sonra özellikle eksozları yenilerde degişmiş sanırım.. motor ve performansı super vites gecişleride guzel.. beklentileri karsılayacak bi traktör bana göre... tek çeker olmasına ragmen begendim ben.. satıp çift cekerini almayı düşünüyorum acıkcası.. :)

ya köylü kardeşim çiftçilerin durumunu kötüleyip durmaın ya bir kere de halinize şükredin sizi gören de kıtlıkdan gidiyoruz sanacak
bu ülkenin insanı çiftçisi neller görmüş geçirmiş de bir şey olmamış sen şimdi mböyle konuşursan olmaz

morrrrr kardeşim neyi kötülüyorum.gerçek olan kötümü yoksa zoruna mı gitti.ne anlatmaya çalışıyorsun

köylü link=topic=6579.msg195548#msg195548 date=1247728796' Alıntı:
morrrrr kardeşim neyi kötülüyorum.gerçek olan kötümü yoksa zoruna mı gitti.ne anlatmaya çalışıyorsun
bende köylü kardeşe katılıyorum.bence ülkenin durumunda bişey yok.başkaban öyle demiyomu koskoca başbakan yalan söyleyecek değil ya .uyanın kardeşim mahsülünü maliyetine satmıyormuyuz.devlet buğdaya taban fiyat veriyo 500 tl ton ama alacak tmo şubeleri olmayınca ne yapacaksın 350 ye esnafa satmaktan başka çaren varmı.çalışıp üretiyosak emek veriyosak kazanmayalımmı yatırım yapmayalımmı.sizi bilmem ama ben emeğimin karşılığının bu olmasını kabullenemiyorum.köylünün en zengini yazın 30 derece sıcakta bizzat çalışandır.

arkadaşlar bu konu burada açıldı. anlamayan arkadaşlara ne anlatsak ne söylesek boş.şuan ürettigimiz ve hasat ettiğimiz arpayı ve bugdayı ekmek için 2400 lira ile 1630 lira arasında kalitesine göre gübre kullanmadık mı.mazot yalan mı işte yeni verği ve zammı.geçen yıl arpanı bugdayını kaça verdin bu yıl kaça veriyorsun gübresiz arpa bugday ektiğimiz yalan mı.dekara 5 kğ gübre attık attınız yalan mı.şuan gübre 650liraya düşmüş ne derce dogru bilmiyorum bu insafsızlık degilmi.300 lira ya arpa alıyor tüccar.tmo daha alıma başlamadı.dün bir akrabam tarım krdiden 2008-2009 yılı ektiği ve şuan biçtiği arpaya 67 binliralık gübre ve mazot kullanmış tam tamına 200 ton arpa satması lazım sadece borcunu ödemesi için elinde 140 ton arpası var.ne karı var anlatın anlayın yahu buyıl açıklanan taban fiyatları hakaret anlayana dagıtılan beyaz eşyalar vs.vs. bütçe açık verdi dilenci toplımu oluyoruz adam çıkmış şükürden bahdediyor senin şükür anlayışın dilencilikse laf yok zaten.ne aldınız ne sattınızda kar ettiniz.ancka sitede traktör yarıştırıyorsunuz laf atıyorsunuz hadi alın o çeneneizi yorduğunuz traktörlari bu kafa ve bu politikalarla daha konuşmak istemiyorum ....

eğer yatırım yapacaksan elinde olana kapasitene bakıp yapacaksın.akıllı yatırım yapacaksın.biz amcamla beraber yapıyoruz çifçiliği. 10 sene öncesinde pancara gübre atamadık diye pancarımız gözlerimizin önünde eridi gitti.oturupta başında ağladığımı bilirim.o zaman elimizde bi eski 640 bide murat 131 wardı.şimdi servet80t hyundaı h100 opel astra 2001 otomatik transit connectimiz var.daha nasıl şükür etmeyim.herkez mazota para yeiştiremiyorum diyor bn harcamalırımı kartla çekiyorum kışın mahsülün para ettiği zaman satıp ödüyorum.her yıl 100 dönümü aşkın pancar ekiyorum 50 milyara yakın kar bırakıyor.arpa para etmiyorsa ekmeyin kardeşim.her yıl 50 dönüm haş haş ekiyoruz bana karı 50 milyar oluyor daha nasıl şükretmeyim.iki tane derin kuyum war biri elektrikli diğeri traktörle çalışıyor

morrrrr link=topic=6579.msg195701#msg195701 date=1247770706' Alıntı:
eğer yatırım yapacaksan elinde olana kapasitene bakıp yapacaksın.akıllı yatırım yapacaksın.biz amcamla beraber yapıyoruz çifçiliği. 10 sene öncesinde pancara gübre atamadık diye pancarımız gözlerimizin önünde eridi gitti.oturupta başında ağladığımı bilirim.o zaman elimizde bi eski 640 bide murat 131 wardı.şimdi servet80t hyundaı h100 opel astra 2001 otomatik transit connectimiz var.daha nasıl şükür etmeyim.herkez mazota para yeiştiremiyorum diyor bn harcamalırımı kartla çekiyorum kışın mahsülün para ettiği zaman satıp ödüyorum.her yıl 100 dönümü aşkın pancar ekiyorum 50 milyara yakın kar bırakıyor.arpa para etmiyorsa ekmeyin kardeşim.her yıl 50 dönüm haş haş ekiyoruz bana karı 50 milyar oluyor daha nasıl şükretmeyim.iki tane derin kuyum war biri elektrikli diğeri traktörle çalışıyor
morr kardeşim türkinin her yeri her şey ekip biçmeye müsait değil.herkesi kendinle bir görme.bu hükümeten önce her kes kendi yağıyla kavrulmuyomuydu.bir çoğnun 50 100 dönüm arazisi var 3 5 inek alıp kimseye muhtaç olmadan geçinip gidiyodu.

çok dogru inkaz lanbasının yaktı elektirik çok yüksek oldu için aküyü yer bitirir sana katılıyorum arkadaşım

sınıfında hepsi tartışmasız birinci